Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Wednesday, 11 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Locul 2 în clasamentul Automobilelor Diesel la Câmpulung Muscel pentru Mihai Beldie

  • Published in Sport

  Etapa cu numărul VI a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2013 s-a desfăşurat la Câmpulung Muscel, la sfârşitul săptămânii trecute. La start s-a aflat şi pilorul din Alba, Mihai Aurel Beldie, care a obţinut locul 2 în clasamentul Automobilelor Diesel, după o cursă nebună de recuperare a unei penalizări de 5 secunde primite la startul manşei 1 a concursului. Graţie unui pachet tehnic excepţional şi a maşinii sale BMW seria 1, Mihai Beldie reuşeşte să obţină rezultate din ce în ce mai bune, de la o etapă la alta.
  Cu două etape înainte de terminarea sezonului 2013, Mihai Aurel Beldie continua să conducă Clasamentul Automobilelor Diesel, cu prima şansă pentru aducerea titlului de Campion National la Alba Iulia.
  Următoarea etapă a Campionatului National de Viteză în Coastă Dunlop 2013 se va desfăşura la Râşnov în perioada 27-28 septembrie.

Read more...

La alţii se poate! UNGURII AU DAT LOVITURA!

  Ungaria a redobândit, luni, accesul la fondurile europene de dezvoltare, suspendate din luna ianuarie 2013, în valoare de două miliarde de euro, după ce a convins Bruxellesul că managementul proiectelor îndeplineşte standardele europene, transmite Reuters.
  Comisarul european pentru dezvoltare regională, Johanes Hahn, i-a spus directorului de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, că este mulţumit de modul în care Budapesta a corectat erorile de management care au determinat Bruxellesul să suspende fondurile europene destinate Ungariei în luna ianuarie a acestui an.
"Două miliarde de euro pot fi acum mobilizate, după ce ultimele corecturi vor fi făcute în săptămânile următoare", a declarat Janos Lazar, într-o conferinţă de presă.
  Acesta a adăugat că alte 250 de milioane de euro reţinute de Uniunea Europeană sub formă de amendă ar putea fi accesate mai târziu, astfel că Budapesta nu va pierde nimic din fondurile alocate.
  Banii pe care Uniunea Europeană îi alocă pentru statele membre din Europa Centrală şi de Est sunt destinaţi, printre altele, pentru proiecte din domeniul transporturilor, mediu, tratarea apelor şi proiecte din domeniu sănătăţii, care sunt considerate vitale pentru economiile respective.
  Între 2007 şi 2013, Ungaria urma să primească de la UE aproximativ 8.200 de miliarde de forinţi (27 miliarde de euro) pentru programe de dezvoltare. Cu toate acestea, în luna ianuarie a acestui an, Comisia a început să aibă îndoieli cu privire la modul în care erau gestionate proiectele finanţate cu bani de la UE şi, în consecinţă, a suspendat finanţarea.
  Ungaria are o şansă de a realoca finanţarea suspendată a UE şi a o cheltui până la sfârşitul anului după un acord încheiat luni Bruxelles, informează agenţia MTI.
  Plăţile pentru programele suspendate finanţate de UE vor începe în următoarele câteva zile, a anunţat Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională, după ce s-a întâlnit cu Janos Lazar, şeful echipei primului ministru ungar, la Bruxelles.
  Hahn a subliniat că Ungaria nu va pierde aceşti bani dacă va fi în măsură să îi cheltuiască în mod corespunzător până la sfârşitul anului. Acest lucru, a adăugat el, este de asemenea în interesul Comisiei Europene.
  Lazar a declarat la rândul său că Ungaria a acceptat propunerea Comisie asupra unei corecţii de 5 procente în cazul a zece programe operative ce au legătură cu problema de înregistrare de la Camera de Ingineri şi cerinţa cunoaşterii noţiunilor de bază ale limbii maghiare.
  Hahn a indicat că sancţiunea a fost necesară din cauza unor deficienţe în contractele anterioare.

Sursa: www.capital.ro

Read more...

Mâine începe Festivalul "Strugurele de Aur". Peste 90% din bilete vândute

  Ediţia cu numărul XIII a Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur” va debuta mâine la Alba Iulia și se va sfârși duminică în comuna Jidvei. Manifestările din primele 3 zile ale evenimentului vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, iar cele din a patra zi, centrul comunei Jidvei.
  Festivalul va fi  transmis în direct la TVR 3 (ora 18.30) şi preluat, pentru românii din străinătate, de TVR Internaţional (22.30, ora României). De asemenea, festivalul va avea sprijinul şi posturilor Radio Cluj şi Radio Antena Sibiului.
  Costurile financiare pentru organizarea acestui festival se ridică la circa 700.000 de lei din care 100.000 este contribuția administrației județene. Valoarea totală a premiilor din concurs este de 73.000 de lei.
  Organizatorii au anunţat că până în momentul de faţă au fost vândute peste 90% din bilete. De aemenea, aceştia îi sfătuiesc pe spectatori să vină cu circa 10 minute mai devreme, întrucât la orele 18.30 va începe transmisiunea directă pe TVR, iar plimbarea prin sala de spectacole va fi restricționată.
  Festivalul este organizat de SC Jidvei SRL şi Consiliul Judeţean Alba.

Iată programul festivalului:

Joi, 12 septembrie „Seara excelenței”

  Festivalul va începe pe 12 septembrie la ora 18:30, cu prima seară de concurs. Timp de 150 de minute 29 de concurenți vor încerca să impresioneze jurații la cele două categorii a concursului, soliști vocali și soliști instrumentiști.
  Recitalurile vor începe la ora 21:15 minute, iar în program vor fi: Ansamblul Jidvei România și Ansamblul Artistic Jidvei cu soliști vocali (Sebastian Stan, Maria Stoica, Aurelian Suciu, Adina Popa, Iulia Banciu, Silviu Rațiu).
Seara de joi este dedicata Lucreției Ciobanu, iar pe scenă vor cânta Dana Ionela Jurjuț, Alexandra Chira. Zona Banatului va fi reprezentată de Mirela Țăran, Ciprian Pop, Doriana Talpeș.  Vor oferi recitaluri din zona Dobrogea, Adriana Sofica, Cristian Bogdan și Marius Brutaru. Vor interpreta piese din zona Moldovei următorii: Alexandru Brădățan, Angelica Flutur și Tudor Atomi. Vor aduce cântul popular din zona Transilvaniei, Bogdan Toma, Paul Ananie și Ciprian Zopotă. zona Oltenia-Muntenia va fi reprezentată de Ana Maria Ion-Oprișan, Emilia Dorobanțu și Marian Medregoniu.
Tot recitaluri vor oferi și interpreți consacrați, iar vineri vor cânta pe scenă, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Mariana Deac, Ioan Bocșa și Sergiu Cipariu.
Prima seară a festivalului va dura aproximativ 5 ore, din care 4 ore și 40 de minute doar concursul și recitalurile.

Vineri, 13 septembrie  Seară-Centenar „Maria Tănase”

A doua serie de 29 de concurenți își vor susține „candidatura” la unul din trofeele puse la bătaie de organizatori.În program, vor fi melodii din repertoriul Mariei Tănase,interpretate de: Sebastian Stan, Ionuț Fulea, Dinu Iancu Sălăjanu, Felicia Stoian, Maria Coman, Junii de la Jidvei, Nicolae Furdui Iancu, Emilia Munteanu, Viorica Macovei, Fetele de la Jidvei, Adriana Irimieș, Victorița Lăcătușu, Maria Loga, Claudia Torop, Gavriil Prunoiu și grupul ”Doruri Muscelene”.
Tot vineri vor urca pe scenă și:  Soliștii Ansamblului „Augustin Bena”, Roxana Reche, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Nicolae Tuhuț, Dorina Narița, Floricica Moga. Seara va fi încheiată de un recital extraordinar oferit de Niculina Stoican

Sâmbătă, 14 septembrie, Seara „Gold”

Seara de vineri va începe la ora 18:30 cu „Gala Laureaților”, iar recitalurile vor lua startul la 20:15 minute. Ansamblul Artistic Jidvei cu soliștii vocali : Denisa Balu, Costel Popa, Andrei Ivănuș, Irina Truță, Traian Stoiță, Andrei Lazăr.
Laureați ai festivalului : Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Ina Todoran, Ancuța Matei, Cristian Fodor, Stana Stepanescu, Ancuța Corlățan, Andra Matei, Iustina Irimia
Vor încânta audiența interpreți, profesori și îmdrumători artistici :Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur,  Cornelia Neaga și Muguri de Tezaur, Diana Călinescu, Georgeta Chițoran, Camelia Stoiță, Traian Stoiță și Ioana Brad, Alexandru Pal și Roxana Reche Pal, Reta Rus, Marinela Baba, Nineta Popa, Sava Negrean Brudașcu.

Duminică, 15 septembrie – „Seara satului românesc” – Piața Primăriei, Jidvei

Așa cum o cere tradiția, ziua de duminică va avea loc în comuna Jidvei, iar scena va fi amplasată în „Piața Primăriei”.
Spectacolul va începe la ora 14:00 și va avea următorul program:
Gala-Laureaților (Ecou la gală); Orchestra Jidvei România, Ansamblul Artistic Jidvei, Denisa Balu, Nicușor Balu , Adina Popa, Vlăduța Lupău, Bogdan Cioranu, Daniel Pop, Ina Tudoran
Interpreți, profesori și îmdrumători artistici : Leontina Fărcaș și Muguri de Tezaur, Cornelia Neaga și Muguri de Tezaur, Reta Rus, Marinela Baba, Nineta Popa, Mariana Anghel,  Sava Negrean Brudașcu,  Nicolae Furdui Iancu,

Read more...

Filmul SF "Riddick" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american

  • Published in Monden

  Filmul ştiinţifico-fantastic "Riddick", cu actorul Vin Diesel în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, detronând astfel pelicula "The Butler", potrivit cifrelor provizorii publicate dumunică de compania Exhibitor Relations.
  Riddick", cel de-al treilea opus din această franciză SF, care relatează aventurile intergalactice ale deţinutului Riddick, a obţinut încasări de 18,6 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în America de Nord.
  Filmul "The Butler", regizat de Lee Daniels, în care actorul Forest Whitaker întruchipează un majordom care a avut şansa de a fi un martor privilegiat al vieţii de la Casa Albă, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 8,9 milioane de dolari. În filmul "The Butler",
  Surpriza din box office-ul de săptămâna trecută, comedia mexicană "Instructions not included" ("No se aceptan devoluciones", în versiunea originală) îşi continuă drumul spre succes, urcând un loc, până pe poziţia a treia. Această comedie despre un playboy mexican care ajunge să îşi cunoască fiica în circumstanţe neobişnuite a obţinut încasări de 8,1 milioane de dolari.
  Comedia "Noi suntem familia Miller/ We're the Millers", cu Jennifer Aniston, care joacă rolul unei dansatoare de striptease, o femeie cinică implicată într-un caz de contrabandă cu canabis între Mexic şi Statele Unite, a coborât o poziţie, până pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,9 milioane de dolari.
  Filmul de animaţie "Avioane/ Planes", realizat după modelul celebrei animaţii "Cars", s-a menţinut pe poziţia a cincea, cu încasări de 4,3 milioane de dolari.   
  Documentarul muzical "One Direction: Ăştia suntem/ One Direction: This is Us", un film despre grupul britanic One Direction, a coborât pe locul al şaselea cu încasări de 4,1 milioane de dolari.
  Filmul SF "Elysium", regizat de cineastul sud-african Neill Blomkamp, a pierdut o poziţie şi a ajuns pe locul al şaptelea, cu încasări de 3,1 milioane de dolari. Această superproducţie hollywoodiană, cu Matt Damon şi Jodie Foster în rolurile principale, transpune lupta de clasă dintre milioane de pământeni săraci rămaşi pe Terra, devenită în anul 2154 o planetă cu resurse epuizate aproape complet, şi clasa super-bogaţilor, care trăiesc lipsiţi de griji pe staţia spaţială Elysium.
  Cel mai recent film regizat de Woody Allen, intitulat "Blue Jasmine", cu Cate Blanchett în rolul unei femei mondene debusolate, şi-a făcut debutul în Top 10, după şapte săptămâni de proiecţii, urcând pe locul al optulea, cu încasări de 2,7 milioane de dolari.
  Lungmetrajul SF "Percy Jackson: Sea of Monsters", cel mai recent din franciza "Percy Jackson", care prezintă noile aventuri ale unui elev american, în realitate fiul lui Poseidon, descrise în romanele scrise de Rick Riordan, a urcat un loc şi a ajuns pe poziţia a noua, cu încasări de 2,5 milioane de dolari.
  Comedia britanică "The World's End", un film despre cinci prieteni şi "turneele" lor prin baruri, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 2,3 milioane de dolari.

Read more...

Lucrări la infrastructura de alimentare cu apă pentru comuna Cut

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a anunţat printr-o postare pe Facebook că în curând vor incepe lucrări la infrastructura de alimentare cu apă în comuna Cut “de săptămâna viitoare încep lucrările de alimentare cu apă şi în comuna Cut. Acestea se vor finaliza anul viitor. Primăria a achiziționat materialele, care deja au sosit, iar CJ Alba asigura manopera prin Apa CTTA”.

Read more...

Dosare penale pentru o pereche de pantaloni

  Biroul de Presă a Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba informează că doi tineri din Blaj riscă dosar penal fiind surprinşi de jandarmi imediat după ce au furat o pereche de pantaloni.    Fapta a fost semnalată în jurul orei 14.00, de angajata unui magazin situat pe strada Eroilor din Municipiul Blaj. Aceasta a sunat la secţia de jandarmi din localitate şi a relatat că bănuieşte că doi clienţi au sustrat o pereche de blugi. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în ajutorul femeii şi a reuşit să-i depisteze pe suspecţi chiar la ieşirea din magazin. Este vorba de doi minori, o fată şi un băiat, în vârstă de 16, respectiv 15 ani, domiciliaţi în Blaj. Asupra fetei a fost găsită o pereche de blugi, indicată de personalul magazinului ca fiind sustrasă din incintă. Pe timpul verificărilor efectuate de jandarmi, adolescenţii au recunoscut că intraseră în magazin cu intenţia de a sustrage obiecte vestimentare pentru a le valorifica în interes personal. În acest sens, în cabina de probă fata a îmbrăcat blugii pe sub pantalonii cu care intrase în magazin şi a plecat fără să plătească. 
  Deşi modul de operare nu este unul nou, de remarcat vigilenţa vânzătoarei şi promptitudinea cu care aceasta a apelat la ajutorul jandarmilor. Drept urmare, pe numele adolescenţilor au fost întocmite acte de constatare, fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Cercetările vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.
  Pentru informarea cetăţenilor, reamintim că, după împlinirea vârstei de 14 ani, minorul poate răspunde penal. Faţă de acesta se poate dispune o măsură educativă sau o  pedeapsă, cu specificaţia că pedeapsa se aplică numai dacă se apreciază ca luarea unei măsuri educative nu este suficientă pentru îndreptarea minorului. Măsurile educative sunt următoarele: mustrarea, libertatea supravegheată, internarea într-un centru de reeducare şi internarea într-un institut medical-educativ. Referitor la pedepse, acestea sunt, ca şi în cazul persoanelor majore, închisoarea sau amenda prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită cu precizarea că limitele pedepselor se reduc la jumătate şi, în urma reducerii, în niciun caz minimul pedepsei nu va depăşi 5 ani.

Read more...

Un sebeşean a fost depistat băut la volan

  Poliţiştii Secţiei 7 Poliţia Rurală Sebeş au oprit miercuri 11 septembrie, în jurul orei 01.30 un automobil aflat în trafic pe DN 67 C. Conducătorul auto, B.N., de 58 de ani din Sebeş emana un miros puternic de alcool, Poliţiştii au trecut la testarea lui cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
  Pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge  îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Read more...

Dieta cu banane

  Contrar credinţei populare că bananele ingraşă, nutriţioniştii recomandă o dietă cu banane pentru un plus de energie, pentru alungarea depresiei şi pentru scăderea în greutate. Cu ajutorul acestei diete poţi slăbi până la 4 kg într-o săptămână, bazându-te pe minunatele fructe. Să vedem în ce constă dieta!
  Bananele au beneficii multiple asupra organismului, precum:
-Sunt tonice, remineralizante şi energizante;
-Protejează împotriva mai multor forme de cancer;
-Protejează împotriva osteoporozei;
-Ajută la creşterea atenţiei şi a concentrării;
-Sunt antidepresive naturale;
-Protejează sistemul nervos;
-Sunt indicate în gastrită sau ulcer gastroduodenal;
-Previn anemia;
-Combat litiaza biliară şi complicaţiile afecţiunilor urinare;
-Sunt hidratante pentru ten, de aceea sunt folosite la diferite măşti faciale.
  Sfaturi privind dieta:
-Bananele se consumă în fiecare zi la micul dejun şi la gustare;
-Se elimină din alimentaţie prăjelile, dulciurile, produsele de patiserie, alcoolul, sucurile carbogazoase, fast-foodul şi alimentele procesate;
-Se consumă 2 l de apă plată zilnic;
-Se pot consuma maxim 2 ceşti de cafea pe zi;
-Dieta va avea rezultate mai bune dacă este însoţită şi de câteva exerciţii fizice uşoare.
  Iată şi meniul:
La micul dejun: 1-2 banane cu un pahar mare de apă băută la temperatura camerei;
La prânz: o masă obişnuită (compusă dintr-un singur fel de mâncare, de exemplu friptură + garnitură sau salată);
După-amiaza este permisă o gustare mică (de preferat 1 banană);
Cina se ia înainte de orele 20:00 şi constă într-un singur fel de mâncare, fără desert.
Sursa:reginele.ro

Read more...

Tânăr din Jidvei cercetat penal după ce l-a lovit cu un briceag pe un coleg de muncă

  Poliţia din Jidvei a fost sesizată marţi, 10 septembrie, prin intermediul numărului 112, că la o firmă viticolă din Bălcaciu, între doi muncitori zilieri, a avut loc o altercaţie în timpul căreia unul a fost rănit cu un briceag.
  În urma cercetărilor poliţiştii au constat că între S.A., de 16 ani şi B.D., de 22 de ani, ambii din comuna Bălcaciu s-a produs un conflict spontan în timpul căruia B.D. a fost înţepat cu un briceag în zona toracică precum şi la palma stângă.
  Victima a fost transportată la spitalul din Blaj unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă, medicii stabilind faptul că nu i-a fost pusă viaţa în pericol.
  Pe numele lui S.A., poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violenţe.
Cercetările sunt continuate.

Read more...

Până pe 27 septembrie au loc înscrieri pentru cursurile Centrului de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia

  Cei care au aptitudini artistice şi doresc să le acorde atenţie deosebită , au la dispoziţie cursurile Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Astfel, şcoala îi aşteaptă pe doritori să se înscrie până pe data de 27 septembrie 2013. Pentru înscriere, aceştia trebuie să depună o copie după actul de identitate și cererea tip pusă la dispoziție de către instituție pentru inscrierea in anul intai la disciplina pentru care opteaza, la adresa Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, str. Regina Maria , nr.6.
   Disciplinele pentru care poate opta fiecare candidat în limita locurilor disponibile sunt: canto ( muzica populara, muzică ușoară, muzica clasică), chitară, pian, orgă electonică, acordeon, instrumente de suflat, actorie, pictură, design vestimentar, design ambiental, artă fotografică, video, cinematografică, digitală. Pentru informații suplimentare sunați la tel. 0258-813076 ; 0358-8401469  sau 0747044704 de Luni – Vineri între orele 8:00 – 18:00 .

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686