Items filtered by date: Thursday, 08 January 2015 - Like - stiri Alba Iulia

ALERTA FRANTA: Explozie la o moschee si noi atacuri armate

O explozie a avut loc joi dimineata in jurul orei 7.00 lângă o moschee din Franța. Explozia ar putea avea legatura cu atacul terorist de miercuri, sustin autoritatile.

Explozia a avut loc în magazinul unei moschei din apropierea orașului Lyon. Nu există răniți, iar autoritățile susțin că explozia nu a fost una accidentală.

De asemenea, doi poliţişti au fost răniţi, dintre care unul în stare gravă, într-un schimb de focuri care a avut loc tot joi în urma unui accident rutier petrecut în sudul Parisului, incident care aparent nu are legătură cu atacul terorist asupra publicaţiei satirice Charlie Hebdo, relatează mass-media franceză, informează Agerpres.

Potrivit relatărilor martorilor şi ale poliţiei, atunci când agenții au ajuns la locul accidentului, aproape de Poarta Chatillon, doi indivizi au deschis focul în direcţia lor cu pistoale automate MP5. Atacatorii au reuşit să fugă, dar, potrivit agenţiei AFP, un suspect ar fi fost arestat.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a părăsit în grabă, joi dimineaţa, reuniunea de criză de la Palatul Elysée pe tema atentatului împotriva Charlie Hebdo pentru a merge la faţa locului.

Deocamdată nu există indicii care să arate vreo conexiune între acest incident şi atacul de miercuri de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

 

Read more...

Perchezitii domiciliare in ALBA

Procurorii DIICOT au efectuat joi, 8 ianuarie, 34 de percheziţii domiciliare în judeţele  Alba, Prahova, Constanţa, Vâlcea, Brăila, Bistriţa-Năsăud şi în municipiul Bucureşti, la o grupare infracţională organizată, formată din 31 de persoane, specializată în comiterea de infracţiuni informatice şi falsificarea de carduri.

Procurorii suspectează că în perioada aprilie 2013 – decembrie 2014 membrii grupării au obţinut şi perfecţionat echipamente de skimming în România, pe care le-au folosit pe teritoriile mai multor state (Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Franţa, Marea Britanie, Spania, Ecuador, Filipine, Panama) pentru obţinerea unor date de identificare de carduri bancare, inscripţionarea ulterioară pe carduri blank şi retrageri de numerar.

Activitatea infracţională era desfăşurată în mod organizat, strict ierarhizat, membrii grupării având atribuţii bine determinate în cadrul reţelei.

Ca modalităţi de operare în activitatea de skimming există suspiciuni că membrii grupării fie introduceau cipuri electronice în POS - urile unor magazine, unde pătrundeau prin efracţie simulând furturi mărunte fie utilizau dispozitive confecţionate artizanal în special în zone nesupravegheate de camere video ( benzinării, spălătorii auto şi bancomate ).

În cauză s-a cooperat cu autorităţi judiciare din Suedia, Franţa, Germania şi cu Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Read more...

FRANTA: Zi de doliu national

Joi a fost declarată "zi de doliu național" în Franța în memoria celor douăsprezece persoane ucise în atacul comis miercuri la Paris împotriva sediului redacției publicației satirice Charlie Hebdo.

Președintele François Hollande a anunțat miercuri decretarea unei zi de doliu național, precizând că drapelele vor coborâte în bernă timp de trei zile și că "un moment de reculegere se va păstra joi la amiază în toate instituțiile publice". 
"Toți cetățenii noștri trebuie să poată să se alăture acestui omagiu. Angajatorii au fost invitați să permită salariaților să participe", adaugă o circulară semnată de primul ministru Manuel Valls.

Catedrala Notre-Dame din Paris va face să sune clopotele, iar apoi o slujbă religioasă va avea loc, a anunțat dioceza.

Premierul francez Manuel Valls a anunțat joi că au avut loc "mai multe rețineri" și "arestări" în cursul anchetei asupra atacului sângeros comis miercuri împotriva sediului săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți, dintre care patru grav, în cel mai sângeros atentat din ultimii 40 de ani în Franța, potrivit AFP.

Read more...

CSU Alba Iulia vs Universitatea Cluj-Napoca: scor 118-45

  • Published in Sport

Victorie lejeră la prima reprezentație din 2015 pentru CSU Alba Iulia. Formația universitară a învins miercuri seara pe propriul teren, scor 118-45 (35-11, 30-14, 27-13, 26-7), pe Universitatea Cluj-Napoca, în prima partidă din noul an, care a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan s-a impus clar și nu a acordat nicio șansă clujencelor, adjudecându-și absolut autoritar toate cele patru sferturi ale disputei.

Partida a debutat cu CSU la timonă și a decurs de aceiași manieră pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc, diferența nefăcând decât să crească din ce în ce mai drastic pentru echipa oaspete. Dar fiind scorul și felul în care decurge partida, antrenorul Popov a decis chiar să odihnească jucătoarele de bază în ultimele sferturi, astfel încât în teren au intrat toate jucătoarele disponibile, inclusiv junioarele Andreea Beldian și Mihaela Gherman, care au și marcat. Înainte cu circa 5 minute de final s-a trecut și pragul de 100 de puncte marcate, iar debutul baschetbalistic în noul an este unul perfect pentru echipa din Alba Iulia.

O prestație de marcă a avut americanca Jessica Kuster, de la CSU, care în 31:35 de minute de joc a acumulat un coeficent de eficiență de 46 de unități, reușind și un double-double, obținut din 27 de puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții. În double-double a încheiat disputa și Wumi Agunbiade, care a reușit 26 de puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții.

În urma acestei partide CSU ajunge la cel de-al 13-lea succes stagional, rămânând în continuare cu 3 înfrângeri. Pentru universitare urmează însă o partidă extrem de dificilă, în deplasarea la campioana en-titre, CSM Târgoviște, sâmbătă, 10 ianuarie.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster - 27 de puncte, 13 recuperări și 8 pase decisive, Wumi Agunbiade - 26 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive, Milica Deura - 21 de puncte și 4 recuperări, L'Oreal Price - 16 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Marta Fodor - 9 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 8 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Valencia McFarland - 6 puncte, o recuperare și 5 pase decisive, Andreea Beldian - 3 puncte, o recuperare și 3 pase decisive, Mihaela Gherman - 2 puncte și o recuperare și Dora Ardelean - 6 recuperări.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Ca după orice vacanță se vede că jucătoarele și-au ieșit puțin din ritm, din forma și avem mult de lucrat la antrenamente. E păcat că trebuie să jucăm și să ne antrenăm fără cei doi pivoți, deci trebuie sa improvizăm, să schimbăm tactic unele lucruri, dar sunt încrezător că Elisabeth Pavel va începe în curând să se antreneze normal, pentru că avem mare nevoie de ea pentru partidele dure ce urmează. Mă bucur că am început anul cu o victorie, chiar dacă a venit în urma unui meci cu un adversar mult sub nivelul nostru, însă ne așteaptă un adevărat test sâmbătă la Târgoviște, pe care îl vom trata cu maximă seriozitate, ne vom agăța de orice șansă și vom încerca să producem surpriza și să câștigăm.

CSU Alba Iulia

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686