Items filtered by date: Thursday, 21 September 2017 - Like - stiri Alba Iulia

"Duelul Viorilor" la Alba Iulia

Turneul "Duelul Viorilor" - ediția a 7-a va avea loc în perioada 27 septembrie - 1 octombrie la Deva, Alba Iulia, Arad și București, informează un comunicat al Radio România transmis, joi, AGERPRES.

Alături de violoniștii Liviu Prunaru — concert-maestrul Orchestrei Royal Concertgebouw Amsterdam — și Gabriel Croitoru, și de arbitrul întrecerii muzicale, pianistul Horia Mihail, "dueliștii" au chemat "întăriri".

"Lui Liviu Prunaru i se va alătura soția sa, violonista Valentina Svyatlovskaya-Prunaru, care este membră, de asemenea, a celebrului ansamblu Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Este o muziciană cu o bogată activitate concertistică fie în variantă solo, fie în duo cu Liviu Prunaru. Este deținătoare a unui bogat palmares competițional", se precizează în comunicat.

Gabriel Croitoru mizează pe generația tânără, invitând-o pe scenă pe fiica sa, care îi este și studentă. Talentul Siminei Croitoru a fost răsplătit cu numeroase premii obținute în concursuri naționale și internaționale, iar activitatea sa artistică este deja foarte densă, cuprinzând concerte susținute alături de numeroase orchestre, precizează sursa citată.

Potrivit programului, pe 27 septembrie, "Duelul" va ajunge la Deva (Sala Pro Arte); pe 28 iulie, la Alba Iulia (Casa de Cultură); pe 29 septembrie, la Arad (Teatrul Clasic "Ioan Slavici"); și pe 1 octombrie, la București (Sala Radio).

"Ca întotdeauna, vedetele, în ceea ce privește instrumentele, vor fi viorile Stradivarius 'Pachoud', pe care cântă Liviu Prunaru, dar și Guarneri del Gesu 'Catedrala', pe care cântă Gabriel Croitoru (care este pusă la dispoziție de Muzeul Național "George Enescu", în patrimoniul căruia se află), viori care poartă cu ele, la rândul lor, povești excepționale care pot fi descoperite pe site-ul www.duelulviorilor.ro", precizează organizatorii.

Repertoriul ales cuprinde lucrări de J. Brahms, Ch.-A. de Beriot, E. Mendelssohn, E. Poldini, Fr. Kreisler, P. de Sarasate, H. Wieniawski, L. Spohr.

Evenimentul, un proiect Radio România, este cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

corectnews.com

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686