Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 30 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Ministerul Sănătăţii a acreditat Spitalul Judeţean Alba pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule

  Ministerul Sănătăţii a acreditat prin Ordinul Nr. 1227, din 23 octombrie 2013, publicat în Monitorul Oficial Nr. 657, din 25 octombrie 2013, Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pentru activitatea de prelevare de organe, ţesuturi şi celule pentru următorii cinci ani.

  Anterior emiterii acestui Ordin al Ministerului Sănătăţii o comisie a Agenţiei Naţionale de Transplant a evaluat activitatea de prelevare de organe din cadrul spitalului din Alba Iulia.

  De mai mulți ani Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este înscris în Programul Național de Transplant deoarece dispune de dotarea, capacitatea şi condiţiile necesare pentru efectuarea  operaţiunii de prelevare de organe. Activitatea bună a echipei de la Alba Iulia a fost confirmată și prin recenta acreditare a acestui program de către o comisie formată din directorul Agenției Naționale pentru Transplant, un reprezentant al  Direcției de Sănătate Publică Alba și un reprezentant al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

  „Evaluarea a vizat mai multe aspecte precum respectarea criteriilor recomandate de Ministerul Sănătăţii pentru activitatea de diagnostic al morţii cerebrale, susţinerea în viaţă a potenţialilor donori de organe aflaţi în moarte cerebrală şi prelevarea de organe”, a explicat medicul Sidonia Nicola, key donation person, în echipa din cadrul spitalului albaiulian.

  În anul 2012 în spitalul albaiulian au fost diagnosticaţi şase pacienţi în moarte cerebrală, iar de la doi dintre aceştia au fost prelevate organe. De organele prelevate de la donatorii din Alba pot beneficia pacienţii din toat ţara. În România operaţiile de transplant se realizea la Cluj şi Bucureşti.

Read more...

Circulaţie auto oprită la intersecţia „Trei poduri” în Vinţu de Jos, pentru lucrări de reabilitare a podului de cale ferată

  Atenţie şoferi! În data de 31 octombrie, între orele 09.00 – 13.00, circulaţia rutieră pe DJ 107 C  (DN 1 (intersecţie „Trei poduri”) – Vinţu de Jos) va fi închisă, datorită unor lucrări de reabilitare a podului de cale ferată care traversează DJ 107 C, în zona „Trei poduri”.

  Conducătorii auto sunt îndrumaţi să folosească ca rută ocolitoare DN 1-  municipiul Sebeş – DN 7- Lutch 2000 şi retur.

  Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri,  precum şi semnificaţia indicatoarelor rutiere care sunt instalate în zona respectivă.

Read more...

Astăzi,31 octombrie, de la ora 17:00: Olimpia Braşov-CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

  Deplasare sub Tâmpa pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară va întâlni astăzi, 31 octombrie 2013, cu începere de la ora 17:00, în deplasare pe Olimpia Braşov, într-o partidă care contează pentru etapa a VI-a a Campionatului naţional de baschet feminin, Divizia A. Partida se anunţă una dificilă pentru sportivele lui Miroslav Popov, chiar dacă pornesc drept favorite, având în vedere că echipa gazdă are un început bun de sezon şi un lot de jucătoare puternic.

  Înaintea partidei, Olimpia Braşov ocupă poziţia a şaptea în campionat, după ce a obţinut 3 victorii şi 2 înfrângeri în cinci etape disputate. De cealaltă parte, CSU Alba Iulia se plasează pe locul 4 în clasament, cu 4 succese şi un singur eşec, împotriva campioanei ICIM Arad.

  În confruntările directe, avantajul este clar de partea universitarelor din Alba Iulia, care conduc cu scorul de 10-0 în meciurile faţă în faţă cu braşovencele. Ultima partidă dintre Olimpia şi CSU Alba Iulia disputată în Sala Forex din Braşov, s-a încheiat cu scorul de 71-60, pentru trupa oaspete.

  În acest sezon, în lotul braşovencelor, condus de pe bancă de Dan Calancea, se află nu mai puţin de şase straniere, trei din Serbia, două din Statele Unite ale Americii şi una din Bosnia şi Herţegovina. În meciul de sub Tâmpa, de la CSU va lipsi pivotul Larisa Toma, care acuză o uşoară accidentare.

  Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba Iulia a declarat înaintea acestei partide: "Trebuie să fim foarte concentraţi pe acest meci, deoarece nu ne dorim să pierdem meciuri în care plecăm drept favoriţi, chiar dacă jucăm în deplasare. O voi folosi, după două partide în care am menajat-o, şi pe Khadijah Whittington, însă nu mă voi putea baza pe Larisa Toma, uşor accidentată. Sper să ne facem jocul nostru normal, cu o apărare agresivă, joc rapid în atac, iar astfel vom câştiga. Ştiu că Olimpia are foarte bune aruncătoare de 3 puncte şi aleargă bine, însă noi trebuie să facem tot ce putem pentru a le opri" (comunicat CSU Alba Iulia).

Read more...

Prima intalnire a Romanian US Alumni Association

Președintele organizației, Romanian IVLP Alumni Association domnul Gruia Ioan Bumbu a participat, in calitate de membru fondator  in data  29 octombrie 2013 incepand cu ora 18 la prima intalnire de lucru a asociatiei Romanian US Alumni Association.

Intalnirea care a avut  loc in cadrul Academiei de studii Economice din Bucuresti, si s-a bucurat de prezenta doamnei  Megan Huber, Regional Alumni Coordinator for Europe and Eurasia, Alumni Division Washington. „Doamna Megan Huber a venit in Romania pentru a ne indruma primii pasi, pentru a ne impartasi din practicile care s-au dovedit castigatoare pentru alte asociatii si pentru a ne raspunde la intrebari si nelamuriri”ne-a declarat domnul Gruia Ioan  Bumbu membru fondator al acestei asociatii.

Misiunea Romanian U.S. Alumni Association este următoarea: să acţioneze ca promotor şi să îşi asume un rol important în menţinerea şi dezvoltarea bunelor relaţii culturale, sociale şi economice existente între România şi Statele Unite ale Americii, precum şi colaborarea cu toate acele organizaţii şi instituţii care contribuie la promovarea acestei relaţii. Membrii Asociaţiei au ca scop promovarea comunităţii bursierilor şi absolvenţilor de programe sponsorizate prin Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în vederea consolidării relaţiilor de bună cooperare, precum şi dezvoltarea competenţelor de conducere şi susţinerea capitalului uman în România prin promovarea valorilor specifice programelor educaţionale americane, ca şi a intereselor civice şi profesionale legitime ale membrilor Asociaţiei. Pentru realizarea scopului declarat, Asociaţia îşi propune îndeplinirea următoarelor obiective: facilitarea schimburilor multiculturale la nivel naţional şi internaţional pentru a promova drepturile şi libertăţile fundamentale, precum şi respectarea acestora, asigurarea unui cadru de dialog, schimb de informaţii şi bune practici între membrii săi, precum şi între Asociaţie şi membrii săi şi alte organizaţii sau instituţii publice, crearea şi sprijinirea de reţele profesionale care să furnizeze oportunităţi de formare şi dezvoltare atât pentru membrii săi, cât şi pentru comunitate, promovarea principiilor statului de drept şi democraţiei, al participării publice la luarea deciziei, al transparenţei şi politicilor anticorupţie, al creşterii capacităţii instituţionale a administraţiei publice, al independenţei justiţiei şi al libertăţii presei.

 
Read more...

LIDL va inaugura supermarketul din Alba Iulia, joi, 7 noiebrie

 Supermarketul LIDL le va oferi clienţilor o gamă variată de produse, de la produse alimentare, multe provenind de la producători locali, dar şi articole variate nealimentare. Vor exista numeroase promoţii la produsele din ofertă.
  Magazinul LIDL este situat la intersecţia Bulevardului Revoluţiei 1989, cu strada Lalelelor şi strada Ion Lăncrănjan. În cadrul acestui magazin lucrează 25 de angajaţi.
  LIDL este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 20 de ţări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea celor aproximativ 10.000 de magazine. Cu peste 170.000 de angajaţi, Lidl se numără printre primii 10 comercianţi de produse alimentare la nivel mondial.    În judeţul Alba, LIDL mai deţine magazine în Sebeş, Aiud, Blaj şi Cugir.

Read more...

"Business Cafe" cu oamenii de afaceri din judeţ, joi, 31 octombrie, de la ora 10.00, organizat de Consiliul Judeţean Alba

  Consiliul Judeţean Alba, organizează o nouă întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ, sub forma unui Business Café. Întâlnirea va avea loc joi, 31 octombrie la Hotel Parc din Alba Iulia, de la ora 10.00.
  Organizată într-un cadru mai puţin formal, întâlnirea le va permite participanților să interacționeze mai bine și să discute mai ușor decât în cadrul unei conferințe obișnuite, pe teme de actualitate pentru mediul de afaceri local și județean.
Întâlnirea de mâine, la care au fost invitați membrii Comitetului de Dezvoltare Economică din județul Alba, va cuprinde și prezentări pe marginea a două proiecte ale Consiliului Județean Alba: programul Eurodyssee și Alba Brand Tour.
  Programul Eurodyssee, derulat prin intermediul Adunării Regiunilor Europene (ARE), le permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni. Judeţul Alba a aderat recent la acest program și va primi tineri din alte regiuni europene care vor dori să facă un stagiu de practică la firmele din judeţul nostru. Programul nu presupune nici un cost pentru agenţii economici implicaţi, dar le oferă acestora şansa de a cunoaşte medii şi pieţe noi din Europa și de a lucra cu tineri formaţi într-o altă ţară europeană.
Alba Brand Tour reprezintă un program de promovare în mediul on-line a vieţii economice şi a oportunităţilor investiţionale din judeţul Alba. Programul are ca vectori de imagine cei mai bine cotaţi 10 bloggeri din România.
  Tot mâine vor fi discutate și aspecte legate de pregătirea ediției 2013 a galei Best of Business 2013, eveniment programat să aibă loc în luna decembrie, ce încununează cele mai bune afaceri din județul nostru.

Read more...

DEZVĂLUIRE: PLANUL DE ACHIZIŢII AL RDS

  RCS&RDS discută cu SBS Broadcasting achiziționarea canalului PRIMA TV, scrie Cătălin Tolontan.
Au existat discuții și pentru televiziunea TV2 din Ungaria, deținută tot de SBS, dar ele s-au stopat și acum RCS insistă pentru cumpărarea PRIMA TV.
  PRIMA TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor Click! și Adevărul, în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting.
  În luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro (sau echivalentul în orice altă monedă), pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani. Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea parţială sau totală a tuturor angajamentelor de finanţare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotărârii acţionarilor.
  Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda deţine 88,54% din acţiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este deţinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital.
Sursa: www.capital.ro

Read more...

Lucrări în derulare pe raza municipiului Alba Iulia

  Primăria municipiului Alba Iulia este angajată în efectuarea mai multor lucrări în diferite zone ale oraşului, după cum reiese dintr-un comunicat oferit presei. Astfel,  în această perioadă s-au schimbat 70 de corpuri de iluminat pe Calea Moţilor. De la o putere instalată de 250 W la 150W, cu respectarea clasei de iluminare specifice tipului de drum. Practic s-a optimizat consumul pe acest tronson. În această săptămână se vor monta pe porţiunea de drum modernizată DN1- E81 mijloace suplimentare de creştere a siguranţei rutiere, catadioptrii pe giratoriile nou create şi panouri electronice de avertizare şi informare a vitezei de rulare.
  Tot in relaţia cu DN1 – E81 au fost modernizate drumurile adiacente (ex. str. Fabricilor) intens circulate şi utilizate de către agenţii economici din zonă. Practic prin asfaltarea acestor drumuri secundare se protejează lucrarea principală şi se imbunătăţesc condiţiile de trafic.
  În prezent se amenajează intersecţia de lângă magazinul LIDL. Operatorul economic a amplasat conform autorizaţiei un giratoriu, iar Primăria reconfigurează racordurile, reface cotele de călcare pentru accesul pietonal, toaletează vegetaţia din zonă şi amplasează signalistica corespunzătoare pentru siguranţa rutieră.
  Stadiul lucrărilor de modernizare a curţii şcolii “Ion Agarbiceanu” este avansat faţă de perioada estimată iniţial. S-a decopertat stratul existent, s-au amplat rigolele marginale, s-a introdus reţeaua pluvială şi s-au turnat fundaţiile pentru noua platformă. După această etapă se va turna balast, stratul stabilizator şi ulterior asfaltul, urmând să se amenajeze şi terenul de sport sintetic. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii noiembrie, cu cel puţin o lună înaintea termenului contractat.
  Tot în această perioadă s-a înlocuit reţeaua de apă pe străzile care se intersectează cu artera colectoare Toporaşilor în zona pieţei din cartierul Cetate (Ghioceilor, Fântânele, Iederei, Dr. Aurel Vlad, Nichita Stănescu). În prezent se repară porţiunile de asfalt afectate urmând ca în anul următor să se introducă un proiect mai amplu, de reabilitare a respectivelor străzi. Lucrările au fost efectuate din fonduri IDE aflate la dispoziţia operatorului de apă “APA CTTA”.

Read more...

ANUNŢUL CARE VA BUCURA TOATĂ ROMÂNIA

  Valoarea producţiei agricole din România va fi cu aproximativ 13 miliarde lei mai mare în acest an decât în 2012, iar aproximativ jumătate se va resimţi în valoarea adăugată brută la formarea PIB, pe fondul vremii favorabile care a ajutat producţia vegetală, a declarat marţi Eugen Sinca, economistul-şef al BCR.
  Sinca estimează că producţia agricolă s-ar cifra la 80 miliarde lei în acest an, iar circa jumătate reprezintă valoarea adăugată brută.
  Potrivit lui, o parte din aceşti bani ar trebui să meargă către investiţii în utilaje şi irigaţii, pentru a reduce dependenţa de vreme.
  România este campioană regională în privinţa investiţiilor străine atrase în sectorul agriculturii, cu un stoc de 1,4 miliarde euro, cu mult peste Polonia (0,6 mld. euro), Ungaria (0,5 mld. euro), Cehia şi Bulgaria, cu mai puţin de 0,2 miliarde euro.
„Agricultura românească a fost deja descoperită de investitorii străinii, România fiind o campioană regională în acest sens. În condiţiile în care din 2014 se va liberaliza piaţa terenurilor agricole, agricultura ar putea atrage şi mai mult atenţia investitorilor străini şi astfel să asistăm la o schimbare a pieţei agricole din România, cu influenţă pe partea absorbţiei de fonduri europene”, spune Sinca.
  În ciuda unei producţii agricole bune, care se resimte într-un excedent comercial de 165 milioane euro în primele 6 luni din 2013 pe partea produselor neprelucrate, România are încă nevoie de investiţii importante în industria alimentară, întrucât în primul semestru din acest an a înregistrat un deficit comercial de 700 milioane euro pe partea produselor alimentare procesate.
  Potrivit lui Sinca, investiţiile străine în industria alimentară din România erau la finele lui 2012 de 2,2 miliarde euro, de peste patru ori mai mici decât în Polonia.
Sprijin pentru PIB şi inflaţie
  Graţiei producţiei foarte bune din acest an, foarte apropiate de media UE la hectar, agricultura va contribui cu aproape 1 punct procentual la creşterea de 2,5% a PIB, spune Sinca. „Fără agricultură, creşterea economică ar fi fost de 1,5%”.
  Totodată, producţia agricolă bună şi-a spus cuvântul şi asupra inflaţiei, care la finele anului ar putea ajunge la 2%, potrivit noii estimări a BCR, urmând ca în prima parte a lui 2014 să coboare la un minim istoric de 1%.
Sursa: www.capital.ro

Read more...

Parinţii lui Ionuţ cer aproape 2 MILIOANE de EURO pentru moartea copilului lor

  Dosarul lui Ionuţ nu a fost închis nici până acum. Ancheta nu avanseaza foarte rapid, procurorii făcând mari eforturi pentru a identifica noi personaje care ar putea avea legătură cu moartea copilului de patru ani. Persoane care vor fi bune de plata pentru moartea copilului de patru ani.
  Dacă până acum părinţii învinuiau mai mult câinii, la început chiar declarând că singurii vinovaţi sunt maidanezii, acum, familia Anghel aduce în faţa instanţei pe administratorul companiei Tei Rezidenţial, directorul ADP Sector 2 şi pe Cristain Lemnaru, persoană juridică Tei Rezidenţial. Suma daunelor morale cerute de familia Anghel, după ce s-a constituit parte civilă în acest dosar, însumează 1, 7 milioane de euro.
  Valentin Anghel, tatăl copilului a declarat pentru ziarul Ring: “Haita este teritorială. Nu poate să fie altă haită sau alţi câini. Haita este teritorială; şi aia a fost. Nu poate să fie altă haită sau alţi câini pe teritoriul unei haite anume (animalzoo.ro).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686