Crin Antonescu: USL NU MAI EXISTA

Crin Antonescu: USL NU MAI EXISTA

USL S-A RUPT. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, ca formaţiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menţionand ca daca preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor ramane in opoziţie, informeaza Realitatea.net.

USL S-A RUPT. Liderii PNL au adoptat, marţi seara, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia in bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

PNL A DECIS: Liberalii ies de la guvernare. USL S-A RUPT

De asemenea, in rezoluţie se constanta incetarea existenţei USL.

Crin Antonescu a susţinut o conferinţa de presa dupa şedinţa PNL. Iata principalele declaraţii:

Am sa prezint elementele concrete ale deciziei luate de PNL in aceasta seara. Este o decizie care s-a luat cu un vot covarşitor, dar care nu s-a luat uşor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o. Toata alianţa pe care am construit-o, am dus-o trei ani şi 20 de zile a avut un sens atata vreme cat am putut spera ca obiectivele, promisiunile, sunt urmarite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe.

Ni s-a parut onest sa nu prelungim un festival de ipocrizie, sa avem curajul sa constatam ceea ce e adevarat: ca USL nu mai exista pentru ca nu mai avea sens sa existe.

Prin incalcarea repetata şi flagranta a unor elemente a inţelegerii politice de catre Ponta, PNL a decis sa puna capat unei crize prelungite de Ponta, sa nu accepte o prelungire de 45 de zile, sa decida retragerea miniştrilor sai din acest Cabinet.

CRIN ANTONESCU: Miniştrii PNL depun demisiile scrise miercuri pana la 12

A doua decizie e de a cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier. Ponta a primit mandatul in fruntea unui guvern USL, in urma unui vot copleşitor al cetaţenilor Romaniei, pe un program politic la care aveam şi noi contribuţia noastra. In urma demisie, s-ar urma procedura. Domnul Ponta ar avea prima şansa de a obţine un nou mandat daca are majoritate. Probabil ca nu o va face domnul Ponta. Daca nu va face acest lucru, PNL va ramane in opoziţie. Noi nu am dezertat de la obligaţia de a guverna, ca suntem gata sa participam la orice formula guvernamentala, nu fugim de aceasta responsabilitate, dar nu mai putem cauţiona un guvern care a incalcat mai multe inţelegeri.

Antonescu anunţa in ce condiţii va susţine PNL o moţiune de cenzura

Am decis sa acordam deplina libertatea filialelor judeţene a partidului. In al patrulea rand, constatam incetarea de fapt a USL.Aceasta rezoluţie a fost adoptata cu 187 de voturi pentru, 6 voturi impotriva şi 2 abţineri. A fost precedata de o discuţie perfect deschisa.

PNL este un partid care ştie in momentele decisive sa işi apere identitatea şi interesul politic.

Aş vrea sa ma adresez şi alegatorilor care ne-au dat votul. Le cer iertare pentru ca nu s-a putut, ca nu am putut sa ducem la capat un proiect politic pentru care PNL şi eu personal am pledat, am investit foarte mult, in care am crezut foarte mult. Nu regret faptul ca un guvern se rupe, faptul ca probabil PNL se vede din nou in opoziţie. Nu pentru acest lucru e pacat. S-a ratat o şansa mare.

Tariceanu, despre ieşirea PNL de la guvernare: O decizie pripita. Ma gandesc la ce am de facut

Alegerea noastra a fost una dureroasa, dar simpla. Chiar cu riscul plecarii de la Putere, aceasta e decizia corecta. Indiferent daca vom continua in Opoziţie sau la Putere, vom incerca sa aparam marile valori, marile obiective pe care le-am propus oamenilor.

Noi cerem demisia lui Ponta şi daca nu şi-o da, suntem in Opoziţie. Moţiunea de cenzura e o arma importanta, cred ca principala arma a unui partid de opoziţie. Nu va indoiţi ca PNL nu va folosi aceasta arma.

Ponta a avut o tentativa de mituire politica luni. Sa faca un guvern unde sunt miniştri stabili. Ştim cine e in opoziţie, cine e la putere. Noi am luat o decizie explicita pentru a pune capat unei crize care dauneaza imaginii ţarii.

Daca ajungem la consultari la Cotroceni, nu il propun ca premier pe Victor Ponta.

Intrebat daca va demisiona din Senat: Nu. E o funcţie care a fost data prin vot in plenul Senatului. Nimeni nu il impiedica pe domnul Sarbu sa faca diverse acţiuni.

Despre Chiţoiu: Sunt mahnit. Şi in legatura cu domnul Ruşanu. Pot sa va asigur ca PNL nu va obstrucţiona demersurile justiţiei.

Despre Constituţie: Eu am asumat revizuirea Constituţiei la nivelul USL. Ce am asumat in nume personal a fost preşedinţia acestei comisii. Pacat de el. Poate va uitaţi pe acel proiect. Am terminat acest proiect. Eu asum in continuare toate acele modificari şi sunt gata sa le susţin. Daca cei din PSD doresc sa le susţina, mergem inainte.

Sursa corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top