Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Saturday, 05 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Parcul de Aventură din Alba Iulia dotat cu echipamente speciale, oferite de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis

  În cursul zilei de joi, 3 octombrie, au fost oferite de către Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis a unor echipamente speciale ce vor intra în dotarea Parcului de Aventură situat în zona Parcului Dendrologic albaiuian, pe strada Valea Popii, de Asociația Filantropia Ortodoxă.
  Această acţiune a reprezentat încununarea cu succes a unei inițiative pornite în anul 2011 și prin care Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis i s-au alăturat Fundația Rotary Internațional, Rotary Club Cleethorpes (Districtul Rotary 1270 Anglia) și cluburile Rotary din Sibiu, Mediaș și Blaj. Prin acest parteneriat, au fost strânse fonduri în valoare totală de 22.452 USD, din care au fost cumpărate echipamente pentru activități de tip outdoor care vor fi desfășurate în Parcul de Aventură.
  “Ne bucurăm că am putut susține Parcul de Aventură, un proiect important pentru comunitatea noastră pentru că are ca scop realizarea de activități care să contribuie la prevenirea riscului de eșec și abandon școlar în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate social din județele Alba și Sibiu”, a declarat președintele Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis, avocatul Dana Tomșiț.

Read more...

Mihaela Radulescu ia apararea femeilor!

  • Published in Monden

  “Diva de la Monaco”, asa cum a fost denumita, Mihaela Radulescu calatoreste foarte mult cu avionul. Asa se face ca nu are intotdeauna parte de cele mai frumoase intamplari. De curand, vedeta i-a luat apararea altei femei aflata in aeroport.
  “Mi-am facut o prietena noua, dintr-o intamplare bizara – era in aeroport si un betiv englez facea glume proaste la adresa ei. Am intervenit cu texte si, pentru ca omul nu se potolea, ba chiar punea si mana pe ea, am procedat la lovitura cu genunchiul in…. stiti voi. Cand l-am vazut pe jos, spasit si nedumerit, am plecat linistite. Nu mai spun ca era plin de domni in jur, care n-au avut reactie, decat dupa – ne-au zambit cu respect. Io zic ca de frica. Adevarul e ca tanara era cam frumoasa si in betia lui, roscovanul visa “a black adventure”. Admit ca am alergie la mitocani si la betivi scapati de sub control. Iar la aia care-si bat nevestele sau copiii, fac si mai urat” a scris Mihaela pe Facebook.
Sursa:reginele.ro

Read more...

VREMEA la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, valorile termice vor creşte uşor în toată ţara, dar vremea încă se va menţine mult mai rece decât în mod obişnuit. Cerul va fi de la variabil la senin, cu unele înnorări în regiunile estice, unde şi vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7...8 grade în depresiuni şi 15...16 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -3 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până la -6 grade. Local în Transilvania şi izolat în celelalte regiuni se va produce brumă; se va semnala ceaţă local în vest şi sud-vest şi pe arii restrânse în rest, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Valorile termice vor continua să crească uşor în toată ţara pe parcursul zilei de duminică, dar se vor situa tot sub mediile climatologice specifice începutului de octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până la -6 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest. Izolat se va produce brumă, în special în Transilvania, iar în zonele joase dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţă.

Read more...

18-19 octombrie: ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Foto şi Film „Art Aiud”

  În perioada 18-19 octombrie, la Aiud se va desfăşura ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Foto şi Film „Art Aiud”.
  Vor fi prezenţi oameni ai imaginii din toată lumea, ce îşi vor prezenta lucrările în cadrul a două secţiuni: foto şi film.
  La secţiunea foto vor fi prezenţi: Azerbaijan - Yusif Katanov; Bosnia And Hercegovina - Sljivo Husein; Brazil - Debora Censi; Germany - Elena Stadler; Germany - Michael Wagner; Haiti - Patrick Cauvin; Ireland - Eszter Emese Lazar; Macedonia - Aleksandar Georgiev; Macedonia - Dimitar Chungovski; Macedonia - Elena Gjorgjievska; Macedonia - Igor Jankovski; Macedonia - Viktor Nalevski; Montenegro - Jelena Jovancov; Montenegro - Vladislav Kasalica; Mexic - Mauricio Silerio; USA - Gerendi Aniko; USA - Patricia Goodrich. Din România vor participa: Adelina Campan; Alina Todea; Anca Sas; Andrei Bakó; Andrei Budescu; Angela Kallo; Balázs Csaba; Balog Zoltán; Bugán Eszter; Chindrel Ileana; Cristina Budusan; Dan Tamas; Daniela Stanoiu; Daniel-Stefan Bocse; Diana Chirila; Edith Iszlai; Egyed Csaba; Elena Cristea; Feleki Karoly; Gaina Dorel; Haracsek Lehel; Horváth László; Ilisiu Maria Silvia; Ioan Hădărig; Irina Dumitrascu; Laura Ghinea; Lazar Dorel; Leopold Lilla; Lixandru Robert; Lörincz Zoltán Jr.; Manu Nedila; Manuela Chira; Mariana Curut; Mirela Grindean; Oana Pop; Raluca Piteiu; Rodica Strugaru; Roxana Mihaela; Diaconescu; Sauer Yvette; Slavu Teodora;  Stefan Badulescu; Szabo Tamas; Ştefan Balog; Tabarcea Maria; Tiganila Nicusor; Todea Andrei; Tothpal Tommy; Vari Hanna; Vascan Emanuela; Veres Eva.
  La secţiunea video vor participa: Macedonia - Sasho Parket; Mexic - Mauricio Silerio; Romania - Mihaiela Ilea; Romania - Lorincz Zoltan.
  Coordonatorii festivalului sunt : Andrei Bakó, Zoltán Balog, Ştefan Balog, Robert Lixandru
Director artistic al festivalului : Ioan Hădărig.
  Ediţia din acest an al Festivalului Internaţional de Foto şi Film „Art Aiud” este organizat de Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, Fundatia “Inter-Art” Aiud, Primaria, Consiliul Local Aiud Consiliul Judetean Alba şi Centrul de Cultură Augustin Bena, Alba, în colaborare cu Academia de Arta din Budaőrs (Ungaria); Fundaţia de Fotografie Artistică Miró (Ungaria); Ambasada Mexicului in România şi Asociaţia “Echanges & Partage” Franţa.
 
 
Programul festivalului
 
vineri, 18 octombrie 2013
 
galeriile inter-art (piaţa cuza vodă nr. 1)
ora 16,00: "noaptea dinainte de-a mă naşte" - expoziţia personală mauricio silerio (mexic)
 
muzeul de artă contemporană inter-art (piaţa cuza vodă nr. 1)
ora 16,30: “amintiri” - expoziţie in memoriam avram cristea (alba iulia)
 
centrul cultural “liviu rebreanu” aiud (str. transilvaniei nr. 35)
ora 18,00: proiecţii clipuri şi filme scurte: medalion lőrincz zoltán
 
sâmbătă, 19 octombrie 2013
 
galeria dr. szász pál (str. morii nr.24)
ora 16,00: expoziţia studenţilor de la academia de artă din budaőrs (ungaria) - secţia foto
 
centrul cultural “liviu rebreanu” aiud (str. transilvaniei nr. 35)
ora 17,30: "universuri de lumină" - expoziţia centrului de cultură “augustin bena” alba iulia
ora 18,00: expoziţia internaţională de artă fotografică art-aiud 2013
ora 18,30: proiecţii clipuri şi filme scurte: medalion mihaiela ilea
 
 
 

Read more...

Doi tineri din Alba Iulia arestaţi preventiv pentru comiterea a 9 furturi

  Doi suspecţi de comiterea a 9 furturi comise în Alba Iulia, N.R., de 16 ani şi D.P.C., de 29 de ani, ambii din municipiul Alba Iulia, au fost prezentaţi, vineri, 4 octombrie,  Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.
  Instanţa de Judecată a admis propunerea unităţii de parchet şi a dispus faţă de N.R. măsura arestării preventive pentru o perioadă de 19 zile iar faţă de D.P.C. măsura arestării preventive pentru o perioadă de 29 zile. 
  Cei doi inculpaţi au fost închişi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
  Poliţiştii de investigaţii criminale împreună cu cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, i-au identificat şi reţinut pe N.R., de 16 ani şi D.P.C., de 29 de ani, ambii din Alba Iulia care sunt principalii suspecţi de comiterea a 9 furturi comise pe raza municipiului Alba Iulia.
  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, cei doi suspecţi au comis un număr de 9 furturi din case  aflate în construcţie şi din anexe ale acestora dar şi din beciuri şi garaje situate pe raza municipiului Alba Iulia, de unde au sustras diverse scule şi cabluri de instalații electrice, bunuri în valoare totală de 9.500 de lei. N.R. mai este cercetat de către poliţiştii din Alba Iulia şi în alte dosare penale, privind 18 furturi din locuinţe şi din autoturisme, comise fie singur, fie în complicitate cu alţi suspecţi, pe raza municipiului Alba Iulia.
  Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii, pe bază de ordonanță. 
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a suspecţilor.

Read more...

Amplasarea radarelor în data de 06.10.2013

  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba informează opinia publică despre amplasarea radarelor din trafic pentru ziua de duminică, 6 octombrie:
Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Alegeri pentru Consiliile Şcolare ale Elevilor

  Elevii care doresc să devină lideri, să reprezinte interesele colegilor lor și să facă voluntariat în cea mai reprezentativă structură asociativă a elevilor din România, Consiliul Elevilor, au ocazia să candideze în perioada 23 septembrie - 14 octombrie la funcţiile vacante de preşedinte, vicepreşedinte şi secretar executiv din cadrul Consiliilor Şcolare ale Elevilor.
  În fiecare an, Consiliul Național al Elevilor dă startul alegerilor în Consiliile Şcolar ale Elevilor din unitățile de învățământ din țară, iar în acest an  data  de deschidere a perioadei de candidatură este  23 septembrie 2013. Alegerile în Consiliul Şcolar al Elevilor reprezintă, în primul rând, posibilitatea elevilor de a se implica activ într-un proces electoral şi a învăţa ce înseamnă puterea votului democratic. De asemenea,  Consiliul Elevilor este o şcoală a democraţiei care promovează valorile europene, acțiunile de voluntariat și investește în educația non-formală a tinerilor.
  Astfel, până în data de 14 octombrie 2013, orice elev care nu se află într-un an terminal la liceu îşi poate depune candidatura online pentru o funcţie în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor pe platforma www.wedu.ro. Documentele pentru dosarul de candidatură pot fi descărcate în format electronic de pe http://consiliulelevilor.org/alegeri-consiliul-elevilor-2013.php. De asemenea, dosarul de candidatură trebuie listat şi predat în format fizic la comisia de concurs şi validare înfiinţată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Până în data de 14 octombrie vor avea loc în paralel campanii electorale, sesiuni de dezbateri şi întrebări între candidaţii din fiecare unitate de învăţământ din țară.
  Începând cu data de 25 octombrie, vor avea lor sesiunile electorale la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ pe baza calendarului de alegeri elaborat şi votat de Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.  După finalizarea alegerilor, noii reprezentanţi ai elevilor se vor întâlni în cadrul primei Adunării Generale a Consiliului Judeţean al Elevilor.
  Consiliul Național al Elevilor  îi îndeamnă pe elevi să se implice activ în cea mai puternică structură de reprezentare a drepturilor elevilor din România, Consiliul Elevilor. Formarea profesională şi personală pe care ţi-o oferă Consiliul Elevilor este unică datorită faptului că este singura structură de tineret din România condusă în totalitate de elevi. Consiliul Elevilor este un loc ar responsabilizării, al formării şi al cunoaşterii dar este în acelaşi timp şi un loc al dezvoltării personale, prin intermediul educației non-formală.
  Preşedinţii, Vicepreşedinţii şi Secretarii Consiliilor Şcolare ale Elevilor beneficiază anual de formări pe diverse teme precum leadership, comunicare, muncă în echipă, inteligenţa emoţională, public speacking, debate, şi managementul scrierii de proiect. De asemenea, membrii Consiliului Elevilor au ocazia de a se întâlni la nivel judeţean, regional şi naţional în forumuri statutare în cadrul cărora se dezbat subiecte precum drepturile elevilor din România şi creşterea calităţii sistemului de învăţământ românesc. Nu în ultimul rând, reprezentanţii elevilor se întâlnesc cu factori de decizie politici şi din societatea civilă în vederea rezolvării unor probleme precum finanţarea în educaţie, acordarea de drepturi elevilor în forurile decizionale din cadrul unităţii de învăţământ sau acordarea unor drepturi sociale elevilor din România.
  Consiliul Naţional al Elevilor este structură consultativă, partener al Ministerului Educaţiei Naţionale cu rol  în procesul decizional. Consiliul Elevilor conlucrează pentru îndeplinirea obiectivelor cu autorităţile locale şi judeţene, cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, cu Direcţiile de Sport şi Tineret şi nu în ultimul rând cu asociaţii care sprijină activitatea de tineret la nivel local, judeţean şi naţional. În acest an Consiliul Elevilor a militat şi militează pentru acordarea a 6% din PIB pentru educaţie în 2014, pentru acordarea dreptului de vot al reprezentantului elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, pentru decontarea integrală a transportului navetiştilor, pentru aprobarea Statutului Elevilor dar şi pentru respectarea Art. 16, alin.(3) din Legea Educaţiei Naţionale privind gratuitatea învăţământului liceal şi implicit finanţarea de către stat a tuturor materialelor didactice necesare desfăşurării actului educaţional ( manuale, planşe, lecţii AEL, infrastructură şcolară etc).
  Consiliul Național al Elevilor, începând cu anul 2013, reprezintă interesele elevilor și la nivel european, fiind membru observator al OBESSU(The Organising Bureau of European Students Union).
  Președintele CNE, Iulia-Flavia MIRON declară:
„Activiățile desfășurate de elevii implicați în cadrul Consiliilor Elevilor contribuie la o dezvoltare personală și profesională pe care orele de curs nu o oferă. Educația non-formală, acțiunile de voluntariat și munca în echipă responsabilizează elevii față de colegii lor și comunitatea în care trăiesc. Procesul electoral reprezintă un exercițiu democratic, care formează elevii ca adevărați cetățeni ai unei societăți democratice.”
  Dacă îţi doreşti să scrii şi tu istorie în Consiliul Elevilor, candidează pentru una din funcţiile vacante în CŞE - ul tău şi fii un factor al schimbării. Pentru mai multe informaţii despre cum poţi candida, accesează www.consiliulelevilor.org şi consultă-ţi Consiliul Şcolar al Elevilor din liceul tău despre cum te poţi implica.

Read more...

GREVĂ GENERALĂ în spitale, în luna noiembrie! „Ruşinea” medicilor români ajunge inclusiv la Comisia Europeană şi Consiliului European

  Cadrele medicale din România vor intra, în luna noiembrie, în grevă generală, este anunţul făcut de Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.
  Greva generală va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore, iar data exactă va fi stabilită în Consiliul Naţional al Sanitas din 14 noiembrie.
  „Vineri, vom demara procedura de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale în Sănătate, care va avea loc în luna noiembrie şi care va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore. Ziua exactă a grevei generale va fi stabilită în cadrul Consiliului naţional SANITAS din data de 14 noiembrie, după ce vom avea şi semnăturile a jumătate plus unul din numărul de salariaţi din Sănătate. Până atunci, la începutul lunii noiembrie, Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate va organiza un miting de protest, urmat de un marş în Bucureşti, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei”, a declarat Marius Sepi, pentru Agerpres.
  Salariaţii din Sănătate se vor afla, totodată, începând cu data de 14 octombrie, în grevă japoneză, timp în care vor purta, pe braţ, o banderolă tricoloră. Sindicatele din Sănătate au avut, ieri, o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care le-a promis că bugetul alocat Sănătăţii în anul 2014 va fi mai mare decât cel din anul 2013.
  „De asemenea, ni s-a promis că va fi elaborată o Lege a Salarizării specifice sectorului sanitar. În orice caz, vom continua să ne batem pentru fiecare dintre revendicările noastre, pentru a asigura o finanţare mai bună sistemului sanitar, salarii crescute de la 1 ianuarie 2014 pentru membrii noştri şi, nu în ultimul rând, servicii mai bune pentru pacienţii noştri”, a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.
  În perioada 9-23 octombrie a.c., printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions - E.P.S.U. (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice), în spitalele publice se vor face fotografii cu grupuri de salariaţi ţinând în mână afişe cu sloganurile EPSU: 'Nu austerităţii!', 'Jos mâinile de pe drepturile negociate!' etc. Pozele rezultate vor fi trimise atât Guvernului, cât şi preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.

Sursa: www.evz.ro

Read more...

Sanda Ladosi, de nerecunoscut dupa ce sotul ei a fost retinut pentru evaziune fiscala! Primele imagini cu cantareata

  • Published in Monden

  Cantareata Sanda Ladosi a trecut, ieri, prin clipe de groaza. Omul de afaceri Stefan Tache, sotul artistei, a fost retinut de procurorii DIICOT si este acuzat de fraude bancare.
  Incepand cu noaptea trecuta, Sanda Ladosi trece prin cea mai neagra perioada a vietii sale de cand partenerul cantaretei de viata, St
  Sanda a iesit grabita din masina si a sunat la poarta casei pentru a i se parmite accesul. Soferul solistei a adus copiii acasa de la gradinita si au fost asteptati de bona filipineza in fata casei.
Stefan Tache, a fost retinut de procurorii DIICOT si este acuzat de evaziune fiscala.
  Ieri, vedeta si-a vazut in continuare de viata de mama, dar a fost de nerecunoscut. Vizibil afectata de ceea ce s-a intamplat in familia sa, cantareata a aparut imbracata in haine de culoare inchisa si purtand o pereche de ochelari de soare pe ochi, chiar daca vremea de afara nu era pentru acest accesoriu.
  In permanenta, solista a fost insotita de soferul ei, un barbat in varsta, care a adus-o acasa si a plecat sa ia copiii de la gradinita.
  Omul de afaceri Stefan Tache,sotul cantaretei Sanda Ladosi, a fost retinut, joi seara, de procurorii DIICOT, in urma unor perchezitii care au avut loc in Bucuresti si alte cinci judete din tara, la membrii unei grupari suspectate de evaziune de patru milioane de euro.
  Sanda Ladoşi s-a casatorit cu Stefan Tache in 2006 si a devenit mama de doua ori, dupa ce i-a nascut pe Bogdan (6 ani) si Ioana (4 ani).
Sursa: www.cancan.ro

Read more...

Firma de salubrizare Polaris Holding, va distribui în următoarea perioadă containere de gunoi

  Reprezentanţii Primăriei Alba, informează cetăţenii cu privire serviciul de colectare a gunoaielor de către noul operator de salubrizare din oraş.
  Astfel, noua firmă de salubrizare Polaris Holding, va distribui în următoarea perioadă containerele către asociaţiile de proprietari şi pubele pentru cei care locuiesc la case. Această operaţiune va dura maxim o săptămână.
  Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre programul de înlocuire a elemntelor de colectare a deşeurilor menajere pot contacta dispeceratul Polaris 0372 030606 între orele 8-16.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686