Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Monday, 02 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Bărbat sub influenţa alcoolului cercetat în arest preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri

  La data de  31.08.2013, orele 05.48, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţie Municipiului Aiud au intervenit pentru aplanarea unui scandal produs  într-un local public situat pe strada Stadionului din Aiud, de către B.M., de 37 de ani, din acelaşi municipiu.

  Bărbatul, fiind sub influenţa alcoolului, a adresat injurii şi cuvinte jignitoare clienţilor aflaţi în local iar după intervenţia polițiștilor a continuat să se manifeste violent, înjurând şi ameninţând, inclusiv poliţiştii sosiţi la faţa locului.

  Suspectul a fost imobilizat, încătușat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Aiud unde, pe numele său, au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ultraj” şi „ultraj contra bunelor  moravuri şi tulburarea liniştii publice”, totodată fiind sesizat Parchetul de pe lângă  Judecătoria Aiud.

  Parchetul a luat faţă de B.M. măsura reţinerii şi l-a prezentat instanţei de judecată din cadrul Judecătoriei Aiud cu propunere de arestare preventivă.

Instanţe a emis  pe numele  inculpatului  mandat  de  arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile iar B.M. a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru executarea mandatului.

Read more...

Activitatea Jandarmeriei Alba la sfârşitul săptămânii trecute

  Manifestările cultural artistice şi de protest de la sfârşitul săptămânii trecute s-au desfăşurat fără incidente. Jandarmeria Alba felicită organizatorii pentru activitatea desfăşurată şi participanţii pentru comportamentul civilizat de care au dat dovadă.

  Nu mai puţin de şapte manifestări publice au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Jandarmeria Alba a avut atribuţii principale în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea oricăror incidente sau stări tensionate, iar instituţia şi-a îndeplinit cu succes atribuţiile legale pe această linie. Iniţierea şi menţinerea unui dialog permanent cu cetăţenii şi aplicarea cu profesionalism şi discernământ a atribuţiilor legale au fost doar câteva din obiectivele urmărite de jandarmi. Îndeplinirea acestor obiective a făcut ca toate adunările publice să se desfăşoare normal, fără excese sau încălcări ale prevederilor legale, fapt care a permis participanţilor să se bucure de activităţile planificate de organizatori sau să-şi exprime liber opiniile.

  Jandarmeria Alba felicită organizatorii pentru modul în care au planificat şi desfăşurat acţiunile publice, pentru cooperarea foarte bună pe care au avut-o cu forţele de ordine şi îi asigură de acordarea întregului sprijin pentru acţiuni similare viitoare. De asemenea, instituţia aduce mulţumiri participanţilor pentru maturitatea, responsabilitatea, înţelegerea şi, uneori, toleranţa de care au dat dovadă precum şi pentru comportamentul în acord cu normele legale de convieţuire socială şi bunele moravuri.

(comunicat de presă)

Read more...

12-15 septembrie: Festivalul-concurs „Strugurele de Aur”

  Unul din cele mai cunoscute evenimente folclorice ale anului din judeţul Alba, Festivalul-concurs „Strugurele de Aur2, ediţia a XIII-a, se va desfăşura în perioada 12-15 septembrie, la Jidvei. Acesta oferă spectatorilor trei seri de recitaluri şi concursuri dar şi prezenţe muzicale de excepţie ale unor nume consacrate din folclorul românesc.

  Organizatorii au pus deja în vânzare bilete pentru acest eveniment, care se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar preţul unui bilet este 20 de lei.

  TVR 3 va transmite toate serile evenimentului în direct.

Vă prezentăm programul evenimentului

12 septembrie, „Seara de excelență”.

  Evenimentul va începe cu concursul folcloric care va dura 150 de minute şi va fi transmis în direct de TVR 3

După concurs, vor urma recitalurile. Orchestra Jidvei România și Ansamblul Artistic Jidvei urcă pe scenă alături de soliștii vocali Sebastian Stan, Maria Stoica, Aurelian Suciu, Adina Popa, Iulia Banciu, Silviu Rațiu. Va fi prezentat un moment închinat Lucreției Ciobanu, care va cuprinde Trilogia ciobănească, Niculina Stoican (cu taraf), Dana Ionela Jurjuț, Alexandra Chira. Din zona Banat, vor oferi recitaluri Mirela Țăran, Ciprian Pop, Doriana Talpeș. Reprezentanţii diferitelor zone din ţară sunt următorii interpreţi, laureaţi ai festivalului şi nu numai. Dobrogea va fi reprezentată pe scenă de Cristian Bogdan, Adriana Sofica, Marius Brutaru, în vreme ce din Moldova vor cânta Alexandru Brădățan, Angelica Flutur, Tudor Atomi. Cântecele din Transilvania vor fi aduse în atenţia spectatorilor de Ciprian Zopota, Bogdan Toma şi Paul Ananie, iar cele din Otenia şi Muntenia, de Ana Maria Ion Oprișan, Emilia Dorobanțu, Marian Medregoniu.

Interpreții consacrați care urcă pe scenă sunt Sava Negrean-Brudaşcu, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Mariana Deac, Ioan Bocșa și Sergiu Cipariu, Ansamblul „Augustin Bena”.

13 septembrie, Seara „Centenar Maria Tănase”

A doua zi de concurs va începe de la ora 18.00 și va fi transmisă pe TVR3, dar și la Radio Cluj.

În programul de recitaluri vor fi interpretate melodii din repertoriul Mariei Tănase, prezentate de Sebastian Stan, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Felicia Stoian, Maria Coman, Junii de la Jidvei, Nicolae Furdui Iancu, Emilia Munteanu, Viorica Macovei, Fetele de la Jidvei, Adriana Irimieș, Victorița Lăcătușu, Maria Loga, Claudia Torop, Gavriil Prunoiu și grupul ”Doruri Muscelene”.

 14 septembrie, Seara „Gold”

Laureați ai festivalului intră pe scenă: Ina Todoran, Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Ancuța Matei, Cristian Fodor, Stana Stepanescu, Ancuța Corlățan, Andra Matei, Iustina Irimia, Diana Călinescu, Georgeta Chițoran.

Interpreți, profesori și îndrumători artistici sunt Marinela Baba, Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Cornelia Neaga și Muguri de Tezaurr, Reta Rus, Nineta Popa.

 15 septembrie, Seara Satului Românesc

 La ora 18.30 începe Gala Laureaților. În atenţia spectatorilor va fi Orchestra Jidvei România, Ansamblul Artistic Jidvei – cu soliștii vocali Maria Lazăr, Andrei Lazăr, Ioana Roșca, Marius Boeriu, Cristina Căpâlnean, Andrei Ivănuș, Daniela Popa, Costel Popa, Victoria Meițescu, Ina Tudoran, Denisa Balu, Nicușor Balu, Adina Popa, Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop.

Interpreți consacrați, profesori și îndrumători artistici: Marinela Baba, Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Camelia Stoiță, Traian Stoiță, Ioana Brad, Reta Rus, Nineta Popa, Mariana Anghel, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu.

 

Read more...

Concluziile anchetei în cazul nunţii de la Bistra

  Rezultatele anchetei în cazul nunţii de la Bistra, în urma căreia 115 invitaţi au fost contaminaţi cu salmonela, a fost făcut public luni, 2 septembrie, de către Horia Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Dintre aceştia 39 au fost deja externaţi, suferind toxiinfecţii uşoare.

  Potrivit raportului cauzele intoxicaţiei au fost lipsa de igienă şi condiţiile improprii de preparare, depozitare şi transport a mâncării, ce a fost pregătită integral în casa mirelui cu produse din propria gospodăriei.

  Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. Bucătăreasa care s-a ocupat de prepararea mâncării a primit o amendă de 3.000 de lei şi familia mirelui în calitate de organizator al nunţii a primit o sancţiune de 4.000 de lei.

  În ceea ce priveşte unitatea unde s-a desfăşurat nunta, Horia Timiş a precizat că au fost demaratele acţiuniile cu caracter penal.

  Din totalul de 115 pacienţi, 14 cazuri au fost internate la secţia de boli infecţioase de la Alba Iulia, 83 de cazuri la spitalul din Abrud, 15 cazuri la spitalul din Cîmpeni și 3 cazuri la clinica de boli infecțioase Cluj. Până luni, au fost externați 39 de pacienți, 74 sunt în spitalizare continuă și vor fi externate în zilele următoare iar 2 cazuri sunt tratate la domiciliu. Graficul de vârste la cei 115 pacienți: 1 copil de 1 an, 2 copii de 2 ani, 2 copii între 5 și 9 ani, 5 copii între 10 și 14 ani, 11 între 15 și 19 ani, 18 între 20 și 24 de ani, 35 de pacienți între 25 și 34 de ani, 25 între 35 și 44 de ani, 11 între 45 și 54 de ani și 5 între 55 și 64 de ani. Trei dintre invitații intoxicați sunt femei gravide, însă acestea prezentau simptome ușoare și au putut fi tratate în timp util, fără a fi afectate sarcinile. Din fericire, toxiinfecția nu i-a atins și pe miri. Mama miresei, în schimb, a prezentat câteva simptome ușoare.

  Chiar dacă au avut de suferit în urma acestei nunţi niciunul dintre invitații afectați de toxiinfecție alimentară nu a depus vreo plângere împotriva organizatorilor nunții.

Read more...

Promovabilitate de doar de 21,91% la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2013

  Astăzi, 2 septembrie, candidaţii care s-au înscris în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au aflat rezultatele la probele scrise.

  Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, din totalul candidaţilor prezenţi ( 1.118) doar 245 au reuşit să promoveze examenul, reprezentând 21,91% , iar 181 de candidaţi au obţinut note între 5-5,89. Un singur elev  a luat notă peste 9. Acesta a fost elev la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Pentru că au încercat să copieze sau le-au sunat telefoanele în sală, 10 candidaţi au fost eliminaţi din examen.

  Elevii care nu au fost mulţumiţi de notele obţinute au posibilitatea de a înainta contestaţii în zilele de 3 şi 4 septembrie, la centrele de examen, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice joi, 5 septembrie.

Read more...

Marţi, 3 septembrie ISU Alba distruge muniţii neexplodate în poligonul de pe Dealul Mamut

  Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba informează că marţi, 3 septembrie, între orele .9.00-16.00 va avea loc o activitate de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate descoperite pe teritoriul judeţului Alba. Operaţiunea va avea loc în poligonul de pe Dealul Mamut.

  Va fi distrusă cu această ocazie o bombă de aviaţie cu o greutate de 50 kg ridicată de echipa pirotehnică a inspectoratului în data de 19.08.2013, în zona gării CFR a municipiului Blaj.

  Inspectoratul avertizează populaţia, ca în intervalul orar specificat să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1500 m faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni.

  ISU Alba Reaminteşte populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pămînt sau la suprafaţă;

Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;

Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;

Se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;

Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodatesă sune la  numărul unic de urgenţă 112.

Read more...

Exponatul lunii septembrie la Muzeul Unirii din Alba Iulia: 54 de monede medievale

  Marţi, de la ora 11.00, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va prezenta exponatul lunii septembrie, ce constă într-o colecţie de monede, datate din perioada medievală. Este vorba de 54 de monede create între anii 1615 şi 1629, descoperite din întâmplare la Şeuşa în vara anului 2004.
  Cele mai multe dintre monede datează din perioada principelui Gabriel Bethlen şi au fost descoperite accidental în anul 2004, de către un cetăţean din Şeuşa, care executa lucrări la fundaţia casei sale. După un an, acestea au intrat în posesia muzeului albaiulian, după ce au fost cumpărate de la respectivul cetăţean.
  Cei care sunt curioşi să le vadă au la dispoziţie întreaga lună septembrie, până pe data de 1 octombrie. Acest eveniment este organizat în strânsă colaborare între Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

Read more...

Rezultatele primei etape a ligii a IV-a la fotbal

  • Published in Sport

  La sfârşitul săptămânii trecute a fost programată prima etapă a ligii a IV-a de fotbal. Probabil cel mai interesant meci a fost cel dintre CUPRIROM ABRUD şi PERFORMANŢA IGHIU, încheiat cu victoria abrudenilor, 1-0, printr-un gol înscris de către R. David la începutul meciului, în minutul 8.
  Iată şi celelalte rezultate înregistrate:

METALUL AIUD – ENERGIA SĂSCIORI 4-2 (2-2). C. Coltor (12, 23 ), Todea (68) şi B. Cristea (82), Bodea (9,25).
RAPID CFR TEIUŞ – OLIMPIA AIUD 0-0.
VIITORUL SÂNTIMBRU – DALIA SPORT DAIA ROMÂNĂ 2-0 (1-0). Borşoi (15) şi Dumitrescu (65).
INDUSTRIA GALDA DE JOS – ARENA ALBA IULIA 0-1 (0-0). Savu (72)
MUREŞUL VINŢU DE JOS – FC CUGIR 0-2 (0 – 2). I. Marcu (26 din penalty), Bulgaru (43).
INTER CIUGUD – CS OCNA MUREŞ 0-0.
  Etapa cu numărul doi se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, după cum urmează:
Sâmbătă, 7 septembrie, ora 11.30: Olimpia Aiud – Inter Ciugud, FC Cugir – Viitorul Sântimbru,
                                         ora 17.00: Arena Alba Iiulia - Mureșul Vințu de Jos, CS Ocna Mureș – Industria Galda de Jos.
Duminică, 8 septembrie, ora 11.30: Energia Săsciori – Rapid CFR Teiuș, Performanța Ighiu - Metalul Aiud,
                                         ora 17.00: Dalia Sport Daia Română – Cuprirom Abrud.

Read more...

Adio PD-L…ne Mişcăm Popular

   Pe zi ce trece, noua construcţie politică Mişcarea Populară dobândeşte noi adepţi. Cea mai recentă achiziţie pe plan local este deputatul Clement Negruţ, care şi-a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 2 septembrie, demisia din Partidul Democrat-Liberal. Dorinţa deputatului pentru viitor este de a-şi construi o altă carieră în politică alături de Mişcarea Populară.
  Clement Negruţ s-a arătat nemulţumit de modul în care fostul său partid  a înţeles să facă opoziţie şi se lasă dominat de către alianţa aflată la putere, USL. El a mai precizat că ideea renunţării la carnetul de membru PD-L i-a venit în urmă cu 7 luni, însă a fost convins de către Ion Dumitrel să rămână în partid.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686