Items filtered by date: Thursday, 19 January 2017 - Like - stiri Alba Iulia

Procesele cu termen de judecata in data de luni 23 ianuarie 2017 se vor desfasura corespunzator programarii instantei

Prin Hotărârea de Guvern nr.28 din 18.01.2017 ziua de 23 ianuarie 2017 a fost stabilită ca zi liberă pentru salariaţii din sectorul public.

La art.3 din H.G. nr.28/2017 se precizează că această dispoziţie nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 23.01.2017 şi nici participanţilor în aceste procese.
Prin urmare, toate procesele care au termen de judecată stabilit pentru data de luni 23.01.2017 se vor desfăşura corespunzător, conform citaţiilor emise şi programărilor stabilite anterior de instanţă iar personalul din cadrul instanţei implicat în soluţionarea acestor procese va fi în activitate în data de 23.01.2017, în cadrul programului normal de lucru 08-16.
Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Alba Iulia

 

 

 

Read more...

De ce japonezele traiesc cel mai mult

Japonezele sunt considerate unele dintre cele mai frumoase femei din lume, trăiesc cel mai mult, iar fizic vârsta de 40 de ani înseamnă de fapt 25 de ani, scrie Gustarte.ro.

Care sunt secretele lor?

Totul stă într-o dietă echilibrată, flexibilă şi în stilul de viaţă. Mâncărurile de bază sunt peştele, algele, legumele, soia, orezul, fructele, apa şi ceaiul verde. Prospeţimea şi respectul faţă de ingredientele de sezon sunt alţi doi factori de care ţin cont mereu. În Japonia, se consumă mereu produse proaspete şi de sezon. Vremea este un alt factor crucial: iarna se mănâncă peşte, carne, supe calde şi se beau băuturi fierbinţi, în timp ce vara sunt preferate supele reci, fructele de mare, ramenul rece şi salatele. 

Găteşte inteligent

Japonezii gătesc mult la abur, la grătar, la foc mic, iar dacă prăjesc ceva o fac în recipiente speciale şi cu foarte puţin ulei. Sunt metodele prin care mâncarea îşi păstrează cât mai mult din proprietăţile nutritive. De asemenea, legumele sunt tăiate sau feliate pentru a se găti mai repede. Supa de legume este baza pentru multe preparate în Japonia.

Japonezele au mare grijă la cantitatea de condimente, preferând mâncărurile cât mai uşoare, pentru a-şi proteja stomacul, ficatul şi rinichii. Esenţa bucătăriei japoneze stă în accentuarea frumuseţii naturale, a culorii şi a aromei. 

Cultura servirii mesei

A mânca este un ritual în Japonia. Japonezii mănâncă uşor, bucăţi mici şi în farfurii mici. De asemenea, urmăresc mereu să păstreze cât mai mult din gustul şi aspectul natural al ingredientelor. Nu amestecă mai multe mâncăruri pe acelaşi platou, pentru că, spun ei, fiecare preparat trebuie respectat. Farfuria nu este niciodată plină, un exerciţiu bun şi unul dintre motivele pentru care au o siluetă de invidiat.  

Orez în loc de pâine

Orezul este piesa centrală a mesei. Este gătit fără sare şi unt.

Micul dejun, principala masă a zilei în Japonia

Micul dejun este masa la care introduc cele mai multe preparate: peşte, orez, omletă, supă miso, mâncarea cu legume verzi şi soia, alge şi ceai.

Desertul, o raritate

Japonezele mânâncă desert doar la ocazii speciale şi în cantităţi mici. În Japonia, acesta are o cu totul altă însemnătate. Nu consumă prăjituri şi creme, ci îngheţată din orez, mochi. Deserturile lor au un conţinut scăzut de grăsimi şi zahăr.

corectnews.com

 

 

 

Read more...

Program circulatie STP SA pentru 23 si 24 ianuarie 2017

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul sărbătoririi  Micii Uniri din 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române.

Astfel, programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia în Zonele Metropolitane 1-7  se va derula după cum urmează:

-în data de 23 ianuarie 2017 - program de zi lucrătoare, cu excepția curselor care transportă elevii (autobuzele care efectuează transportul elevilor nu vor circula în data de 23.01.2017) ;

-24 ianuarie 2017 -  program de duminică.

Foarte important: autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit în prealabil !

Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

COMUNICAT DE PRESĂ STP SA 

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed