Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Tuesday, 08 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

ING Romania: coruptie, incompetenta si abuz de putere

Coruptie, incompetenta si abuz de putere la sediul ING Romania - aceasta este concluzia care se poate trage in urma discutiilor cu persoane implicate si in urma unor documente interne ale ING aflate in posesia ziarului online olandez Volkskrant, informeaza Cotidianul.ro.

Presedinte demisionar de martea trecuta al CA al ING, Ralph Hamers a fost seful ING Romania intre 1999 si 2002. In anii care au urmat dupa plecarea lui, departamentul de trezorerie (dealingroom) a fost “curatat” din cauza zvonurilor despre actiuni cu premeditare, escrocherii cu nivelul dobanzilor si bonusuri acordate pe nedrept. Hamers, care declara ca vrea sa “continue cu actiuni exemplare”, nu a fost implicat, dupa sursele din ING.

Scrisoare incendiara detaliata

Din scrisoarea incendiara detaliata, aflata in posesia cotidianului Volkskrant, reiese ca ING Romania, dupa plecarea lui Hamers a provocat mari probleme. Autorul scrisorii este economistul sef, Florin Citu, care, intre anii 2006 si 2011, a condus departamentul de piata financiara al ING si care a abordat problemele de integritate ale departamentului de trezorerie. El este implicat intr-o lupta juridica cu ING dupa ce, in 2011, functia lui a fost desfiintata.

Scrisoarea, trimisa conducerii ING, Bancii Olandeze si Comisiei Europene, prezinta un numar mare de exemple de coruptie, incompetenta, abuz de putere si discriminare, care, dupa Citu, au fost in zadar raportate prin diferite canale oficiale ale ING.

Biroul central al ING in Romania este de peste 15 ani afectat de probleme de integritate, actiuni cu prestiinta, afaceri la locul de munca si favoruri financiare pentru partenerii de afaceri ai directorului bancii, Misu Negritoiu.

Trebuia sa se faca curatenie generala

Nu are nici o importanta daca Ralph Hamers a fost implicat, a acoperit afacerile sau este luat peste picior. Totul a inceput cand el era sef la Bucuresti. El trebuia ca atunci sau mai tarziu sa inceapa curatenia, dar l-a sustinut intotdeauna pe Misu Negritoiu, spune Citu, care cu aceasta critica este in asentimentul mai multor vechi salariati ING.

In vara lui 2012 s-a aflat ca ING are de platit o amenda de 500 milioane de euro catre Statele Unite, din cauza implicarii in comertul cu Iran si Cuba. La baza cercetarii americanilor au stat documente falsificate ale finantarii unei afaceri cu Iranul prin intermediul ING Romania, in 2003.

ING arata, intr-o reactie, ca Florin Citu a pierdut 2 procese contra sa. Abuzurile reclamate de acesta au fost “complet cercetate”, iar afirmatiile sale nu au putut fi confirmate, neconstatandu-se probleme de conducere si conduita manageriala.

Despre celelalte probleme de integritate, ca de exemplu curatenia din departamentul de trezorerie din Romania, nu se face nici o declaratie din partea ING, cu exceptia faptului ca “Ralph Hamers nu mai era la curent cu activitatile mentionate, cu atat mai mult cu cat plecase din 2002 din Romania“.

Sursa: corectnews.com

 

Read more...

Declaratie politica Sorin Rosca Stanescu, senator PNL: Opriti atacul impotriva presei audiovizuale!

Codul Insolventei, promovat de catre Guvernul Ponta sub forma unei ordonante de urgenta, prezinta, prin prevederile sale, un grad ridicat de risc in ceea ce priveste libertatea presei. Finantati de catre Banca Mondiala, mai multi experti reputati in domeniu au elaborat un proiect de act normativ care a fost supus dezbaterii publice. Dupa parcurgerea acestor etape, in mod straniu, inalti functionari guvernamentali au introdus articole noi. Cele care au starnit in aceste zile un veritabil scandal in plan intern si international. Nu numai pentru ca expertii nu-si mai recunosc proiectul de lege. Nu numai fiindca asemenea prevederi, strecurate pe usa din dos, nu au fost supuse dezbaterii publice. Ci fiindca ele sunt discriminatorii.

Practic orice post de televiziune si orice post de radio poate fi pus pe butuci. Conform ordonantei de urgenta a Guvernului care instituie noul Cod al Insolventei, este posibila oricand si oriunde solicitarea intrarii in insolventa a unei televiziuni ori a unui post de radio fie de catre un creditor care are de recuperat nu mai mult decat 40.000 de lei ori de catre orice persoana care cumpara o creanta cu intentia de a face rau unei case de  presa. Mai mult, autoritatile statului pot actiona discretionar in baza noului Cod al Insolventei.

Acest act normativ, care-si produce efectele chiar din momentul publicarii sale in Monitorul Oficial, este discriminatoriu si, ca atare, neconstitutional. Din dorinta de a nu-si recunoaste o grava eroare, comisa cu sau fara intentie, reprezentantii Guvernului incearca sa amageasca opinia publica, lasand sa se inteleaga ca respectivele articole ale ordonantei nu vor fi aplicate si, ca atare, televiziunile si posturile de radio nu vor avea de suferit. Le atrag atentia nu numai ca neaplicarea este imposibila si la randul ei ilegala, ci si ca utilizarea unui asemenea argument creaza premisele unui comportament discretionar.

In concluzie, sunt expuse disparitiei in principiu toate televiziunile si toate posturile radio, incepand cu cele publice.

Solicit Avocatului Poporului sa se autosesizeze. Solicit Guvernului ca, de urgenta, sa elaboreze o ordonanta de urgenta care sa modifice ordonanta de urgenta privind Codul Insolventei. Solicit parlamentarilor USL sa ceara in mod imperativ Guvernului, in situatia in care niciuna dintre celelalte doua solutii nu este aplicata, sa trimita de urgenta ordonanta in vederea dezbaterii si amendarii ei. Guvernul Ponta are de asemenea datoria sa informeze opinia publica asupra identitatii persoanelor sau persoanei care se face responsabila de introducerea in ordonanta de urgenta a articolelor incriminate.

Sursa: corectnews.com

Read more...

Şi-a înjunghiat soţul, iar acum riscă să stea 15 ani la puşcărie penru tentativă de omor!

 O tânără de 25 de ani din Alba Iulia, care la începtul lunii trecute, după o ceartă conjugală şi-a înjunghiat soţul în abdomen, a fost trimisă în judecată astăzi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Femeia riscă acum până la 15 de ani de carceră pentru tentativă de omor calificat.

Viorica Şilinca se află în acest moment în arestul poliţiei din Alba Iulia, iar în zilele următoare, va fi transportată la un penitenciar din zonă, de unde va mai iesi doar atunci cand va fi adusa la Tribunal pentru procesul in care o sa fie judecata pentru tentativa de omor. Destinul femeii de 25 de ani s-a schimbat brusc la începtul lunii trecute, când s-a certat grav cu partenerul sau de viata. „Pe fondul consumului de alcool, între cei doi soţi s-a produs un conflict spontan şi o altercaţie în timpul căreia Viorica S., de 25 de ani, din Alba Iulia, i-a aplicat soţului său o lovitură în zona abdominală, cu un cuţit. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi unde a fost diagnosticat cu ,,plagă înjunghiată””, descriau luna trecută oamenii legii scandalul dintre Viorica si sotul sau.

Sursa foto: libertatea.ro

 

 

 

Read more...

Comisia Europeana a deblocat platile pentru programul POSCEE. Vezi ce inseamna asta pentru Romania!

Comisia Europeana (CE) a anuntat astazi deblocarea platilor pe Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), potrivit unei declaratii a comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn.

CE a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca a inceput pregatirile pentru o decizie de suspendare a POS CCE, intrucat autoritatile romane nu luasera masurile solicitate si nu efectuasera actiunile de corectie solicitate de serviciile sale. Johannes Hahn preciza, insa, la mijlocul lunii trecute ca autoritatile romane au facut “eforturi considerabile” pentru a corecta deficientele semnalate de CE si pentru a asigura un sistem de management mai eficient. Intre timp, o echipa de audit a CE s-a deplasat in Romania, iar Autoritatea romana de audit si-a trimis la Bruxelles raportul privind masurile luate de autoritati pentru functionarea POS CCE. „Serviciile Comisiei au decis deblocarea programului in urma masurilor comprehensive de eliminare a deficientelor, intreprinse de autoritatile romane. Solicitarile de rambursare pot fi din nou procesate, iar investitiile de acest tip, atat de valoroase pentru Romania, pot continua. Astfel, ne putem concentra acum mai mult asupra planificarii pentru perioada urmatoare de finantare", a spus Johannes Hahn.

 

Sursa foto: www.bani-si-putere.ro

Read more...

Tinerii ar putea primi gratuit terenuri pentru case! Vezi aici daca indeplinesti conditiile cerute!

Romanii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care nu au avut sau nu detin in prezent in proprietate o locuinta ori un teren destint constructiei de locuinte, ar putea primi gratuit, de la primarii, un loc mai mare decat se atribuia pana acum, unde sa-si ridice casa. Cele mai mari suprafete de teren ar putea fi acordate in mediul rural.

Senatorii au hotarat azi, sa mareasca, printr-o modificare la Legea Legea 15/2003, suprafetete de teren acordate tinerilor pentru constructia unei case. Astfe, daca in prezent se atribuie cel mult 500 de metri patrati, suprafata ar putea creste pana la 1.000 de metri patrati daca si deputatii vor da unda verde acestui proiect. De aceasta lege beneficiaza o singură data, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care nu au avut in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei case, atat in localitatea in care se solicită atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati. De asemenea, potrivit legii, sunt eligibili pentru primirea unui teren doar tinerii ai caror parinti nu detin sau nu au detinut in ultimii 10 ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 mp in mediul urban sau de 5.000 mp in mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul.

Ce spune legislatia actuala

In prezent, legea in vigoare stabileste ca suprafetele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala sunt cuprinse:

- intre 150 de metri patrati şi 300 de metri patrati in municipii si sectoarele municipiului Bucuresti;

- intre 250 de metri patrati si 400 de metri patrati in orase;

- intre 250 de metri patrati si 500 de metri patrati in comune si sate.

Read more...

Ponta: La finalul lunii stabilim in USL reducerea CAS sau neimpozitarea salariului minim in 2014

  Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa sedinta USL, ca pana la finalul acestei luni vor fi realizate diverse scenarii in privinta masurilor economice pentru anul 2014 si a impactului bugetar, urmand ca in USL sa se decida daca se va reduce CAS sau se va elimina impozitul pe salariul minim, informeaza Mediafax.

  Ponta a fost intrebat pentru care dintre masuri va opta in final USL, reducerea CAS ori neimpozitarea salariului minim.

  Premierul a precizat ca la finalul acestei luni va veni in Romania misiunea oficiala a CE, FMI si BM, iar pana atunci vor fi realizate "diverse scenarii care tin de incasari", de majorari bugetare pe anumite sectiuni sau datorii care vor trebui achitate in 2014.

"Imediat ce avem aceste rezultate vom veni la USL si prezentam cand sunt coapte. (...) Nu pot fi amandoua (masurile aplicate - n.r.) o data, poate fi ori una, ori alta, dar intai trebuie sa ne uitam pe spatiul fiscal si pe cati bani avem", a mai spus premierul.

  Ponta a precizat ca in luna octombrie va fi operata o rectificarea bugetara.

"Maine, la Camera Deputatilor, impreuna cu ministrul Eugen Teodorovici voi prezenta Camerei Deputatilor, dupa aceea daca va fi cazul si la Senat, stadiul actual al acordului de parteneriat intre Romania si UE privind mecanismul financiar multianual, bugetul 2014 - 2020", a declarat Ponta.

  Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat in privinta bugetului ca este o urgenta stabilirea formulei de descentralizare.

"Urgenta este pregatirea bugetului, pentru ca in functie de deciziile pe care le luam referitoare la cata, unde si cand descentralizare, de asemenea alte masuri pe care le-am discutat, o varianta reducerea CAS, trebuie sa intre in conceptul bugetului, in contructia bugetului si aceasta este de fapt prioritatea si pentru Guvern si pentru Parlament", a sustinut Antonescu.

  De asemenea, liderul PNL a explicat, la solicitarea jurnalistilor, de ce ar opta pentru renuntarea la ideea prelungirii acordurilor cu FMI, precizand ca in cazul actualului acord Guvernul si-a atins toate tintele convenite si nu a mai imprumutat o noua transa de bani.

Sursa:corectnews.com

Read more...

Probleme cu somnul? Iata cateva somnifere naturale!

  Odihna este necesara oricarui organism pentru a functiona in conditii optime. Daca ai probleme cu somnul, nu te poti odihni si iti petreci noptile cu ochii pe tavan, afla ca nu trebuie neaparat sa apelezi la medicamente. Gandeste-te in primul rand la puterea plantelor si la beneficiile pe care anumite plante le au in lupta impotriva problemelor cu somnul. Reginele.ro iti spune ce trebuie sa ai la indemana pentru a te odihni asa cum trebuie.

Paducel. Paducelul contine substante chimice care au rolul de a scadea tensiunea arteriala si de a oferi un efect sedativ asupra sistemului nervos. Mai pe scurt, iti pregateste organismul pentru somn. Bea si tu un ceai de paducel inainte de culcare si vei vedea cum nu mai ai probleme cu somnul.

Tei. Pe langa efectele sale benefice impotriva gripei si racelii, planta contine mai multe substante active. Teiul are o actiune antiseptica, antiinflamatoare, efect calmant, de hidratare, cicatrizant, te scapa de pungile de sub ochi si de cearcane. Insa mirosul specific teiului, datorat unui alcool din compozitie, are o actiune neurosedativa si de relaxare. O alternativa la fel de buna a teiului este musetelul.

Sunatoare. O alta planta care este de real folos impotriva insomniilor este sunatoarea. Masajul cu ulei de sunatoare inainte de culcare sau administrarea a 10 picaturi de tinctura de sunatoare dizolvate intr-un pahar de apa, te vor calma si te vor ajuta sa dormi.

Valeriana. Probabil planta cu cele mai bune rezultate in tratarea insomniilor, in trecut se credea ca valeriana este un tranchilizant usor, iar in medicina moderna aceasta planta este comparata cu diazepamul. Inainte de inceperea unui tratament se recomanda consultarea medicului.

Ceapa. Chiar daca o folosesti mai mult la gatit sau la siropurile de tuse, ceapa te poate ajuta si la obtinerea unui somn mai bun. Toaca o ceapa, pune-o intr-un borcan acoperit cu o panza, apoi inspira de cateva ori adanc in piept. Mirosul cepei iti va da imediat o stare de relaxare si te va trimite direct in pat.

Zmeura. Consumata ca atare, zmeura este un bun somnifer. Aceasta este bogata in minerale si antioxidanti care lupta impotriva hipertensiunii arteriale.

Salvie. Salvia ajuta la mentinerea unei respiratii proaspete (fiind folosita pentru gargara), fortifica organismul, protejeaza impotriva convulsiilor, amelioreaza spasmele si lupta impotriva insomniei. Adauga si cateva frunze de salvie in ceaiul tau zilnic pentru a te putea odihni mai bine.

Floarea pasiunii. Planta poate fi folosita si in scop ornamental, si in scop terapeutic. Floarea pasiunii ajuta organismul in inlaturarea starilor de anxietate, lupta impotriva depresiei si are un efect calmant, asigurand un somn mai bun, mai sanatos si mai odihnitor.(reginele.ro)

 

Read more...

Campania “Dependent de speranţă – închisoarea nu este capăt de drum” la Penitenciarul Aiud

  Penitenciarul Aiud este gazda campaniei naţională „Dependent de speranţă- închisoarea nu este capăt de drum”. Până la sfârşitul lunii noiembrie, specialiştii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia, în colaborare cu specialiştii în reintegrare socială din cadrul penitenciarului Alba, vor realiza mai multe sesiuni de informare directă şi dezbateri cu privire la consecinţele consumului de droguri, cu scopul de a-i ajuta pe cei care în prezent ispăşesc pedepse să conştientizeze efectele devastatoare a drogurilor.

  În cadrul acestor sesiuni va fi prezentat spotul şi filmul realizat în cadrul campaniei. Acesta din urmă prezintă informaţii referitoare la dinamica fenomenului consumului de droguri, mărturii ale consumatorilor de droguri, ale foştilor consumatori de droguri care execută pedepse privative de libertate, precum şi informaţii privind reţeaua de servicii de asistenţă integrată existente la nivelul unităţilor penitenciare, precum şi serviciile comunitare ce pot fi accesate după liberare, în vederea reintegrării sociale.

  Campania “Dependent de speranţă – închisoarea nu este capăt de drum” reprezintă o iniţiativă a Agenţiei Naţionale Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în parteneriat cu Penitenciarul Aiud.

Read more...

Arestat de poliţişti pentru că a furat 150 de lei

  În cursul zilei de luni, polițiștii Postului de Poliţie Sălciua, l-au identificat pe principalul suspect de comiterea unui furt, faptă în legătură cu care poliţiştii au fost sesizaţi în dimineaţa aceleiaşi zile.
  În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că N.V.E., de 24 de ani, din comuna Sălciua, a pătruns, prin folosirea de chei potrivite, într-o anexă a locuinţei unui cetăţean din comună şi a sustras suma de 150 de lei precum şi mai multe alimente.
  Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului iar faţă de suspect au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Read more...

NOUA ORDINE MONDIALĂ: Cum se pregătesc chinezii după dezastrul american

  China şi Malaezia au convenit săptămâna trecută să îşi consolideze legăturile şi aproape să dubleze comerţul bilateral la 160 mld. dolari până în 2017. Observatorii cred că aranjamentul evidenţiază influenţa crescândă a Chinei în regiune într-un moment în care SUA se luptă să facă faţă propriei crize politice şi fiscale.
  Liderii ambelor ţări au anunţat planuri de stimulare a cooperării economice şi a legăturilor de apărare. „Am convenit să consolidăm parteneriatul nostru în ce priveşte apărarea navală, să realizăm exerciţii militare comune de combatere a terorismului, a crimei transnaţionale şi de promovare a securităţii. Acest parteneriat va creea un mediu sănătos pentru pacea şi prosperitatea ambelor ţări“, a declarat preşedintele chinez, Xi Jinping, într-o conferinţă de presă susţinută în capitala administrativă a Malaeziei, Putrajaya.
  Preşedintele chinez a ajuns în Malaezia joi seara, pentru o vizită de trei zile, după ce a vizitat provincia indoneziană Bali. În schimb, preşedintele american Barack Obama, a fost nevoit să îşi anuleze călătoriile programate în patru ţări din sud-estul Asiei, inclusiv Malaezia şi Indonezia, ca urmare a blocării parţiale a
guvernului american de marţea trecută.
  China va ajuta Malaezia să construiască un laborator de ştiinţă şi spaţiu şi va sprijini crearea de parcuri industriale, ca parte a înţelegerii bilaterale. Prim-ministrul malaezian, Najib Razak, a declarat că ambele ţări îşi vor extinde cooperarea în sectoare noi precum educaţia, tehnologia şi finanţele.
  China şi Malaezia au legături puternice de mult timp. Comerţul bilateral dintre cele două ţări a atins un nivel record de 88 mld. dolari în 2012, potrivit Bloomberg. China a fost cel mai mare partener comercial al Malaeziei timp de patru ani la rând, în timp ce Malaezia a fost cel mai mare partener comercial dintre cei zece membrii ai Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est, în ultimii cinci ani.
Sursa: www.capital.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686