Items filtered by date: Wednesday, 21 December 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Garda Apulum – retrospectiva anului 2016

Joi, 22 decembrie 2016, ora 18.00, la Alba Mall va fi vernisată expoziția de fotografie Garda Apulum – retrospectiva anului 2016. Cu această ocazie vor fi expuse aproximativ 25 de fotografii în care sunt surprinse instantanee de la diversele evenimentele la care a participat trupa de reenactori albaiulieni, Garda Apulum, în anul 2016.
De precizat, că această trupă este formată din patru formații, Legiunea XIII GeminaLupii ApoulonuluiLudus Apulensis și Magna Nemesis. Ele sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei antice daco-romane, cu accentul pus pe promovarea patrimoniului local.
Trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. De remarcat, că deși proiectul a debutat acum patru ani, astăzi putem afirma despre Garda Apulum că a devenit un important brand turistic al orașului Alba Iulia și al județului Alba. Mărturie stă în primul rând numărul din ce în ce mai mare de turiști care vin să asiste la Alba Iulia, la reprezentațiile reenactorilor albaiulieni. De asemenea, trupa este prezentă la numeroase evenimente din țară și străinătate, la care a fost invitată să participe, atât anul acesta, dar și în ceilalți ani de activitate.
Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Asociația Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed