Grupul de la Cluj, revenire spectaculoasa in PSD

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

După execuția de la Mamaia, din 2008, asa-numitul <Grup de la Cluj> din PSD revine in forță, în an prezidențial.

Ioan Rus, Vasile Pușcaș (fost negociator-șef cu UE), Ilie Sârbu și Vasile Dâncu deveniseră în perioada Adrian Năstase liderii la vârf ai aripii clujene din PSD. Rus și Dâncu își dobândiseră un statut în partid inclusiv pentru ministerele pe care le-au condus, Interne, respectiv Informații.

Sub epoca Geoana în PSD, baronii din Sud, printre care Mazăre, Oprișan, Dragnea, au decis să decapiteze gruparea de la Cluj. Execuția s-a petrecut într-un Comitet Executiv incendiar de la Mamaia, în 2008, la hotel Malibu. Culmea, tocmai grupul de la Cluj care-l ajutase decisiv pe Mircea Geoana să ajungă președinte PSD era aruncat la coș. Rus, Dâncu și Pușcaș și-au dat atunci demisiile din toate funcțiile din PSD.

Dupa 5-6 ani, grupul de la Cluj a revenit în forță. Primul semnal a fost alegerea lui Ioan Rus ca ministru de Interne în primul Guvern Ponta. Ulterior, Rus a fost ales vicepreședinte național al PSD pe regiunea NV. Deși a demisionat cu scandal de la Interne, Ioan Rus a fost rechemat în Guvern pentru Transporturi, iar în Guvernul Ponta III, imediat după ruperea USL, au ajuns la Palatul Victoria și alți lideri politici din Ardeal.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta a ținut să laude public, după alegerile europarlamentare, performanțele istorice ale filialelor din Transilvania.

Iată noua componență a Grupului de la Cluj:

- Ioan Rus (Cluj): Vicepreședinte PSD, ministru al Transporturilor

- Corina Crețu (Sălaj): Liderul europarlamentarilor PSD și vicepreședinte al Parlamentului European

- Doina Pană (Bistrița-Năsăud): Ministrul delegat pentru Ape, Păduri

- Aurelia Cristea (Cluj-Napoca): Ministrul delegat pentru Dialog Social

- Vasile Dâncu: Director IRES

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top