Ponta: Basescu minte, a promulgat doua legi pentru companii

Ponta: Basescu minte, a promulgat doua legi pentru companii

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca presedintele Traian Basescu "teleprezidentiaza", el acuzandu-l pe seful statului ca a mintit si ca, de fapt, a promulgat doua legi pentru companiile SC Rompetrol Rafinare SA si SC Automobile Craiova SA, informeaza Realitatea.net.

"Viitorul presedinte trebuie sa nu minta la fel cum minte presedintele Basescu. Spunea ieri (luni, n.r.) ca nu a promulgat niciodata vreo lege, are dreptate - nu a fost una, au fost doua. Eu am gasit doua - Legea 89/8 aprilie 2005 pentru aprobarea OUG privind masuri pentru reglementarea unor obligatii bugetare ale SC Rompetrol Rafinare - o lege pentru o societate, foarte buna de altfel, si Legea 36/17 martie 2008 privind unele masuri pentru privatizarea SC Automobile Craiova SA, foarte buna legea, adica e foarte bine ca am privatizat cu Ford, dar este pentru o companie", a spus Ponta.

El a aratat ca un presedinte nu trebuie sa minta la televizor si l-a acuzat pe Traian Basescu de faptul ca "teleprezidentiaza". "Eu cred ca un presedinte legitim - domnul Basescu nu mai e legitim dupa referendumul de anul trecut - nu poate sa minta la televizor. Domnia sa teleprezidentiaza, vad ca in fiecare seara e la dumenavostra la ora 18.00 ocupandu-se de la a minti ca nu a promulgat legi - si iata ca a promulgat - si pana la programul bonei mele sau pana la a explica cum sustine el proiectul de la Rosia Montana dar e impotriva", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca cea mai buna solutie este ca Guvernul sa retraga proiectul Rosia Montana din Parlament, mentionand ca premierul Victor Ponta trebuie sa renunte la "smecherie" si precizand ca liderul PNL Crin Antonescu stie ca legea este neconstitutionala.

El a spus ca doreste ca aceasta lege sa nu ajunga la promulgare. Seful statului a mai spus ca va trimite legea la Curtea Constitutionala daca va ajunge la el. Presedintele a mai spus ca cea mai buna solutie ar fi ca proiectul sa fie retras din Parlament de catre Guvern. Basescu a spus ca Parlamentul nu poate adopta o lege care sa se refere la o companie, dar a mentionat ca fostul presedinte Ion Iliescu a promulgat astfel de legi.

Sursa: corectnews.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686