Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Monday, 23 November 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Program de circulatie STP 28.11.2015-02.12.2015

Comunicat de presă - 23 noiembrie, Alba Iulia

Cetățenii municipiului Alba Iulia și oaspeții care vor vizita orașul cu prilejul Zilei Naționale a României vor putea circula cu autobuzele Societății de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând prețul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcursul zilei de 1 Decembrie 2015. În acest fel, STP încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toți românii.

Programul de circulație al societății noastre în perioada 28.11.2015-02.12.2015 va fi următorul:

- în data de 28.11.2015- program de sâmbătă;

- în data de 29.11.2015- program de duminică;

- în data de 30.12.2015 - program de duminică;

- în data de 01.12.2015 - program de duminică;

- în data de 02.12.2015- program normal, corespunzător zilelor de luni-vineri.

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informații suplimentare privind costul unei călătorii în data de 1 Decembrie 2015, zonele tarifare și prețul  biletelor:

Un bilet costă 2,5 lei în zona tarifară 1 (în interiorul orașului) și este în mod normal valabil o oră pe toate traseele STP, dar, cu prilejul Sărbătorii Zilei Naționale, acest bilet își va prelungi valabilitatea la o zi. Și biletele cu preț diferit, aferente celorlalte zone tarifare, vor fi de asemenea valabile întreaga zi. Biletele achiziționate prin SMS sauonline cu cardul, direct de pe telefonul mobil prin aplicația mobilPay Wallet , la prețul de 0,45 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1.

Există șapte zone tarifare, marcate prin culori distincte, pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente și biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor este diferită, între 60 – 120 de minute, în funcție de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puțin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în prețul aceluiași bilet.

Zona tarifară 1 (roșu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute (din momentul validării) este de 2,5 lei.

Zona tarifară 2 (orange) cuprinde localitățile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru și Ciugud. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute este de 4,5 lei.

Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localitățile: Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea și Ighiu. Biletul costă 5,5 lei și este valabil de 60 de minute în mod normal.

Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localitățile: Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra și Mesentea. Prețul unui bilet valabil 70 de minute este de 6,0 lei.

Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localitățile: Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus. Prețului biletului este de 6,5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute.

Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Prețul unui bilet valabil în mod normal 90 de minute este de 7,0 lei.

Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Prețul unui bilet de călătorie, valabil în mod normal 120 de minute, este de 10 lei.

Perioada de valabilitate a tuturor acestor bilete se prelungește cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2015, la o zi. Astfel, de Ziua Națională a României, călătorii pot circula întreaga zi pe traseele STP achitând o singură călătorie, la prețul aferent zonei tarifare respective.

Read more...

Concert aniversar Alba Carolina 300

Într-un eveniment muzical excepţional, duminică, 29 noiembrie, de la 4 după amiaza, în Catedrala Romano Catolică Sfântul Mihail, Corul Filarmonicii George Enescu din Bucuresti îsi împleteşte vocile de aur cu instrumentiştii de top ai Filarmonicii din Sibiu.

Corul Filarmonicii George Enescu este una dintre cele mai apreciate formule corale mixte din Romania, iar de aceasta dată va fi completat în mod spectaculos şi deplin de instrumentiştii Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu. Programul conţine lucrări de partitură clasică, într-un concept vocal-simfonic perfect asimilat de rezonanţa robustă a catedralei Sfântul Mihail.  

Intrarea este liberă!

La 300 de ani de Cetate, ai sunete elevate:

ALBA AETERNA – un eveniment marca Primaria Alba Iulia.

29 noiembrie 2015 – Catedrala Romano- Catolică Sfântul Mihail – Alba Iulia 

Orchestra Simfonica a Filarmonicii din Sibiu

Corul Filarmonicii George Enescu

Dirijor: Constantin Grigore

1. P. Mascagni – Intermezzo din Cavaleria Rusticana 

2. E. Elgar – Pomp and circumstance 

3. G. Verdi – Uvertura Forta Destinului 

4. Tiberiu Olah – Intrarea in Alba Iulia 

5. W.A. Mozart – Requiem – Lacrimosa 

6. G. Verdi – Requiem – Dies Irae 

7. G.F. Handel – Zadok the priest 

8. A. Borodin – Dasurile Polovtiene 

9. L. Van Beethoven – Oda Bucuriei 

10. G.F. Handel – Aleluia 

 

Read more...

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE PERSOANE ŞI PROXENETISM, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba-Iulia şi Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au destructurat o grupare infracţională organizată, care ar fi exploatat 17 femei, determinându-le să practice prostituţia în cluburi de striptease din Sibiu.

La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe agende cu însemnări personale, legate de venituri realizate prin exploatarea tinerelor, sisteme informatice, telefoane mobile şi aproximativ 1.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii, cu sprijinul jandarmilor, au pus în executare şi 25 de citaţii şi mandate de aducere cu privire la persoane care urmează a fi audiate în calitate de părţi vătămate şi martori, la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu.

Gruparea infracţională, formată din 7 persoane, s-ar fi constitut în municipiului Sibiu şi ar fi racolat 17 tinere, de regulă din medii defavorizate sau centre de plasament.

Cei în cauză ar fi convins victimele să se angajeze ca dansatoare în cluburi de striptease, însă ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de costrângere, le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu clienţii cluburilor de striptease sau alţi clienţi gasiti de ei.

Fetele recrutate erau apoi angajate cu forme legale la cluburile de striptease, ca menajere sau îngrijitoare de spaţii verzi şi cazate în diferite locaţii.

În realitate, tinerele recrutate de membrii grupării lucrau ca dansatoare în două cluburi de striptease care aparţin unei firme din Sibiu, la care cei în cauză erau asociaţi sau administratori.

Banii obţinuţi în urma practicării prostituţiei ar fi revenit în mare parte membrilor grupării, care le-ar fi găsit clienţi şi le-ar fi plasat în diverse locaţii, pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu clienţii, sub directa lor supraveghere.

De asemenea, membrii grupării ar fi exploatat şi alte tinere, care iniţial acceptau să practice prostituţia, însă deoarece ulterior refuzau, ar fi fost constrânse de cei în cauză să continue.

Totodată, în situaţiile în care persoanele exploatate reuşeau să plece, ar fi fost căuate de membrii  grupării şi determinate prin acte de agresiune să continue practicarea prostituţiei.

Cei în cauză urmează a fi conduşi la audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Read more...

Cretu: MFE trebuie sa gaseasca solutii clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene

Conducerea Ministerului Fondurilor Europene (MFE)trebuie trebuie să acorde atenție sporită monitorizării mai eficiente a implementării programelor, dar și întăririi capacității de gestionare a autorităților de management și a organismelor intermediare, iar la nivelul autorității de management trebuie găsite soluții clare de sprijin al beneficiarilor fondurilor europene, susține comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, informează Agerpres.

Ea s-a întâlnit, la București, cu noul ministru al Fondurilor Europene, Aura Răducu. "La întâlnirea cu ministrul Fondurilor Europene, doamna Aura Carmen Răducu, i-am recomandat să depună toate eforturile pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene pentru perioada 2007-2013, precum și pentru aplicarea măsurilor pe care Grupul de lucru pentru o mai bună implementare (Task Force) le-a identificat pentru România. La fel de importantă, consider că este demararea fără întârzieri a implementării tuturor programelor din perioada 2014-2020", a scris Corina Crețu pe o rețea de socializare.

La rândul său, Aura Răducu susține că îndeplinirea condiționalităților din Acordul de Parteneriat și programele operaționale, pe pregătirea proiectelor mari dar și pe lansarea cât mai rapidă a cererilor de propuneri de proiecte pentru IMM-uri, ONG-uri, pentru educație și sănătate, sunt prioritățile sale la conducerea Ministerului.

"Ne concentrăm pe îndeplinirea condiționalităților ex-ante din Acordul de Parteneriat și programele operaționale, pe pregătirea proiectelor mari dar și pe lansarea cât mai rapidă a cererilor de propuneri de proiecte pentru IMM-uri, ONG-uri, pentru educație și sănătate. În plus, urmărim crearea unei capacități administrative și a unui sistem de management mai simplu, transparent și în permanentă comunicare cu beneficiarii — sunt proiecte ambițioase, dar sunt convinsă că vom reuși, cu sprijinul echipei", a afirmat Aura Răducu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, AGERPRES, în cadrul întâlnirii dintre noul ministru și comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, s-a discutat despre finalizarea programelor operaționale 2007-2013 și accelerarea implementării programelor noi, aferente perioadei 2014-2020. De asemenea, au fost abordate teme legate de proiectele fazate și proiectele retrospective, precum și de efortul autorităților de a adopta măsuri menite să crească eficiența utilizării fondurilor structurale și de coeziune.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul fondurilor europene structurale și de investiții 2014-2020 și al Instrumentelor Structurale 2007-2013 în România, îndeplinind rolul de Autoritate de Management pentru mai multe programe operaționale: Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 (POS Transport), Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu), Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013 (POSCCE), Programul Operațional Asistență Tehnică 2007-2013 (POAT 2007-2013), Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC), Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020), se mai arată în comunicat.

corectnews.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686