Logo
Print this page

MRU se intalneste cu Blaga pentru a discuta despre unificarea dreptei

MRU se intalneste cu Blaga pentru a discuta despre unificarea dreptei Sursa imagine: vestic.ro

Mihai Razvan Ungureanu si Vasile Blaga se vor intalni, la Senat, pentru a discuta despre unificarea dreptei, informeaza Cotidianul.ro.

Presedintele Fortei Civice a trimis o scrisoare presedintilor Partidului Miscarea Populara, PDL, PNTCD, IRL si PER, in care vorbeste despre formarea unui Bloc al Unitatii Nationale, din care sa faca parte toate partidele de centru-dreapta din Romania. Liderii PNTCD si PMP lauda initiativa lui Ungureanu, iar deputatul PDL Elena Udrea spera ca demersul sa fie serios.

„Ma bucur ca exista raspunsuri daca nu formale, ci informale relativ bune. Ma bucur ca o asemenea initiativa pare sa fie recunoscuta ca necesara”, a declarat Ungureanu pentru B1 TV.

Din PDL, reactiile care vin sunt impartite.

„Eu nu pot sa nu fiu de acord cu un proiect care inseamna unitatea dreptei, care sustin asta de jumatate de an, dar sper sa nu fie un mod de a se pune in valoare pe sine din partea lui MRU si chiar sa fie un demers serios”, a declarat Elena Udrea, pentru B1 TV.

„Noi suntem oameni care ne vedem de treaba, sa ajungem sa fim un partid mare, care muncim sa convingem oamenii ca meritam votul, noi nu ne tinem de declaratii d'astea”, a spus la randul lui vicepresedintele PDL Cezar Preda.

Liderii PNTCD si cei ai Miscarii Populrae considera demersul lui Ungureanu unul bun.

„Mesajul lui MRU este binevenit, tema unificarii dreptei nu este de ieri de azi, este foarte veche si dorita de electoratul dreptei”, a declarat presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

„Partidul Miscarea Populara este pe linia politica lansata de Traian Basescu si vrem o dreapta unita impotriva stangii socialiste. Consideram ca apelul lui Mihai-Razvan Ungureanu este binevenit. (...) Ii chemam alaturi de noi pe toti romanii care sustin aceasta idee", a spus Eugen Tomac, liderul Partidului Miscarea Populara.

© Albaiulianul. All rights reserved.