Items filtered by date: Wednesday, 18 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Amplasarea radarelor joi 19 decembrie

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Două obuze găsite în subsolul unui imobil din Alba Iulia

  Ieri, 17.12.2013, ora 11.00, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privirea la faptul că la subsolul unui imobil situat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au găsite două obuze.
  Din primele verificări efectuate de poliţişti s-a stabilit că lucrători din cadrul  unei societăţi comerciale, în timp ce efectuau lucrări de întreţinere a imobilului, au dezgropat o bucată proiectil exploziv calibru 100 mm şi o bucată bombă de aruncător calibru 82 mm, posibil provenite din timpul celui de-al doilea război mondial, funcţionale.
  Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au luat măsura ridicării materialelor explozive şi îndepărtării pericolului, conform competenţelor.
  În continuare se efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de „producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive”, faptă prevăzută de art. 37 al. 1, 2 şi 3, din Legea126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Read more...

“U” Cluj – CSU Alba Iulia 43-70

  • Published in Sport

  La Cluj s-a jucat în această după amiază partida de baschet feminin dintre "U" Cluj şi CSU Alba Iulia, partida contând pentru runda a 13-a a Ligii Naţionale de baschet feminin. Scorul înregistrat după sfertul al 4-lea a fost 70- 43 (18-16, 20-6, 14-13, 18-8) pentru fetele de la clubul universitar albaiulian, iar această victorie este a 10-a consecutivă obţinută în campionat.
  La finalul acestui an, CSU Alba Iulia se bucură de o jumătate de sezon excepţional: terminarea turului pe locul secund, totalizând 25 de puncte ( 12 succese şi un eşec) şi un parcurs bun în debutul european, cu meciuri jucate în Liga Europei Centrale la Baschet Feminin.
  Echipa antrenată de Miroslav Popov va avea o binemeritată vacanţă până în luna ianuarie, când vor avea de disputat dubla manşă din Cupa României (7 şi 11 ianuarie) cu ICIM Arad, unica echipă din România care este neînvinsă de CSU.

Read more...

Traian Basescu: Am promulgat bugetul

  Presedintele Traian Basescu a facut declaratii de presa, miercuri seara, de la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 17:15, in cadrul carora a confirmat ca a promulgat bugetul, in schimbul renuntarii din partea Guvernului, pentru cel putin trei luni, la acciza pe combustibil.
  Seful statului a sustinut aceeste declaratii dupa intalnirea avuta, in aceeasi zi, cu premierul Victor Ponta la sediul Presedintiei. La discutii a participat si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Read more...

Euro 2020 in Romania: Intalnire decisiva la nivel inalt

  • Published in Sport

  Romania are sanse mari sa organizeze patru meciuri ale Campionatului European din 2020. Dupa ce Mircea Sandu a lansat un apel public catre politicieni, acestia si-au dat acordul.
  Miercuri dupa amiaza, premierul Victor Ponta, insotit de cativa ministri, s-a intalnit cu primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, cu presedintele FRF, Mircea Sandu, si cu presedintele LPF, Gino Iorgulescu.
  Dupa cateva zeci de minute de discutii, partile au convenit ca Romania trebuie sa faca toate eforturile pentru a obtine dreptul de a organiza partide la Euro 2020.
  "Am fost impreuna cu cativa ministri la o intalnire cu primarul Capitalei, cu presedintele Federatiei si cu cel al Ligii, unde am discutat despre oportunitatea ca Romania sa gazduiasca o serie de meciuri la Campionatul European. Timpul este scurt pana in martie, cand am inteles ca trebuie depus dosarul, asa ca ii rog pe toti ministrii sa ia toate masurile necesare", a anuntat Ponta.
  Turneul final al Campionatului European va fi gazduit de 13 tari, dupa cum a anuntat UEFA.
  Statele interesate, printre care se numara si Romania, si-au depus deja candidaturile, in prima parte a acestui an urmand a fi anuntat angajamentele ferme care trebuie indeplinite pana in 2020.
  Forul continental va dezvalui cele 13 organizatoare ale Campionatului European in toamna anului viitor.
  Potrivit lui Mircea Sandu, Romania are sanse mari sa fie una dintre tarile invingatoare, urmand a organiza trei partide din faza grupelor si inca una din sferturile de finala pe National Arena din Bucuresti.
Sursa: ziare.com

Read more...

Concert URMA, astăzi la Alba Iulia, în cadrul festivalului "Wine Christmas"

  Ziua de miercuri reprezintă a doua zi a festivalului "Wine Christmas".  Seara va aduce un concert susţinut de trupa URMA din Cluj şi va oferi celor prezenţi în faţa scenei de lângă Palatul Principilor, un mix inedit de rock alternativ şi jazz. Tot astăzi  va avea loc un moment umoristic al caricaturistului Costel Pătrăşcan, care va proiecta o poveste amuzantă în imagini. Intrarea la aceste evenimente va fi liberă
Vă prezentăm programul festivalului:

Miercuri 18 decembrie

20.00 Concert URMA
Proiecţie de caricatură Costel Pătrăşcan, Palatul Principilor
Joi, 19 decembrie
20.00 Concert Grupul Maria, Palatul Principilor

Vineri, 20 decembrie

20.00 Concert Blackstar Band,
Concert Good Day, Karaoke, Palatul Principilor

Sâmbătă, 21 decembrie

17.00 Concert Elena Gheorghe, Palatul Principilor
19.30 Declaraţie de iubire cu Adrian Păduraru şi Dan Ardelean, Sala Unirii

Duminică, 22 decembrie

18.00 Jazz & Wine (Liviu Cernat, Laura Orian, Ovidiu Pârjol, Maria Șimandi și Dragoș Tudor), Sala Unirii
19.00 Recital de colinde ”Sus la Poarta Raiului“ susținut de Ansamblul vocal folcloric al Liceului de Arte “Regina Maria”
Soliști: Georgeta și Nicolae Plută, Haneș Vistrian.
Colinde cu Ansamblul Folcloric al Centrului de Cultură “Augustin Bena” Soliști: Cătălin Hașa, Dorina Narița, Roxana Reche, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț, Maria Filimon.
Leontina Fărcaș și “Muguri de Tezaur”, Dirijor: Alexandru Pal
Ansamblul comunei Ciugud “Doina Mureșului”, coordonator Cristian Șușman, Palatul Principilor
  Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația ”Țara Vinului” în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Centrul de Cultură “Augustin Bena”, Liceul de Arte „Regina Maria”, Asociația Cultur’ ART, Asociația Sincretic Art.

Read more...

Dosare penale întocmite de poliţişti pentru comercializare de articole pirotehnice fără drept

  În data de 17 decembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în baza unui plan de acţiune privind comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice au efectuat activităţi de verificare a unor magazine specializate şi controale în pieţe şi alte locuri publice în urma cărora au identificat 258 de produse pirotehnice deţinute sau expuse spre vânzare fără drept şi fără a fi autorizaţi de către ITM Alba şi organele de poliţie conform Legii 126/1995. 
  Pentru încălcarea normelor legale poliţiştii au întocmit 4 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 37 alin. 3 din Legea nr. 126/1995  şi au luat măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a tuturor celor 258 de produse pirotehnice identificate.
  În urma cercetărilor s-a descoperit o societate comercială din municipiul Alba Iulia care avea expuse şi oferea spre vânzare 12 produse pirotehnice deşi societatea nu este autorizată pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.
  De asemenea în piaţa agroalimentară din Cartierul Cetate, a fost identificat Gheorghe-Adrian I. de 35 de ani din municipiul Alba Iulia, care aveau asupra sa şi ofereau spre vânzare 180 articole pirotehnice deşi acesta nu era autorizat în acest sens de către ITM Alba şi organele de poliţie conform Legii 126/1995.
  Au mai fost identificat un minor din Zlatna care avea asupra sa 19 produse pirotehnice şi un tânăr de 18 ani din oraşul Abrud care avea asupra sa 47 de produse pirotehnice.
  Şi în perioada următoare poliţiştii vor continua acţiunile pentru identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale şi deţin, comercializează sau folosesc produse pirotehnice fără a fi autorizaţi în acest scop.

Read more...

Cele mai bune uleiuri in ingrijirea corporala!

  • Published in Monden

  Am descoperit de mult timp beneficiile uleiurilor naturale si acum le folosim poate chiar si zilnic. Uleiurile naturale din plante sunt indicate pentru diferite afectiuni, de la tratarea acneei si pana la reducerea ridurilor sau hidratarea intregului corp. Sa vedem insa care sunt cele mai bune uleiuri in ingrijirea corporala si ce beneficii au acestea.
  Ulei de musetel. Un ulei foarte concentrat, cu proprietati antiseptice, recomandat in problemele pielii: acnee, puncte negre, iritatii sau pete. Nu folosi niciodata uleiul de musetel singur, deoarece este prea concentrat (il poti amesteca cu crema hidratanta pentru ten).
  Ulei de jojoba. Unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale, uleiul de jojoba are o mare putere de hidratare a pielii. In plus, acesta poate fi folosit si pentru diferite afectiuni ale pielii sau ca ingredient principal al unui demachiant preparat acasa.
  Ulei de masline. Uleiul de masline face bine atat la exterior, cat si la interior, iar proprietatile sale benefice sunt cunoscute in toata lumea. Din punct de vedere cosmetic, uleiul de masline se foloseste la hidratarea scalpului, a firului de par si a pielii, dar si pentru intarirea unghiilor crapate sau exfoliate.
  Ulei de argan. Ulei foarte bogat in acizi grasi polinesaturati, acesta este folosit in special in tratamentele faciale de diminuare a ridurilor sau de hidratare in cazul tenului uscat.
  Ulei de susan. Bogat in acid linoleic si acizi grasi, uleiul de susan intra profund in piele. Se foloseste in special ca ulei hidratant, in combinatie cu creme de corp, demachiante sau lotiuni.
  Ulei de camelie. Acest ulei este folosit in special in sampoane, datorita felului in care se absoarbe de catre foliculul de par, hidratandu-l in profunzime, conferindu-i volum si fara sa-l ingrase catusi de putin. Pentru un tratament cu efect benefic, incalzeaste timp de cateva secunde putin ulei de camelie, apoi maseaza scalpul cu degetele inmuiate in ulei. Speli si clatesti parul ca de obicei.
  Ulei de neem. Originar din India, uleiul de neem are proprietati antifungice si antibacteriene si este folosit in tratarea ciupercii piciorului. In plus, acesta are efecte benefice si asupra unghiilor si cuticulelor, insa mirosul sau puternic si patrunzator iti recomanda sa il mai amesteci cu ceva si sa nu folosesti cantitati mari.
  Ulei de eucalipt. Uleiul de eucalipt este vestit datorita proprietatilor sale de relaxare. In Asia este folosit foart des in baile pentru relaxarea picioarelor, insa uleiul de eucalipt poate ajuta si in lupta cu punctele negre sau petele de pe ten.
  Ulei de lamaie. Dupa cum bine stim, lamaia lupta impotriva acneei, iar uleiul de lamaie are efecte si mai bune, vizibile intr-un timp mai scurt. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cateva picaturi de ulei de lamaie cu un ulei hidratant si sa masezi usor pe fata inainte de culcare. Dimineata speli fata bine si in doar cateva zile vei observa  diferenta (reginele.ro).

Read more...

Ziua Minoritatilor Nationale

  Ziua Minoritatilor Nationale este sarbatorita, in fiecare an, la 18 decembrie, informeaza Agerpres.
  La 18 decembrie 1992, Adunarea generala a ONU a adoptat Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, lingvistice si religioase. Documentul international ofera o garantie a drepturilor minoritatilor in general, astfel incat mai multe state i-au recunoscut importanta prin declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minoritatilor nationale.
Romania s-a raliat acestui context international prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca fiind Ziua minoritatilor nationale din Romania. Aceasta este sarbatorita de toate minoritatile etnice din tara noastra: maghiari, rromi, germani, ucraineni, rusi, lipoveni, evrei, turci, tatari, armeni, bulgari, sarbi, croati, cehi, slovaci, polonezi, greci, albanezi italieni.
  In fiecare an, cu prilejul acestei zile, Departamentul pentru Relatii Interetnice organizeaza o serie de manifestari culturale, care prezinta traditiile specifice fiecarei minoritati: cantece si dansuri traditionale, expozitie de costume si obiecte de artizanat si bucataria traditionala.

Sursa: corectnews.com

Read more...

Contracte noi în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”

  Consiliul Județean Alba continuă activitățile de contractare a serviciilor din cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”.
  În 25 noiembrie 2013 a fost semnat contractul „Servicii de publicitate şi campanie de informare şi conştientizare“ cu prestatorul reprezentat de Asocierea SC Agrafics Communication SRL București și SC Avensa Consulting SRL Iași. Valoarea contractului este de 641.938,90 lei, fără TVA și are o durată de 28 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, 2 decembrie 2013.
  Un alt contract, aflat în procedura de atribuire prin licitație deschisă, este „Supervizarea lucrărilor de construcții din cadrul proiectului“. Valoarea estimată este de 5.056.412  lei fără TVA. Durata contractului este de 47 de luni de la data emiterii ordinului administrativ. Ședința de deschidere a ofertelor va avea loc în 8 ianuarie 2014.
  De asemenea, în procedură de atribuire prin achiziție directă se află contractul „Verificarea proiectului tehnic și a documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire pentru depozitul de deșeuri Galda de Jos“. Valoarea estimată, fără TVA, este de 48.811 lei și se va întinde pe o perioadă de 49 de luni.

Informații suplimentare
Contractul „Servicii de publicitate şi campanie de informare şi conştientizare“ are drept scop promovarea sistemului de management integrat al deșeurilor, concomitent cu asigurarea unei bune vizibilități a Proiectului. Prestatorul va derula o campanie de informare și conștientizare care va consta, în principal, în următoarele activități: crearea unui site web al proiectului, producția și diseminarea a 180.000 de pliante, 90.000 de fluturași și 5.000 de afișe, realizarea a 400 de difuzări a unui spot TV și a 800 de difuzări a unui spot radio, publicarea a 20 de machete și 10 advertoriale în presa scrisă, respectiv organizarea a minim 89 de întâlniri în toate localitățile județului.
Supervizarea lucrărilor de construcții presupune acordarea de către prestator a asistenței tehnice specifice în execuția lucrărilor și furnizării de echipamente pentru trei contracte de lucrări: construirea Centrului de management integrat al deşeurilor de la Galda de Jos; închiderea depozitelor neconforme de deșeuri din mediul urban și construirea stațiilor de transfer la Blaj și Tărtăria.
  Ultimul contract are drept obiect furnizarea serviciilor de verificare tehnică de specialitate a documentațiilor tehnice elaborate în cadrul contractului „Asistenţă tehnică oferită de proiectant pe perioada executării lucrărilor de construire a depozitului de deșeuri Galda de Jos“.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686