Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Thursday, 05 November 2015 - Like - stiri Alba Iulia

MASSIMO CUGUSI – Secretar General al ENAM

Președintele Asociației Pakiv România, domnul Gruia Ioan Bumbu, în calitate de președinte Romanian IVLP Alumni Association, a candidat la funcția de Secretar General al Rețelei Europene a Asociațiilor Americane Alumni (European Network of American Alumni Association - ENAM), pentru perioada 2015-2017.

Alegerile desfășurate pentru această funcție l-au desemnat câștigător pe domnul Massimo Cugusi, acesta adjudecându-și un procent de 87,5 din voturi.

În urma rezultatelor, domnul Gruia Ioan Bumbu îl felicită pe noul Secretar General ENAM pentru victoria obținută, urându-i succes în îndeplinirea obiectivelor acestui mandat care i-a fost încredințat.

Rețeaua Europeană a Asociațiilor Americane Alumni s-a înființat la 1 decembrie 2011, la Roma, și este o organizație care are membri fondatori organizații naționale, accesul în această structură fiind permis doar membrilor care au fost sau sunt beneficiari ai diferitelor programe susținute de către Departamentul de Stat al SUA.

Read more...

Sorin Cîmpeanu - premier interimar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, până la formarea unui noi Executiv.

"Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a declarat Iohannis la Cotroceni.

Șeful statului are joi și vineri consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după ce miercuri Victor Ponta și-a depus mandatul de la conducerea Guvernului.

Iohannis a mai anunțat că, în premieră, va consulta societatea civilă, dar și un grup care să reprezinte "ceea ce se numește strada". Președintele nu a indicat însă cum vor fi aleși acești reprezentanți ai străzii.

Read more...

„Mures pe marginea ta” – cel mai vechi festival de folclor din Transilvania

Zeci de tineri interpreţi de folclor din întreaga ţară participă în 7 şi 8 noiembrie la Ocna Mureş la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta”. Regalul folcloric va fi întregit de nume mari ale cântecului popular românesc care vor susţine recitaluri, sâmbătă şi duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş.

Festivalul, ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie, a atras în acest an un număr record de participanţi, în concurs fiind înscrişi peste 50 de tineri interpreţi din întreaga ţară din judeţe precum Alba, Mureş, Gorj, Cluj, Suceava, Bistriţa Năsăud, Dolj, Bihor, Bacău şi Tulcea. În această săptămână juriul festivalului va selecta concurenţii care vor intra în concurs şi vor evolua pe scenă în faţa spectatorilor.

Festivalul debutează, sâmbătă, la ora 17,00, cu concursul de interpretare, iar de la ora 19,30 va continua cu recitaluri susţinute de Ansamblul „Tradiţi Uiorene” din Ocna Mureş şi interpreţii Virgil Moga (Alba), Dorina Oprea (Mureş), Ion Drăgan (Gorj), Ana Strâmturean (Cluj).

Duminică festivalul cuprinde începând cu ora 17,00 Gala Laureaţilor, în care vor evolua pe rând cei mai buni dintre tinerii interpreţi înscrişi în acest an în concursul de interpretare. Evenimentul se va încheia cu recitaluri susţinute de Denisa Bărbat (Alba), Alexandru Pugna (Bistriţa Năsăud), Maria Şalaru (Bacău), Aurelia Preda (Dolj), Leontina Fărcaş şi „Mugurii de Tezaur” (Alba). Pe tot parcursul festivalului interpreţii şi concurenţii vor fi acompaniaţi de Orchestra Ansamblului „Augustin Bena” Alba (dirijor Alexandru Pal).

Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş şi Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.

Intrarea la toate spectacolele din cadrul Festivalului Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este liberă!

Ocna Mureş găzduieşte în aceeaşi perioadă cu festivalul şi un simpozion naţional de folclor cu tema „Artistul între tradiţie şi actualitate”, aceasta fiind prima reuniune naţională a profesorilor de folclor din şcolile de arte din România. Manifestarea se doreşte a fi una de ţinută la care şi-au anunţat deja participarea profesori şi interpreţi de folclor din judeţele Harghita, Mureş, Alba, Arad, Hunedoara, Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Bacău, Tulcea, Gorj, Dolj, Caraş-Severin.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686