Logo
Print this page

Grupul lui Tăriceanu

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Călin Popescu Tăriceanu și-a lansat Partidul Reformator Liberal, dar prezența a fost una sub așteptări, din punct de vedere al parlamentarilor. 

La evenimentul de lansare au fost 19 parlamentari. Surse din Grupul lui Tăriceanu susțin că ar fi vorba de 30 de oameni care vor veni spre noul partid.

Problemele lui Tăriceanu din acest moment sunt mai mult tehnice. Nici Tăriceanu și nici ceilalți din Grupul său nu au reușit să ne lămurească exact ce s-a lansat, ieri. Cel mai probabil o idee, pentru că un partid nu avea cum.

Tăriceanu a anunțat că va înființa un partid de la zero, pentru care vor fi strânse semnături odată cu semnăturile pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale.

Așadar, avem o lansare de partid, fără partid propriu-zis, avem un număr virtual de parlamentari (se așteptau 30 și au venit 19) și mai avem o potențială candidatură la alegerile prezidențiale.

 Pe de altă parte, liderul PNL, Klaus Iohannis susține că această construcție politică este un non-sens și ar putea avea ca scop acoperirea unei alte acțiuni mai mari, dând de înțeles că se caută acoperirea tensiunilor din cadrul alianței de guvernare.  

© Albaiulianul. All rights reserved.