Rus, uns de Basescu la Transporturi

Sursa imagine: gazetadecluj.ro Sursa imagine: gazetadecluj.ro

Ioan Rus, propus de Victor Ponta ca ministru al Transporturilor dupa demisia lui Dan Sova, a depus juramantul la Palatul Cotroceni miercuri seara, informeaza Cotidianul.ro.

La depunerea juramantului la Cotroceni, Basescu i-a spus noului ministru al Transporturilor sa fie atent la premisele contractarii Autostrazii Comarnic-Brasov, sustinand ca, din informatiile sale, deja s-au produs acte de coruptie.

"Domnule ministru, in primul rand, felicitari pentru revenirea in Guvern. As vrea sa va atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent, in mod deosebit, la premisele de contractare a autostrazii Brasov-Comarnic'', a declarat Basescu, sustinand ca are informatii ca deja s-au facut acte de coruptie in acest caz.

Totodata, Basescu a afirmat ca s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, aratand ca cea mai mare parte a acestora nu va mai fi valabila in doi ani, dar ca "s-au gasit niste firme carora sa li se faca" niste "cadouri".

"Am rugamintea sa verificati cu atentie lucrurile acestea inainte de a va asuma derularea mandatului. Cu Loteria nu sunteti dvs si nici cu banii de la Rompetrol, poate va uitati la colegii din Guvern", a adaugat Basescu.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca-l va propune pe Ioan Rus pentru a prelua Ministerul Transporturilor dupa demisia lui Dan Sova.

Ponta a sustinut ca pe Rus il recomanda doua lucruri: "In primul rand, experienta profesionala si politica si, in al doilea rand, vreau sa dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, ca Transilvania si Ardealul trebuie sa primeasca si prin persoana ministrului asigurarea ca toate proiectele de infrastructura pe care le-am inceput vor fi duse la bun sfarsit", si-a justificat Ponta alegerea.

Miercuri, Presedintia a anuntat semnarea de catre presedintele Traian Basescu a decretului pentru numirea lui Ioan Rus la Transporturi si depunerea juramantului la ora 20.00.

Ioan Rus a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase in perioada 2000-2004, ocupand acelasi post si in primul Guvern Ponta. Rus a demisionat insa la scurt timp, in august 2012, pe fondul scandalului provocat de listele electorale utilizate la referendumul de demitere a lui Traian Basescu.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top