Razboi al comunicatelor pe ANI

Sursa imagine: cugetliber.ro Sursa imagine: cugetliber.ro

Senatorul Sorin Rosca Stanescu a difuzat, vineri, un comunicat din Colegiul sau electoral de la Targoviste referitor la activitatea Consiliului National de Integritate, in raport cu europarlamentarul Mircea Diaconu, acuzandu-l pe presedintele Horia Georgescu ca duce o politica antidemocratica si antinationala.

El a solicitat Parlamentului sa puna in discutie si pozitia Consiliului National de Integritate, care a dovedit, pana in prezent, ca nu controleaza activitatea domnului Horia Georgescu. Luni dimineata, deci practic peste weekend, Consiliul National de Integritate a difuzat, la randul sau, un comunicat prin care il acuza pe senatorul Sorin Rosca Stanescu de faptul ca, prin pozitia sa, urmareste decredibilizarea ANI.

La randul sau, tot luni, senatorul Sorin Rosca Stanescu  raspunde printr-un nou comunicat, prin care reitereaza acuzatiile aduse presedintelui ANI si, in acelasi timp, isi exprima suspiciunea legata de comunicatul Consiliului National de Integritate care, afirma liberalul, nu s-ar fi reunit in weekend pentru a adopta textul distribuit opiniei publice. Cu alte cuvinte, Sorin Rosca Stanescu  sugereaza ca respectivul document reprezinta un fals.

Publicam in cele ce urmeaza cele trei comunicate.

COMUNICAT DE PRESA

ANI face o politica antidemocratica si antinationala

Cazul Mircea Diaconu demonstreaza, o data in plus si mai mult decat alte spete de acelasi fel, ca domnul Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, antreneaza institutia intr-o directie gresita, de natura sa-i compromita credibilitatea. Insistenta pe care domnul Horia Georgescu o dovedeste in incercarea de a anula rezultatul alegerilor europarlamentare nu are vreun suport in ratiunea de a fi a Agentiei Nationale de Integritate. Aceasta institutie este creata in scopul de a evidentia, de a preveni si de a sanctiona derapaje grave in comportamentul unor oameni politici ori al unor membri ai administratiei centrale sau locale.

Conflictele de interese pe care le identifica ANI au drept scop inlaturarea din societatea romaneasca a situatiilor in care un demnitar sau un functionar public utilizeaza atributiile pe care le are in scopul de a realiza castiguri, pe calea traficului de influenta, de orice natura ar fi ele. Ori, in cazul domnului Mircea Diaconu, ca de altfel si in multe alte situatii - de mentionat majoritatea celor care ii vizeaza pe primari –, aceasta problema, a conflictului de interese, nu se pune in acesti termeni. Sunt mult prea numeroase dosarele incheiate de ANI, semnalate opiniei publice si trimise in instante, care pun la stalpul infamiei persoane care, in realitate, nu au obtinut niciun fel de beneficiu din detinerea simultana a doua functii clasificate de lege drept incompatibile si, de asemenea, sunt alarmant de multe situatii in care, doar formal, realitate cunoscuta de ANI, persoanele respective s-ar fi aflat in conflict de interese, de fapt, existand, ca suport pentru sesizarile ANI, doar inadvertente in modul de operare la Registrul Comertului.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top