Items filtered by date: Thursday, 27 March 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Tanar din Almasul Mare retinut de politisti

 

 

 

La data de 26.03.2014, poliţiştii Postului de Poliţie Almaşu Mare, l-au depistat şi reţinut pe L.M., de 27 de ani, din Almaşu Mare, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 26.03.2014 de Curtea de Apel Alba Iulia, fiind condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

 

 

Read more...

Poliţiştii l-au reţinut pe un infractor voiajor care a încercat să fure din căminul unui liceu din Alba Iulia

 

 

 

La data de 26.03.2014, orele 09:45, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în timp ce se aflau în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, au observat doi bărbaţi care alergau unul după altul, cel din urmă strigând „prindeţi hoţul”.

Poliţiştii au pornit în urmărirea „hoţului” şi, în scurt timp, au reușit să-l prindă.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că în dimineaţa zilei de 26.03.2014, în jurul orelor 9,40, S.D.I., de 45 de ani, din orașul Victoria, judeţul Braşov, a pătruns în căminul unui liceu din Alba Iulia, situat pe strada Muşeţelului, cu intenţia de a sustrage bunuri.

Întrucât a fost observat de un tânăr în vârstă de 24 de ani, reprezentant al căminului, a renunţat la intenţia de a comite furtul şi a părăsit în fugă căminul, fiind urmărit de către doi tineri din cămin.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că S.D.I., cunoscut cu antecedente penale şi ca infractor voiajor, este bănuit de comiterea, la data de 24.02.2014 a unui furt din același cămin, ocazie cu care ar fi sustras un laptop, un hard disk extern  precum şi suma de 700 de lei, în dauna unuia dintre elevii ce locuieşte în internat.

Faţă de S.D.I. a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 27.03.2014, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă de furt calificat.

 

 

 

Read more...

Un minor din Miceşti a fost reţinut de poliţiştii din Alba Iulia, fiind cercetat pentru mai multe furturi din case în construcţie

 

 

 

În  data de 26.03.2014, în jurul orelor  09,30, patrula de siguranță publică  din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe strada Gheorghe Șincai din Alba Iulia, în spatele Uzinei Electrice, l-au depistat pe B.I.M., de 17 ani, din cartierul Miceşti al municipiului Alba Iulia, în timp ce ardea cabluri electrice. Asupra minorului au fost găsiţi şi 4 metri liniari de țeavă de cupru.

          În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că cei 300 de metri de cabluri precum şi țeava de cupru, au fost sustrase de minor, în dimineaţa zilei de 26.03.2014, din subsolul unei case aflată în construcţie, situată pe strada Dealului din Alba Iulia.

Poliţiştii au stabilit de asemenea,că minorul a sustras şi un prelungitor electric din curtea unui alt imobil din zonă. Prin extinderea cercetărilor a rezultat că în perioada 19.05.2013-24.03.2014, minorul a mai comis 7 furturi din case în construcţie şi anexe (6 în cartierul Miceşti şi unul de la un imobil situat pe şoseaua  de centură a municipiului Alba Iulia), de unde a sustras cabluri, ţevi şi scule electrice.

Poliţiştii au reușit să recupereze o mare parte din prejudiciu, care a fost estimat de păgubiţi la valoarea totală de 5.600 lei.

Faţă de minor, care este cunoscut cu antecedente penale, fiind cercetat de Poliţia Municipiului Alba Iulia pentru mai multe furturi şi arestat preventiv la data de 25.07.2013 tot pentru furt, a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 27.03.2014, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

 

Read more...

Subvențiile acordate de stat asociațiilor și fundațiilor care prestează servicii sociale au scăzut cu aproape 35% față de anul trecut

În urma analizei efectuate de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială asupra beneficiilor de asistență socială, acordate de stat în luna februarie a anului curent, față de aceeași perioadă a anului 2013, s-a constatat că cea mai mare diferență a fost înregistrată la plata subvențiilor către asociațiile și fundațiile prestatoare de servicii sociale.

Sumele plătite, în valoare totală de 260.036 lei, sunt cu 34,43% mai mici decât cele acordate anul trecut și au ca scop susținerea serviciilor sociale pe care le acordă asociațiile și fundațiile categoriilor de persoane vulnerabile din punct de vedere social. În județul Alba, astfel de servicii sunt oferite de către Asociația AS 2001, Asociația Caritas Metropolitan Greco-Catolic Blaj, Asociația Caritas Alba Iulia și Asociația Filantropia Orotodoxă Alba Iulia, prin centrele de zi și de noapte, centrele rezidențiale, unitățile de îngrijire la domiciliu sau cantinele sociale. Subvențiile acordate de Statul Român, prin agențiile de plăți și inspecție socială, pot fi solicitate de către toți prestatorii de servicii sociale acreditați, cu experiență de minimum 1 an, în vederea acoperirii parțiale a cheltuielilor de funcționare, precum și pentru cele cu hrana persoanelor asistate.

Cu privire la motivele scăderii subvențiilor de care beneficiază asociațiile si fundațiile din Alba care prestează servicii sociale, directorul AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, a precizat că ”Prestatorii de servicii sociale din Alba au avut, în februarie 2013, 50 puncte de lucru, atât în județul nostru, cât și în Mureș, Harghita, Covasna și Sibiu, dar, pentru că numărul de puncte de lucru a scăzut în ultimul an, de la 50 la 42, era firesc ca sumele primite drept subvenții să se diminueze. Asociațiile și fundațiile din județul Alba care oferă servicii persoanelor cu vulnerabilități sociale, în special copii și vârstnici, duc o misiune grea, dar extrem de importantă din punct de vedere social, aceea de a oferi ajutor persoanelor aflate la nevoie. Intervenția statului, prin aceste subvenții, este, cred eu, foarte importantă, pentru că le susține activitatea”.

Suma totală plătită de AJPIS Alba pentru beneficiile de asistență socială efectuate în luna februarie a anului 2014 este de 12.733.777 lei, cu 2,30% mai mici față de cele plătite în februarie 2013. Numărul mediu al beneficiarilor este de 110.374 beneficiari, care a scăzut și el cu puțin peste 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest context, sumele aferente alocațiilor pentru susținerea familiei au crescut cu aproape 16%, cele plătite ca stimulent de inserție au crescut și ele cu aproape 33%, iar sumele acordate beneficiarilor de venit minim garantat au înregistrat, la rândul lor, o creștere de aproximativ 22%. În ceea ce privește alocațiile de plasament, sumele plătite au fost cu aproape 10% mai mici față de luna februarie a anului 2013, ușoare scăderi fiind înregistrate și la plata indemnizațiilor de creștere a copilului, cu puțin peste 1% mai puține față de anul trecut, dar și la capitolul indemnizații de hndicap/însoțitori ai persoanelor cu handicap, unde sumele acordate în februarie 2014 au fost cu 0,18% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut.

Read more...

EXPOZIŢIE „ŞCOALĂ ŞI ŞCOLARI DE ODINIOARĂ”

 

 

 

Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Mănăstirea „Buna Vestire” Pătrânjeni vă invită la expoziţia „Şcoală şi şcolari de odinioară”. Vor fi prezentate obiecte tridimensionale, manuale şi reviste şcolare, fotografii şi documente referitoare la desfăşurarea activităţilor şcolare şi extraşcolare precum şi la examene, din perioada 1919-1945.

Vernisajul va avea loc marţi, 1 aprilie 2014, ora 11.00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 01-30 aprilie 2014.

 

 

 

Read more...

Dieta ketogenica!

 

 

 

Dieta ketogenica nu este atat de complicata precum alte cure de slabire. Aceasta accelereaza rata proceselor metabolice si arde rapid depozitele de grasime. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa reduci consumul de carbohidrati si sa aduci un aport mai mare de grasimi organismului tau.

Ce alimente avem voie sa consumam in dieta ketogenica?

  • carne (pui, peste, vita , porc), slanina, ficat
  • oua
  • uleiuri vegetale de migdale sau cocos
  • unt si branzeturi fermentate
  • masline, nuci, seminte de in sau de susan
  • avocado, mere ( cat mai putine citrice)
  • broccoli, spanac, salata, conopida, dovlecei, vinete, rosii, ardei, castraveti, fasole verde
  • ceai negru sau verde si cafea neindulcite

Ce alimente sunt interzise in dieta ketogenica?

  • paste, orez, cartofi, cereale, produse de panificatie si cofetarie
  • fructe foarte dulci sau fructe confiate
  • miere
  • lactate nefermentate
  • alcool
  • bauturi carbogazoase
  • zahar sau indulcitor

Este recomandat sa ai 3 mese principale si 2 gustari , sa consumi cel putin 2l de lichide pe zi. Daca faci sport, poti consuma mai multe glucide, dar cu limita.

Cu dieta ketogenica vei pierde rapid cat mai multe kilograme, in acelasi timp aceasta cura oprind dezvoltarea celulelor canceroase, scade colesterolul, trateaza sindromul metabolic al diabetului de tip II si a bolii Parkinson.

Dieta Ketogenica are si dezavantaje, deoarece iti priveaza organismul de mineralele si vitaminele obtinute din fructe si creste nivelul de aciditate gastrica. In primele saptamani te poti simti mai fara vlaga, te poti constipa si de aceea este indicat sa incepi aceasta dieta intr-o perioada in care nu esti la job sau facultate (week-end sau concediu).

Tu ai urma aceasta dieta? Sau o consideri ineficienta sau greu de respectat?

 

 

 

Read more...

Monica Anghel a ajuns de urgenta la spital!

  • Published in Monden

 

 

 

In timpul filmarilor pentru emisiunea „Te cunosc de undeva”, Monicai Anghel i s-a facut rau brusc, iar filmarile au fost intrerupte!

Celebra cantareata, jurata a emisiunii „Te cunosc de undeva”, a avut nevoie de interventia rapida a echipei de medici de pe platou.

Sursele spun ca totul ar fi din cauza unei diete cu ajutorul careia  a slabit 8 kg in timp destul de scurt, la aceasta cauza adaugandu-se si oboseala acumulata.

Monica a fost dusa de urgenta la spital si a avut nevoie de perfuzii pentru a-si reveni.

“Probabil că s-a acumulat foarte multă oboseală. Am avut un program foarte încărcat şi solicitant, în ultima perioadă”, a declarat Monica Anghel pentru Ziare.com .

Reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686