Items filtered by date: Thursday, 29 December 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Recomandari preventive pentru sarbatorirea in siguranta a Anului Nou

Având în vederea avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie de vreme rea, pentru un sfârşit de minivacanţă fără evenimente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor, îndrumările agenţilor de circulaţie şi să-şi echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;
  • În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

Reamintim conducătorilor auto că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi echipa autoturismele cu anvelope de iarnă, în condiţiile în care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Totodată reamintim interdicţia de a pătrunde pe drumurile închise circulaţiei pe timp de iarnă.

BULETIN DE PRESĂ -  IPJ Alba

 

 

 

Read more...

Bronz pentru Mihnea Costachi la CE de sah rapid si blitz

  • Published in Sport

Într-o perioadă a anului în care majoritatea sportivilor se află în pauză competițională, tânărul șahist albaiulian Mihnea Costachi a ales să participe la ultima competiție șahistă importantă a anului 2016, Campionatele Europene de șah rapid și blitz pentru juniori, care se desfășoară în perioada 27-30 ianuarie la Novi Sad (Serbia). Chiar dacă perioda stabilită de Uniunea Eurpeană de Șah pentru organizarea acestui turneu nu este una tocmai potrivită, 296 de juniori din 20 de țări europene luptă pentru medaliile puse în joc la probele de șah rapid și blitz individual și șah rapid pe echipe.

Participând la categoria juniori sub 16 ani în proba de șah rapid, Mihnea Costachi a ratat startul remizând primele două partide cu Vid Dobrovoljic (Slovenia) și Florian Mesaros (Austria). După o victorie în runda a 3-a împotriva lui Danila Bilan (Rusia), a urmat un duș rece în runda a 4-a când juniorul albaiulian a fost învins surprinzător de Michal Karpus (Polonia) și sansele la medalii păreau irosite, mai ales că în runda următoare Mihnea a obținut doar o remiza împotriva lui Oleg Bykov (Rusia).

Din fericire ultima parte a turneului a fost total diferită. În ultimele patru jocuri, Mihnea a obținut trei victorii cu Filip Mihov (Macedonia), Deniz Ozen (Turcia) și Mihail Nikitenko (Belarus, favoritul nr.1 al turneului) și o remiză împotriva lui Leon Livaic (Croația).

Cu 6 puncte acumulate din 9 posibile, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 3, obținând medalia de bronz, primele două locuri fiind ocupate de Leon Livaic (Croația) cu 8 puncte și Oleg Bykov (Rusia) cu 6,5 puncte. O performanță excelentă pentru Mihnea, care încheie anul 2016 în forță.

Elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia va mai lupta pentru medalii joi în proba de șah rapid pe echipe sub 18 ani și vineri în proba de blitz, tot la categoria juniori sub 18 ani, la aceste probe neexistând categoria juniori sub 16 ani.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed