Items filtered by date: Wednesday, 25 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Partidul lui Voiculescu pune conditii pentru sustinerea candidatului PSD la prezidentiale

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, ca partidul sau va sustine candidatul PSD la Presedintie ”numai” daca acesta ar fi Victor Ponta. In caz contrar, a sustinut Constantin, se ia in calcul fie sustinerea unui candidat propriu, fie a unui candidat independent, informeaza Cotidianul.ro.

”Probabil la Consiliu National va fi si o discutie vizavi de sustinerea candidatului la functia de presedinte al Romaniei. Decizia pe care eu am propus-o partidului e ca PC sa sustina candidatul PSD numai daca acel candidat se numeste Victor Ponta. In caz contrar, sigur ca va trebui sa luam in calcul ce optiuni are PC, in acest sens chiar se fac si anumite cercetari sociologice in interiorul partidului”, a spus Constantin.

Potrivit acestuia, prima posibilitate luata in calcul de PC e sustinerea lui Ponta, daca acesta decide sa candideze, dar si sustinerea, in caz contrar, a unui candidat propriu sau independent.

”Luam in calcul mai multe posibilitati, posibilitatea de a sustine in primul rand, pe Victor Ponta, daca va decide sa candideze; o alta varianta poate fi si de candidat propriu; alta varianta e de candidat independent, asa cum cred eu ca este cel mai bine in primul rand pentru aceasta coalitie, sa sustina un candidat comun care sa castige alegerile”, a spus Constantin.

 

 

 

Read more...

Alianta SUA-Polonia este „incredibil de puternica"

In contextul crizei politice din Polonia, dupa scandalul interceptarilor in care ministrul polonez de extrene critica alianta cu Statele Unite, diplomatia americana tine sa dea asigurari ca relatia dintre cele doua tari este foarte solida, informeaza Cotidianul.ro.

„Statele Unite si Polonia au relatii incredibil de puternice", a declarat Marie Harf, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat.
Referitor la informatiile aparute in presa poloneza purtatoarea de cuvant a spus ca nu comenteaza inregistrari a caror autenticitate nu a fost dovedita.

Noi dezvaluiri au fost facute duminica de revista Wprost alimentand scandalul privind interceptarile ilegale, aparut in urma cu o saptamana, cand au fost inregistrate discutii intre guvernatorul Bancii Centrale si Ministrul de Interne.

In noile fragmente apar declaratii incendiare facute de ministrul de Externe polonez Radoslaw Sikorski, care, potrivit publicatiei, ar fi spus ca alianta cu Statele Unite „nu valoreaza nimic", fiind „daunatoare Poloniei".

„Alianta cu SUA nu valoreaza doi bani. Mai rau ne face, creeaza un fals sentiment de securitate. Un rahat! O sa ajungem sa ne certam cu nemtii, cu rusii, dar o sa credem ca totul e super fiindca le-o sugem americanilor. Niste ratati”, ar fi declarat Radoslaw Sikorski intr-o conversatie cu Jacek Rostowski, fost ministru de finante.

 

 

 

Read more...

Gazprom: livrarile de gaze naturale spre Europa se deruleaza la parametrii normali

Fluxul de gaze naturale rusesti destinate Europei via Ucraina este stabil, in pofida disputei pe tema pretului gazelor naturale intre Moscova si Kiev, a declarat luni purtatorul de cuvant de la Gazprom, Serghei Kuprianov, informeaza Agerpres, citand Reuters.

Incepand cu data de 16 iunie, Gazprom a oprit livrarile de gaze naturale catre Kiev, dupa ce Ucraina nu si-a achitat datoriile. Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina.

'Tranzitul gazului rusesc prin Ucraina se desfasoara in conformitate cu parametrii contractuali, iar volumul din ultimele 24 de ore a fost de aproximativ 205 milioane metri cubi', a spus Serghei Kuprianov.

Grupul rus Gazprom i-a asigurat pe consumatorii europeni ca livrarile prin Ucraina nu vor fi afectate, urmand sa fie asigurata livrarea unei cantitati zilnice de 185 milioane metri cubi destinata pietei europene.

Precedentele 'razboaie ale gazelor' intre Moscova si Kiev, din 2006 si 2009, au afectat aprovizionarea cu gaze a UE.

Dupa ce in luna februarie presedintele pro-rus Ianukovici a fost inlaturat de la putere, Moscova a dublat pretul pentru gazele naturale livrate Ucrainei la 485 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, cel mai mare platit de orice client al Gazprom din Europa. In schimb, Ucraina cere Moscovei sa revina la pretul de 268,5 dolari pentru 1.000 de metri cubi oferit la finele anului trecut dupa ce Ianukovici a respins un tratat comercial cu UE.

 

 

 

Read more...

Basescu: Nu iau in considerare astfel de declaratii ale Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca "domnilor" care ii cer demisia le spune ca nu ia in considerare declaratii ale Parlamentului in acest sens, mentionand ca actuala majoritate este cea care a gestionat "martea neagra" si a respins vreo 10 cereri ale justitiei legate de parlamentari, informeaza`Mediafax.

Declaratiile presedintelui:

Despre solicitarea unor politicieni sa demisionez pentru o fapta pe care nu am comis-o:

- Regret enorm ca fratele meu e suspectat de trafic de influenta, dar el e un om de 60 de ani care traieste la Constanta, eu si familia mea traim la Bucuresti

- Nu am avut niciun fel informare legata de afacerea Sandu Anghel, traim fiecare cu serviciul lui, cu obligatiile lui, cu faptele lui

- Nicio structura de informatii nu m-a notificat cu privire la relatia Sandu Anghel - Mircea Basescu. Orice suspciune legata de interventia mea in procesul Sandu Anghel e demontata chiar de realitate

- Nu exista niciun motiv ca cineva sa suspecteze ca presedintele ar fi intervenit in procesul acestui domn sau al membrilor familiei sale

- Imi vine sa rad si de solicitarea domnului Iohannis pentru fapte pe care nu le-am comis in conditiile in care nu il vad suficient intremat pentru a declansa o campanie prezidentiala

- Avem o Constitutie, legi care prevad in ce situatii Presedintele nu-si mai poate duce mandatul inainte. In niciun caz nu in situatiile cand fratele lui, care are viata lui, independent de cea a presedintelui, este presupus a fi incalcat legea. Daca a incalcat-o, va raspunde, iar din punctul meu de vedere, intamplarea pe care nu mi-am dorit-o niciodata si pentru care cer scuze romanilor, este arestarea fratelui meu.

-Este o minciuna care a fost demontata de aceasta intamplare nefericita si confirma ceea ce spun de ani de zile: Niciodata nu am intervenit intr-un dosar, indiferent care este nivelul de constructie a unui dosar, politist, procuror, judecator. Nu am facut asa ceva pentru ca mi-as fi contrazis principiile

-Constat ca subordonatii politici ai domnului Voiculescu, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta, au gasit de cu cale sa mobilizeze majoritatea parlamentara ca sa ceara demisia presedintelui.

- Eu nu spun ca evenimentul cu fratele meu este un eveniment fericit, dimpotriva nu ar fi trebuit sa se intample.

- Ii anunt pe acesti domni ca nu voi lua in considerare strigatele lor si nicio Declaratie a Parlamentului.

Despre reprezentarea Romaniei la Bruxelles: -Premierul mi-a solicitat mandat sa participe la Consiliul European din 26 - 27 iunie. Azi l-am anuntat ca nu ii dau mandat. Am avut cu dansul experiente cand l-am trimis la Consiliul pentru energie si nu a putut sustine Nabucco

- Il informez ca, in 19 iunie, Ministerului de Externe i-a fost adresata o scrisoare in care i se solicita punctul de vedere al Guvernului pe tematica de dezbatere a CE

- Este si un motiv sentimental pentru care vreau sa particip, acest motiv este legat de faptul ca se semneaza si Acordul de Asociere si cel de Liber Schimb cu Republica Moldova, iar eu in ultimii zece ani am muncit enorm pentru asta.

-Am doua subiecte, primul legat de solicitarea premierului de a-i da mandat sa reprezinte Romania la Bruxelles, al doilea despre solicitarile legate de demisia mea din functie.

 

 

 

Read more...

Razboi al comunicatelor pe ANI

Senatorul Sorin Rosca Stanescu a difuzat, vineri, un comunicat din Colegiul sau electoral de la Targoviste referitor la activitatea Consiliului National de Integritate, in raport cu europarlamentarul Mircea Diaconu, acuzandu-l pe presedintele Horia Georgescu ca duce o politica antidemocratica si antinationala.

El a solicitat Parlamentului sa puna in discutie si pozitia Consiliului National de Integritate, care a dovedit, pana in prezent, ca nu controleaza activitatea domnului Horia Georgescu. Luni dimineata, deci practic peste weekend, Consiliul National de Integritate a difuzat, la randul sau, un comunicat prin care il acuza pe senatorul Sorin Rosca Stanescu de faptul ca, prin pozitia sa, urmareste decredibilizarea ANI.

La randul sau, tot luni, senatorul Sorin Rosca Stanescu  raspunde printr-un nou comunicat, prin care reitereaza acuzatiile aduse presedintelui ANI si, in acelasi timp, isi exprima suspiciunea legata de comunicatul Consiliului National de Integritate care, afirma liberalul, nu s-ar fi reunit in weekend pentru a adopta textul distribuit opiniei publice. Cu alte cuvinte, Sorin Rosca Stanescu  sugereaza ca respectivul document reprezinta un fals.

Publicam in cele ce urmeaza cele trei comunicate.

COMUNICAT DE PRESA

ANI face o politica antidemocratica si antinationala

Cazul Mircea Diaconu demonstreaza, o data in plus si mai mult decat alte spete de acelasi fel, ca domnul Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, antreneaza institutia intr-o directie gresita, de natura sa-i compromita credibilitatea. Insistenta pe care domnul Horia Georgescu o dovedeste in incercarea de a anula rezultatul alegerilor europarlamentare nu are vreun suport in ratiunea de a fi a Agentiei Nationale de Integritate. Aceasta institutie este creata in scopul de a evidentia, de a preveni si de a sanctiona derapaje grave in comportamentul unor oameni politici ori al unor membri ai administratiei centrale sau locale.

Conflictele de interese pe care le identifica ANI au drept scop inlaturarea din societatea romaneasca a situatiilor in care un demnitar sau un functionar public utilizeaza atributiile pe care le are in scopul de a realiza castiguri, pe calea traficului de influenta, de orice natura ar fi ele. Ori, in cazul domnului Mircea Diaconu, ca de altfel si in multe alte situatii - de mentionat majoritatea celor care ii vizeaza pe primari –, aceasta problema, a conflictului de interese, nu se pune in acesti termeni. Sunt mult prea numeroase dosarele incheiate de ANI, semnalate opiniei publice si trimise in instante, care pun la stalpul infamiei persoane care, in realitate, nu au obtinut niciun fel de beneficiu din detinerea simultana a doua functii clasificate de lege drept incompatibile si, de asemenea, sunt alarmant de multe situatii in care, doar formal, realitate cunoscuta de ANI, persoanele respective s-ar fi aflat in conflict de interese, de fapt, existand, ca suport pentru sesizarile ANI, doar inadvertente in modul de operare la Registrul Comertului.

 

 

 

Read more...

Afla cum vei sta cu iubirea in vara aceasta!

  • Published in Monden

Berbec.  Vara te se anunta a fi plina de conflicte sau multa iubire. La inceputul verii ar fi bine sa nu crezi tot ce ti se spune si sa fii mai rezervata in declaratii. Incepand cu luna iulie, vei avea parte de influenta planetei Marte, care va schimba putin situatia. Depinde doar de tine daca va urma o vara plina de iubire sau de conflicte.

Taur. Pasionale ca intotdeauna, femeile nascute in zodia taurului stiu sa se bucure de vara la maxim. Daca esti deja intr-o relatie, se anunta o vara fierbinte, alaturi de persoana iubita. Daca nu ai inca pe nimeni, nu-ti face probleme, vara aceasta sigur te vei indragosti.

Gemeni. Pentru tine vara aceasta va rezolva multe probleme din trecut. Fie te vei intalni cu fosti iubiti si veti rezolva problemele dintre voi, fie vei pleca dintr-o relatie in care nu te mai simti bine deloc. Este anotimpul schimbarilor si alegerilor pentru tine.

Rac. Este posibil ca aceasta vara sa aduca cu sine o iubire dezamagitoare sau o relatie toxica, in care sa te simti foarte prost. Cel mai bine ar fi sa inveti sa refuzi anumiti barbati si anumite relatii si sa te focusezi asupra ta.

Leu. Pentru reprezentantele zodiei leu, nu exista vara fara distractie, iubire si aventuri. Daca te indragostesti in aceasta vara incearca sa nu mai fii atat de incapatanata. Va trebui sa faci cateva compromisuri daca vrei ca aventura din vara sa se transforme intr-o relatie.

Fecioara. Esti in cautarea dragostei de ceva vreme, insa in aceasta vara este posibil ca norocul sa iti surada, in sfarsit. Vei avea sansa sa te indragostesti, insa incearca sa iti separi viata amoroasa de servicu, daca vrei ca relatia sa functioneze.

Balanta. Tu nu vei avea parte de prea multe schimbari in aceasta vara in materie de relatie. Te asteapta o vara calma, cu multa iubire din partea partenerului de viata. Poate va ganditi un pas mai departe si planificati o nunta sau ramai insarcinata.

Scorpion. Chiar daca vei avea parte de ceva aventuri in aceasta vara, toamna te va surprinde tot singurica. Venus se opune cu vehementa sa-ti gasesti in aceasta vara perechea, insa nu dispera, deoarece vara aceasta va fi memorabila chiar si fara un iubit.

Sagetator. Nici pe tine problemele nu te evita in aceasta perioada. Este posibil sa apara certuri in viata ta amoroasa si sa nu te mai intelegi cu partenerul de viata. Pana la sfarsitul verii toate se vor rezolva, asa ca nu-ti face griji.

Capricorn. Daca inca nu ai pe cineva special in viata ta, locul de munca s-ar putea sa fie locul ideal unde iti poti gasi jumatatea. Oricum ar fi, cariera si viata sentimentala sunt in stransa legatura in aceasta vara.

Varsator. Pentru tine, aceasta este vara iubirilor trecute. Te vei intalni cu un fost iubit si veti reaprinde flacarile iubirii, macar pe perioada verii, deoarece relatiile din aceasta perioada nu vor tine foarte mult.

Pesti. Esti o persoana foarte sentimentala si vei trai aceasta vara din plin. Din fericire, tu nu vei cauta prea mult iubirea, deoarece fie ai deja pe cineva, fie te vei indragosti in prima jumatate a lunii.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686