Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Thursday, 26 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Phoenix Galaţi – CSU Alba Iulia 55-87. Albaiuliencele s-au calificat în turul doi al Cupei României

  • Published in Sport

  CSU Alba Iulia a câştigat şi cea de-a doua întâlnire din turul întâi al Cupei României cu Phoenix Galaţi. Scorul celei de-a doua partide a fost 87-55 şi vine la o zi după ce echipa albaiuliană a trecut de mai modesta echipă din Galaţi cu scorul de 84-58, în partida tur. Deşi CSU a disputat partida cu numărul doi tot în sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1918”, a fost considerată ca fiind în deplasare, adversarele acceptând să joace ambele meciuri în Alba Iulia.

  Pentru CSU Alba Iulia au marcat: R. Chastity – 19, S. Cadjo – 17, J. Vukoje – 14, T. Brown – 13, C Whittington – 7, I. Nagy – 5, A. Uiuiu, G. Toma. A. Părău câte 4.  Turul second al Cupei României se va juca în ianuarie, 2014, când CSU Alba Iulia o va întâlni pe ICIM Arad.

Read more...

Cupa României: Volei Alba Blaj - CSM Târgovişte se joacă la Blaj în 4 şi 5 octombrie

  • Published in Sport

  Partida tur din Cupa României dintre Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte a fost amânată la cererea echipei vizitatoare. Meciul ar fi trebuit să se joace în acest week-end, însă CSM Târgovişte a acceptat în noile condiţii să susţină ambele partide în Sala „Timotei Cibariu” din Blaj, saptămâna viitoare, vineri 4 octombrie şi sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 17.00.

  Asta îneamnă că echipa din Blaj va susţine trei meciuri consecutive pe teren propriu: cele două de Cupă a României şi runda inaugurală a Diviziei A1, cu nou prmovata Penicilina Iaşi.

  Echipa Volei Alba Blaj se bazează în acest an competiţional pe un lot format din: Luminiţa-Gabriela Trombiţaş, Adina Salaoru, Katja Medved, Milagros Catalina Collar Nguema, Camila Lanner Mapeli, Miroslava Kijakova, Adina Stanciu, Roxana-Valentina Ivanof, Denisa Viloiu, Valentina Rusu, Adriana Dudnic, plus junioarele Sorina Mocan, Ramona Rus şi Alexandra Biriş.

Read more...

Ecograf mamograf ultramodern, donat de „Avon Cosmetics România” Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba

  Spitalul Judeţean de Urgenţă a intrat în posesia unui ecograf mamograf modern donat de Avon Cosmetics România. Acest aparat ultramodern reprezintă o investiţie de aproximativ 120.000 de dolari, realizată de firma de cosmetice, care de 11 ani este partener al Campaniei pentru Sănătatea Sânilor.

  Acest ecograf a intrat în posesia Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, la începutul acestei luni. Ecograful este donat prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, care are scopul de a lupta împotriva cancerului la sân, prin finanţarea programelor destinate informării şi educării femeilor din România privind depistarea precoce a acestei boli. În ultimii ani au fost donate echipamente medicale de ultimă generaţie pentru 7 centre oncologice din ţară, dar şi sponsorizări de aproximativ 2,4 milioane de dolari.

   De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, la Alba Iulia se va desfăşura evenimentul social “Implică-te pentru ea. Află că e bine”, ce face parte din campania de conştientizare publică şi diagnosticare  precoce a cancerului la sân şi  este organizat de AVON Cosmetics  România.

Read more...

Bărbat de 40 de ani decedat după ce a căzut de la etajul II al unei pensiuni din Arieşeni

  Poliţiştii din din Arieşeni au fost sesizaţi în dimineaţa zilei de miercuri, 25 septembrie, că în apropierea unei pensiuni din localitate, a fost găsit cadavrul unui bărbat, care a căzut de la etaj şi a decedat pe timpul nopţii.

  La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, unde, sub îndrumarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, s-a procedat la efectuarea cercetării la faţa locului.

  În urma cercetărilor efectuate a rezultat că B.D.N., de 40 de ani, din municipiul Brad, judeţul Hunedoara, era cazat la pensiune întrucât, împreună cu doi colegi, executa lucrări de construcţie la o anexă a pensiunii.

  În seara zilei de 24.09.2013, cei 3 bărbaţi au servit cina după care victima, împreună cu colegii săi s-au deplasat în centrul comunei unde au consumat băuturi alcoolice, revenind la pensiune în jurul orelor 22,30.

  B.D.N.  împreună cu colegul său de cameră s-au retras în camera în care erau cazaţi, situată la etajul II al pensiunii, victima continuând să consume alcool pe balconul din dreptul camerei, timp în care colegul său de cameră a adormit.

  Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că B.D.N. a căzut de la balconul pensiunii, din raportul medico legal formulat în urma efectuării necropsiei de către medicii legişti din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, rezultând că moartea lui B.D.N. a fost violentă şi   s-a datorat unui politraumatism prin cădere de la înălţime, cu leziuni craniocerebrale grave.

  Pe cadavru nu au fost identificate leziuni traumatice de lovire acută. În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la decesul lui B.D.N.

Read more...

Romania are cea mai mare crestere a productiei auto din Europa

Productia de autoturisme de pe piata locala a crescut cu 45% in primele sase luni ale acestui an, cel mai accelerat ritm de crestere din Europa si al treilea cel mai rapid din lume, potrivit datelor Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA), informeaza Mediafax.

In Romania s-au produs in primul se­mes­tru aproape 225.000 de auto­tu­risme, dintre care 181.300 de catre Dacia, in crestere cu 17% fata de pe­rioa­da similara a anului trecut si aproape 43.500 de catre Ford Romania la Cra­iova, 2013 fiind primul an intreg de productie pentru B-Max.

„Cel mai probabil saltul in ceea ce priveste productia de auto­tu­risme din Romania nu va mai putea fi repetat in urmatorii ani. Cu toate acestea, daca Dacia continua sa lanseze automobile atra­gatoare, productia Romaniei are in continuare loc de crestere“, a declarat pentru ZF Luca Cifferi, redactorul-sef al pu­bli­catiei Automotive News Europe, cea mai importanta publicatie economica din industria auto europeana.

Spre comparatie, in 2012 Romania ocupa abia locul 15 pe plan mondial, cu o cres­tere a productiei de autoturisme de doar 5,3% la 326.556 unitati, volum ce i-a asigurat po­zitia a zecea in clasament, fiind depasita atat de Italia, cat si de Belgia. La nivel euro­pean, in primul semestru doar patru tari inre­gistrau o crestere a productiei de masini, prin­tre care Spania, Marea Britanie, Slova­cia si Romania, in timp ce Franta si Polonia au marcat cel mai mare declin, de aproape 20%(newsreporter)

Read more...

EXPOZIŢIE „FONDURI FAMILIALE ÎN DEPOZITELE ARHIVELOR NAŢIONALE ALBA”

Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Arhiviştilor „Ioan Pleşa” Alba Iulia au onoarea să vă invite la vernisarea expoziţiei „FONDURI FAMILIALE ÎN DEPOZITELE ARHIVELOR NAŢIONALE ALBA”.

 Vor fi expuse, în original, testamente, genealogii, diplome nobiliare, diplome şcolare, registre de avere, precum şi acte personale (legitimaţii, paşapoarte, extrase din registrele de stare civilă) provenind de la familiile nobiliare Foszto, Haller, Thoroczkay, Arpsgofen, Kemeny şi Ütö, din perioada 1545 – 1948.

Vernisajul va avea loc luni, 30 septembrie 2013, ora 11.00, la sediul Serviciului Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale.

Expoziţia va putea fi vizitată, gratuit, până pe 30 octombrie 2013.

 

 

 

Read more...

VERDE LA EDUCAŢIE, PENTRU CIRCULAŢIE

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor grave de circulaţie a relevat faptul că la nivel naţional, în primele 8 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-au înregistrat 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta între 5 şi 10 ani, cu 10 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în urma acestora a rezultat decesul a 20 de copii şi rănirea gravă a altor 189, cifre care prezintă de asemenea un trend crescător.

În vederea promovării unui comportament rutier responsabil, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Lidl Discount S.R.L. a iniţiat la nivel naţional Proiectul „Verde la educaţie pentru circulaţie”, adresat deopotrivă copiilor şi părinţilor acestora.

Prima acţiune, care este adresată  copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani, se va desfăşura duminică, 29 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, în toate parcările aparţinând Lidl Discount din ţară. În judeţul Alba, activitatea va fi organizată în parcările magazinelor Lidl din Aiud, Sebeş şi Blaj şi Cugir.  

Evenimentul va cuprinde mai multe etape  în cadrul cărora poliţiştii rutieri, alături de partenerii din proiect, vor explica semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor iar participanţii vor fi invitaţi să demonstreze practic modul în care au înţeles să respecte normele rutiere, în minipoligoanele ce vor fi special amenajate. La final, participanţii la concurs vor fi premiaţi.

Vă aşteptăm să participaţi la aceste activităţi, din care vor avea de învăţat atât cei mici, cât şi cei mari.

Read more...

A DIVORŢAT ŞI ŞI-A PIERDUT DREPTUL DE ŞEDERE PE TERITORIUL ROMÂNIEI

           Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat, în data de 25 septembrie a.c., o acţiune cu forţe proprii, în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza judeţului Alba.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în municipiul Aiud, un cetăţean moldovean de 25 de ani, care nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa Serviciul Pentru Imigrări al Judeţului Alba cu privire la modificarea intervenită în statutul civil.  

           Din verificări, s-a constatat ca acesta nu mai avea calitatea de membru de familie al cetăţeanului român, ca urmare a pronunţării sentinţei de divorţ survenit între aceştia. nerespectând astfel scopul pentru care i s-a acordat prelungirera drerptului de şedere temporară în România, şi anume reîntregirea familiei

            Cettăţeanul străin a fost depistat în timp ce executa lucrări de construcţii la o unitate comercială din localitate.

           Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, au luat măsura revocării dreptului de şedere temporară pe teritoriul României şi emiterea unei decizii de returnare, prin care cetăţeanul moldovean este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

        Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii cu amendă în valoare de 3000 lei, conform O.U.G. 56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor în România.

           Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale  pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

 

Read more...

Trimiterea în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia a inculpaţilor acuzaţi că au făcut parte din gruparea cunoscută opiniei publice ca „Gruparea Litera- Simota”

Miercuri, 25.09.2013, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimişi în judecată  la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Gruparea Litera - Simota din Hunedoara 14 persoane dintre care 5 inculpaţi în stare de arest preventiv, 2 inculpaţi pentru care este dispusă arestarea în lipsă şi respectiv, 7 persoane în stare de libertate, dintre care 3 inculpaţi aveau stabilită obligaţia de a nu părăsi ţara.

Inculpaţii sunt acuzaţi, în principal, că au făcut parte dintr-o grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Primul termen de judecată în acest dosar este stabilit pentru data de 15.10.2013.

Astăzi, 26.09.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus menţinerea măsurii arestării preventive a celor 5 inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul Gruparea Litera- Simota, în urma verificării din oficiu  a legalităţii şi temeiniciei măsurii arestării preventive.

Prin urmare, cei 5 inculpaţi printre care se află şi Litera Constantin Cristian şi Simota Alin vor fi judecaţi în stare de arest preventiv iar instanţa va verifica periodic, în cursul judecăţii, legalitatea si temeinicia măsurii, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara cu privire la 4 persoane trimise în judecată în acest dosar în stare de libertate.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686