Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Thursday, 05 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

AJOFM: Locuri de muncă vacante în județul Alba

  În cursul zilei de astăzi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, a transmis o nouă ofertă de locuri de muncă disponibile la nivelul judeţului, atât pentru persoane cu studii superioare, cât şi pentru cei cu studii medii. 

ALOFM Alba  - 0258831137: Vanzatori 27; Ospatar 3; Bucatar 3; Camerista 1; Sofer categ C 2; Organizator prestari servicii 2; Muncitor necalificat 1; Marochineri 3; Ingrijitor cladiri 2; Confectioneri imbracaminte 30; Muncitor necalificat in confectii 43; Fierar betonist 3; Vanzator 2; Spalator vehicule 4; Inginer automatist 1; Inginer software 2; Inginer sistem informatica 1; Vulcanizator 1; Electrician 1; Mecanic utilaje 1; Strungar 1; Frigotehnist 1.

Punct de lucru Cugir – 0725225881: Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor 10;
Operator la conditionarea si prelucrarea plantelor medicinale 30; Frezor 4; Strungar 4; Rectificator 2.

Punct de lucru Blaj – 0725225883: Operatori CNC 49; Inginer mecanic 15; Muncitor necalificat 5; Croitor 5; Lucrator  bucatarie 5; Sofer autobuz 5; Muncitor necalificat la demolarea cladirilor 4; Zidar rosar - tencuitor 3.

ALOFM Campeni - 0725225884: Vanzator 1.      
    

Punct de lucru  Sebes  - 0725225885: Primitor distribuitor 2; Functionar administrativ 1; Specialist in domeniul calitatii 1; Traducator 1; Administrator de retea 1; Inginer de sistem in informatica 3; Fasonator uscator furnire 2; Asistent manager 1; Mecanic intretinere 1; Functionar in activitati comerciale, administrative si preturi 3; Reprezentant vanzari 1; Operator chimist 1.


Read more...

Cursurile Şcolii Germane din Alba Iulia vor începe pe data de 18 septembrie. Până in prezent s-au înscris 60 de elevi.

   Până în momentul de faţă, la Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia sunt înscrişi în jur de 60 de elevi care vor fi împărţiţi în trei clase cu profiluri de turnător, modelator şi electromecanic. Aceasta va funcţiona la Colegiul Alexandru Domşa din Alba Iulia.
  Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba a declarat că această unitate şcolară nou înfiinţată, urmează să-şi inceapă cursurile pe data de 18 septembrie, iar la deschiderea primului an şcolar vor fi prezenţi în calitate de invitaţi de onoare  secretarul de stat în Ministeriul Educaţiei Stelian Fedorca dar şi reprezentanţi ai DAIMLER şi BOSCH.

Read more...

Mopediştii circulă...fără permis!

 Poliţiştii Postului de Poliţie Valea Lungă, l-au identificat pe G.G., de 20 de ani, din comuna Suplac, judeţul Mureş, în timp ce în cursul zilei de miercuri, 4 septembrie, conducea un moped pe strada Victoriei din comuna Valea Lungă, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
  Această „aventură” s-a încheiat cu întocmirea actelor premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.
      
  Tot ieri, 4 septembrie seara, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, l-au depistat pe M.A., de 62 de ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce conducea un moped prin comuna Vinţu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
  Pe numele mopedistului, au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Read more...

Bărbat reţinut de poliţiştii din Baia de Arieş pentru furt calificat şi violare de domiciliu

  În dimineaţa zilei de miercuri, 4 septembrie, poliţiştii din Baia de Arieş au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că din apartamentul său a fost furată o geantă în care era o sumă de bani şi un aparat de fotografiat.
  În urma activităţilor de cercetare efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Baia de Arieş, a fost identificată principala suspectă de comiterea furtului,  P.L.D., de 45 de ani, din Baia de Arieş, vecină cu reclamantul, care în dimineaţa zilei de 04.09.2013, în jurul orelor 05.00, a pătruns în apartamentul acestuia profitând de faptul că uşa nu era asigurată.
  Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului iar faţă de suspectă au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu.

Read more...

Poliţiştii din Baia de Arieş au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere

  Poliţiştii Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei Orașului Baia de Arieş împreună cu poliţiştii postului de poliţie Lupşa, au organizat, miercuri, 4 septembrie, pe DN 75, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind viteza de deplasare.
  În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au depistat 25 de conducători auto care au încălcat normele rutiere şi care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 2.560 lei, 23 dintre aceștia fiind sancționați pentru viteză excesivă. 

Read more...

Alba Iulia Music & Film Festival începe astăzi

  De astăzi până duminică, Alba Iulia va fi gazda celei de-a doua ediţii a evenimentului “Alba Iulia Music&Film Festival”, un mix interesant între proiecţii de filme şi concerte muzicale. Vor fi prezentate filme de arhivă dar şi producţii recente româneşti şi internaţionale, cu pauze muzicale, ce însumează o varietate inedită de genuri, de la folclor la pop-rock şi electroswing.
Joi, 5 septembrie
Piața Cetății Open Air
19.00 Deschiderea festivalului. Garda Romană.Concert special cu teme muzicale din filme celebre, susținut de orchestra de suflători „Valahia”. Spectacol pirotehnic:Crispus Show.
20.15 Proiecție specială:„În fiecare zi mi-e dor de tine”(România, 1987, regia: Gheorghe Vitanidis)
Palatul Principilor Open Air
20.00 Proiecție „O zi din viață” („Life in a day”, SUA, 2011) – film realizat de comunitatea YouTube din întreaga lume
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
16.00 Scurtmetraje românești din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2013
Vineri, 6 septembrie
Piața Cetății Open Air
20.00 Proiecție specială: „Balkan Melody” (Elveția, 2012, regia: Stefan Schwietert)
21.45 Concert Ioan Pop și grupul Iza
Palatul Principilor Open Air
19.15 Concert Berti Barbera Quartet
20.00 Proiectie „Vedere de pe pod: sunetul Istanbulului” („Crossing the Bridge: The sound of Istanbul”, Germania, 2005)
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
16.00 Scurt-metraje românești de animație din competiția festivalului Anim’est 2013
18.00 Proiecție: Sound City (SUA, 2012, regia: Dave Grohl)
Galeria Habitat
23.00 Festival Party Concert Silent Strike + Dan Basu (visuals)
Sâmbătă, 7 septembrie
Piața Cetății Open Air
20.00 Proiecție specială: „Funeralii fericite” (România, 2013, regia: Horațiu Mălăele)
22.00 Concert: VUNK
Palatul Principilor Open Air
20.00 Proiecție specială: „Aventurile prințului Ahmed”, film mut (Germania, 1923), cu acompaniament live Makunouchi Bento
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
10.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii
12.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii
16.00 Proiecție: „Cu fanfara în vizită” („Bikur Ha-Tizmoret”, co-producție Israel, Franţa, SUA, 2007)
18.00 Proiecție specială: Mizerabilii („Les Misérables”, Marea Britanie, 2012)
Galeria Habitat
23.00 Festival Party. Concert Nico de Transilvania.
Duminică, 8 septembrie
Piața Cetății Open Air
19:15 Concert Marius Mihalache Band: Electroswing Project
20.00 Proiecție specială „Samsara” (Germania, 2012. Regia: Ron Fricke)
Palatul Principilor Open Air
20.00  Proiecție specială: „Noi cei din linia întâi” (România, 1985. Regia: Sergiu Nicolaescu)
Sala Ferdinand (Palatul Principilor)
10.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii
12.00 Proiecție EducaTIFF: film pentru copii
16:00 Proiecţie: „Glastonbury”(Marea Britanie, 2006. Regia: Julien Temple)
18:00 Proiecţie: „Marley” (Marea Britanie, 2012. Regia: Kevin Macdonald

Read more...

Bogdan Stelea, noul antrenor al naţionalei de tineret a României, l-a convocat pe Nicuşor Stanciu pentru meciul cu Muntenegru

  • Published in Sport

  Nicuşor Stanciu se află într-o etapă excelentă a vieţii sale sportive. El a devenit o piesă esenţială pentru sistemul de joc al echipei Steaua Bucureşti , datorită evoluţiilor excelente atât în meciurile de campionat cât şi în cele din Cupele Europene.
  Jucătorul albaiulian a fost convocat din nou la lotul naţional de tineret, acolo unde a fost de ceva vreme un adevărat lider de joc. Noul antrenor al juniorilor, Bogdan Stelea, îl va folosi pe Stanciu în partida pe care naţionala de tineret o va juca marţi, 10 septembrie de la ora 20,30 în Podgorica, împotriva echipei din Muntenegru. Partida contează pentru grupa a 6-a de calificare la Campionatul European “Under 21”, ediţia 2013-2015.
  Din lotul lărgit al naţionalei de tineret, convocat de antrenorul principal, Bogdan Stelea, fac parte:
Portari – Laurenţiu Brănescu (Juve Stabia), Alexandru Buzbuchi (Viitorul), Alexandru Greab (GM Mediaş);
Fundaşi – Constantin Nica (Atalanta Bergamo), Andrei Peteleu (Săgeata Năvodari), Andrei Marc (Ceahlăul), Mihai Leca (Concordia), Adrian Puţanu (Viitorul), Ştefan Popescu (Ajaccio);
Mijlocaşi – Alin Cârstocea (Viitorul), Bogdan Ţîru ( FC Voluntari), Alexandru Băluţă (Viitorul), Cristian Bărbuţ (Poli Timişoara), Gabriel Iancu (Steaua Bucureşti), Cristian Gavra, Ionuţ Năstăsie (ambii Viitorul), Nicolae Stanciu (Steaua Bucureşti);
Atacanţi – Cătălin Tîră (ADO Den Haag), Mihai Roman (Săgeata Năvodari).
  Reunirea jucătorilor a avut loc la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, luni 2 septembrie, de unde s-a plecat la Chiajna, iar cantonamentul va dura până în 8 septembrie, când este programată deplasarea spre Podgorica.

Read more...

“Pedagog social” calificare pentru angajaţi ai ONG-urilor din judeţul Alba

  Reorientarea profesională și specializarea prin cursuri de calificare-recalificare, derulate prin proiecte cu finanțare europeană, rămân variante pentru angajați în păstrarea unui loc de muncă și urcarea pe scara profesională.
 Un astfel de demers  a fost pus în practică  de Asociația „Sprijiniți copiii“ Alba Iulia, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“  Alba și SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, prin proiectul „Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale“.
  Un număr de 18  angajați ai ONG-urilor din județul Alba care activează în sectorul social, au urmat, în regim de gratuitate, programul de calificare în ocupația de „Pedagog social “. Orele de teorie și practică s-au  desfășurat în Alba Iulia.

  Cursanții au învățat ce presupune consilierea juridică și socială a familiei copilului, ce înseamnă derularea procesului educațional al acestuia. De asemenea, au aflat de la specialiștii proiectului cum se face profilul psihosocial și educațional al copilului, dar și cum trebuie pregătită și urmărită integrarea/reintegrarea acestuia în familie.
  Examenul de absolvire, ce a constat într-o probă teoretică și una practică, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, iar indicele de promovabiltiate a fost de 100%.  Demersul are cel puțin două finalități importante. Absolvenții și-au dezvoltat calificarea și nivelul educațional. Nu trebuie neglijate nici avanatajele pentru angajatori, întrucât calificarea de „Pedagog social“  este necesară pentru acreditarea serviciilor sociale.
  Trebuie subliniată și contribuția la îndeplinirea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25-64 de ani,  trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții. Cei 18 de absolvenți vor primi un certificat de calificare recunoscut pe piața internă a muncii, iar printr-o procedură simplă și în statele Uniunii Europene.
  Pedagogul social este responsabil de organizarea comună a vieții și activității cotidiene a copilului. Este specialistul care trebuie să-și însușească cunoştinţe de specialitate în domeniul psihologiei, pedagogiei, sociologiei, precum şi temeinice cunoştinţe de culturã generalã, cu scopul de a le aplica în practica educaţionalã. El  poate completa sau prelua parțial toate sarcinile familiei unui copil, pe care îl poate ajuta să ajungă un adult conștient de sine, responsabil și integrat în societate.
  Tot prin proiect, au fost calificați un număr de alți 28 de angajați de la firme din Alba din sectorul comercial, în ocupația  de „Agent comercial“. Prin proiect a fost semnat un „Acord de colaborare“ cu angajatorii, prin care s-au asigurat inclusiv sesiuni de specializare pentru salariații cu atribuții de personal. Astfel, a fost înlesnit accesul oricărei persoane la programe de educație/formare sau pe piața muncii, indiferent de vârstă, nivelul de educație sau domeniul de activitate.
  Un astfel de demers este cu atât mai binevenit, cu cât în România s-a remarcat, în ultimii ani, dezinteresul angajatorilor în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane, în special, din cauza dificultăților de ordin financiar. Activitățile proiectului s-au încheiat la sfârșitul lunii trecute.
 Proiectul Asociației „Sprijiniți copiii“  a fost co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane –POS DRU 2007 – 2013.

Read more...

Ocna Mureş va fi reprezentată de 3 echipe în Campionatului Naţional de Speranţe şi Mini-Volei, Feminin şi Masculin, ediţia 2013-2014

  • Published in Sport

  După ce echipa Old Boys Volley din Ocna Mureş a adus victorii în turneele susţinute în ultimii ani şi a demonstrat că voleiul nu are vârstă, Ocna Mureş se pregăteşte să meargă mai departe şi să continue tradiţia acestui sport şi prin intermediul tinerilor.
  Federaţia Română de Volei  a publicat seriile şi programul meciurilor din cadrul Campionatului Naţional de Speranţe şi Mini-Volei, Feminin şi Masculin, ediţia 2013-2014.
  Ocna Mureş va fi reprezentată de 3 echipe, una de fete şi două de băieţi:

-La feminin, echipa  antrenată de dl. prof. Augustin DRĂGUŢ şi  dl. Nicuşor NICOARĂ, va face parte din Seria K, serie ce are în componenţă echipele:

1. CS Ocna Mureş
2. CSS Târgu Mureş
3. CS ProVolei 2011 Targu Mureş
4. CSS Târnăveni

Primul turneu va avea loc la Ocna Mureş în data de 19-20 octombrie 2013

-În cadrul Campionatului Naţional de Mini Volei Masculin 2013-2014, echipa antrenată de dl. prof. Lucian VICTORATOS a fost repartizată în seria D:
    
 
1. CSS Blaj       
2. CS Avântul Torpi MS Târgu Mureş     
3. CSS Caransebeş      
4. CS Ocna Mureş

Turneul organizat la Ocna Mureş va avea loc în perioada 01-02.02.2014       
 
-Iar în cadrul Campionatului Naţional de Speranţe Masculin echipa antrenată tot de dl. prof Lucian VICTORATOS face parte tot din seria D:       
       
1. CNMB Râmnicu Vâlcea       
2. CSS Caransebeş      
3. CSS Blaj       
4. CS Ocna Mureş
     
Turneul organizat la Ocna Mureş va avea loc în perioada  25-26.01.2014

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686