Items filtered by date: Sunday, 14 December 2014 - Like - stiri Alba Iulia

La Vinerea se picteaza icoane tamaduitoare

 
Un grup de mici iconari,  de pe Valea Cugirului au deveni foarte cunoscuti pentru icoanele pe sticla, pe care le picteaza. Credinciosii care au cumparat icoane de la ei spun ca s-au vindecat de diverse boli. Profesoara care ii indruma, a acceptat sa dezvaluie secretul iconarilor, in cadrul unui reportaj difuzat pe Prima Tv, la emisiunea Focus.
Daniela Turlea, o pasionata pictorita de icoane pe sticla, a decis in urma cu cativa ani sa infiinteze un club al micilor iconari, la Scoala Generala din Vinerea. A adunat cei mai talentati copii si le-a dezvaluit din tainele acestei frumoase meserii. Unele icoane, iesite din mana micutilor, s-au dovedit a fi foarte frumoase dar si vindecatoare de boli. Credinciosii au inceput sa le cumpere si recunosc ca le sunt de mare ajutor la vreme de boala si necaz. Profesoara Ana Herlea, una dintre cele mai credincioase femei din sat, spune ca s-a vindecat de o boala deosebit de grava, dupa ce s-a rugat la o astfel de icoana, pictata de micutii din Vinerea.,,Icoana nu este un element de decor, agatat intr-un cui. Icoana facuta de copii cu dragoste, cu jumatate rugaciune, la facere, aduce pentru mine personal, insanatosire. Cand am fost foarte bolnava ma rugam in fata icoanei Maicii Domnului si vindecarea a venit imediat dupa ce mi-am spus rugaciunea”-ni s-a confesat Ana Herlea.
Pictorita Daniela Turlea recunoaste ca aceste icoane sunt tamaduitoare si ne-a explicat si secretul care sta in spatele acestora. Toate sunt pictate de copii, imbracati in haine populare stramosesti, cu suflet neprihanit si in mare rugaciune. Micutii spun de fiecare data, cand picteaza, Rugaciunea Iconarului.
In aceste zile, din preajma sarbatorilor, micii iconari picteaza mai mult ca niciodata. Zeci de icoane vor fi gata pana la Craciun, duse  la biserica, pentru a fi vazute de localnici si expuse apoi in cadrul unei expozitii cu vanzare. Oricine se poate bucura de binecuvantarea acestor picturi!
                                 Iosif Gligor
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686