Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Monday, 21 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

ROMÂNIA JOACĂ CU GRECIA LA BARAJUL DE CALIFICARE PENTRU CM DIN BRAZILIA

  • Published in Sport

  Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, conform tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zurich.

  Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.

  La tragerea la sorţi, România a fost reprezentată de selecţionerul Victor Piţurcă, Adalbert Kassai (secretar general al FRF), Dumitru Mihalache (director), Ovidiu Costeşin (Team Manager), Paul Zaharia (ofiţer de presă) şi Sorin Cojocaru (Ordine şi Siguranţă).

  Tragerea la sorţi a fost efectuată de fostul internaţional elveţian Alexander Frei şi Gordon Savici, director în cadrul FIFA.

  Programul partidelor care vor avea loc în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, programate la 15 noiembrie (turul) şi 19 noiembrie (returul):

Portugalia - Suedia

Ucraina - Franţa

Grecia - România

Islanda - Croaţia

 

Primele formaţii sunt organizatoarele partidelor tur, iar echipele învingătoare în dubla manşă se vor califica la Cupa Mondială din Brazilia.

Sursa:mediafax.ro

Read more...

AJOFM Alba organizează în luna noiembrie cursuri de formare profesională. Vezi în ce domenii şi care sunt actele necesare.

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba organizează în luna noiembrie 2013 următoarele cursuri de iniţiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare a  persoanelor  aflate  în căutarea unui loc de muncă  si  a persoanelor care  ocupă un loc de muncă şi, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia (contra cost) ; :

      Operator la maşini unelte cu comandă numerică

      Electrician  instalaţii şi echipamente electrice

      Frizer - coafor - manichiurist - pedichiurist

      Inspector Resurse Umane

      Comunicare în limba engleză

  Formele prin care se realizează formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă sunt: cursuri, stagii de practică şi specializare, precum şi alte forme, în condiţiile legii.

  Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei. Persoanele fără loc de muncă interesate să participe la curs, pot fi luate în evidenţă ca persoane în căutarea unui loc de muncă.

  Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, care beneficiază în mod gratuit de servicii de formare profesională, au următoarele drepturi:

 

v     să beneficieze de pregătire teoretică  şi practică pe toată durata cursului;

v     să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă manuale;

v     să beneficieze de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului;

v     să beneficieze, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire, în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru salariaţii instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării şi deplasării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interes de serviciu;

v     persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire sau locuiesc la o distanţă mai mare de 50 km de aceasta, au dreptul, pe perioada cât participă la pregatirea profesională, să  beneficieze de cazare şi de o sumă de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevăzut de reglementarile în vigoare pentru salariaţii instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit, pe perioada delegării şi deplasării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interes de serviciu.

 Persoanele care beneficiază de servicii de formare profesională gratuite şi se încadrează în muncă, potrivit legii, pot beneficia în continuare, până la finalizarea programului de formare profesională început, de serviciile de formare  profesională gratuite la care aveau dreptul dacă nu    s-ar fi angajat. 

  Obligaţiile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

      să participe la toate activităţile cuprinse în programul de formare profesională şi să îndeplinească toate cerinţele prevăzute de acesta  şi să se prezinte la examenul de absolvire sau la reexaminare;

     să restituie cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesională, dacă nu se prezintă la primul examen de absolvire sau la reexaminare, cu excepţia cazului în care neprezentarea se datorează unor motive neimputabile persoanei (naşterea unui copil, căsătorie, îmbolnăvire, decesul soţului, soţiei sau rudelor până la gradul al doilea inclusiv, îndeplinirea obligaţiilor militare, forţă majoră, încadrare în muncă, începerea unei activităţi economice);

     să restituie cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesională, dacă după absolvire refuză în mod nejustificat încadrarea în muncă oferită de agenţie

    dacă numărul absenţelor nemotivate depăşeşte 10% din totalul orelor prevăzute în programa de pregătire, cursantul va fi exmatriculat, fără a mai avea dreptul de a urma un curs gratuit, fiind obligat să restituie cheltuielile efectuate pentru serviciile de formare profesională până la data exmatriculării sale, urmând, după caz, să îi fie încetată plata indemnizaţiei de şomaj

  Neprezentarea la examenul de absolvire sau la reexaminare a persoanelor care participă la programe de formare profesională gratuite, din alte motive decât cele prevăzute mai sus, constituie refuz nejustificat şi, după caz, atrage încetarea plăţii indemnizaţiei de şomaj.

Acte necesare înscrierii la cursurile de formare profesională

1. Recomandare de la compartimentul de consiliere A.J.O.F.M. Alba,

2. Certificat de naştere original si copie

3. Buletin/carte de identitate original şi copie

4. Acte studii original şi copie

5. Adeverniţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea: "Apt pentru meseria _________"

6. Certificat de căsătorie original şi copie (dacă este cazul)

Read more...

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care un tânăr de 19 ani, a suferit mai multe lovituri şi o plagă înjunghiată

  Duminică, poliţiştii oraşului Teiuş au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat de către un bărbat, în timp ce se afla pe strada Principală din localitatea Beldiu.

  Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi imediat la faţa locului, a rezultat că în jurul orelor 21,35, între J.A., de 19 ani, din Beldiu şi  S.T., de 35 de ani, din aceeaşi localitate, s-a produs un conflict spontan rezultat din faptul că S.T. a fost acuzat de victimă că a sustras ştiuleţii de porumb ce-i avea într-un sac.

  În timpul conflictului J.A. a fost lovit de către S.T. cu pumnii, în zona capului şi cu un cuţit în zona abdominală, suferind o plagă înjunghiată nepenetrantă şi mai multe contuzii în zona feţei, nefiindu-i pusă în pericol viaţa.   

  Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.  

  În cauză cercetările sunt continuate faţă de S.T. sub aspectul comiterii infracţiunilor de “lovire sau alte violenţe” şi port fără drept al cuţitului, urmând ca încadrarea juridică finală a faptei comisă cu violenţă să fie făcută în funcţiile de concluziile medico legale ce vor fi formulate.  

Read more...

Poliţiştii au surprins în trafic un tânăr de 19 ani fără permis de conducere şi un şofer sub stare de ebrietate

  Duminică, 20 octombrie, la ora 12.25, poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Ion Creangă din localitate, au oprit un autoturism condus de către Cristian S., de 19 ani, din Cugir.

  În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care, pe numele său au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

  Tot duminică, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Baia de Arieş şi Postului de Poliţie Ocoliş, au oprit pentru control, pe D.N. 75, pe raza comunei Sălciua, un autoturism condus de S.I., de 51 de ani, din comuna Iara, judeţul Cluj.

  Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S.I. a fost condus la Spitalul orăşenesc Cîmpeni, unde i-au fost recoltate  probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

  Faţă de S.I. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Read more...

Cursuri de calificare pentru deţinuţii din Penitenciarele Aiud şi Târgu Mureş

  Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează în această perioadă în Penitenciarele Aiud şi Târgu Mureş trei cursuri de certificare CNFPA pentru deţinuţi. Astfel, în Penitenciarul Aiud, au loc două cursuri de frizer la care participă 40 de persoane private de libertate iar în Penitenciarul Târgu Mureş, 20 de deţinuţi sunt înscrişi la un curs de lucrător finisor în construcţii, al treilea de acest gen derulat până acum în acest penitenciar.
  Fiecare curs durează trei luni, timp în care, persoanele private de libertate înscrise la cursuri participă şi la activitatea de informare cu privire la găsirea unui loc de muncă dar şi la şedinţe de consiliere socială şi psihologică de grup. De asemenea, pe lângă oportunitatea de a participa la curs, deţinuţii primesc 30 de zile reducere din pedeapsă. În cazul în care au suficiente prezenţe la activitatea de consiliere socială şi psihologică, fiecare deţinut va primi 25 de credite care sunt folosite în cadrul evaluării pentru liberarea condiţionată din penitenciar.
  Cele trei cursuri se derulează în cadrul proiectului „Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială” implementat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi alte organizaţii.  Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înfiinţat în cadrul acestui proiect şi Centrul Regional de Incluziune Socială Alba care are ca scop consilierea în vederea reintegrării în comunitate şi familie, a unui număr de 200 de foşti deţinuţi. Aceştia pot beneficia de următoarele servicii: consiliere psihologică şi socială, asistare în vederea integrării familiale, sociale, în special a integrării pe piaţa muncii prin organizarea unor burse a locurilor de muncă, asistarea beneficiarilor în vederea angajării sau calificării într-o meserie, oferirea sprijinului pentru inserţia în comunitate şi familie, precum şi oferirea sprijinului pentru găsirea unei locuinţe.(comunicat al Biroului de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia)

Read more...

Băsescu nu îi va acorda mandatul lui Ponta pentru a merge la Consiliul European

  Presedintele Traian Basescu nu ii va acorda premierului Victor Ponta mandatul pe care l-a cerut pentru a participa la Consiliul European de joi. Motivul il reprezinta rezultatul dezastruos al lui Victor Ponta de la Consiliul European din vara pe probleme de energie, atunci cand proiectul Nabucco a fost ratat. Urmare a prestatiei de la Consiliul European din vara, Presedintele Basescu nu mai doreste ca premierul Ponta sa mearga inca o data, informeaza Cotidianul.ro, citand pesurse.ro.
  De altfel, in cadrul unei conferinte de presa de acum cateva zile, seful statului si-a manifestat public nemultumirea fata de prestatia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.
  "A venit ca vrea sa se duca la Consiliul European pe energie, in luna mai, inainte de a se lua decizia Nabucco sau TAP. A avut mandat sa sustina Nabucco in Consiliu. Sigur ca in interventii a sustinut Nabucco, dar nu a stiut cum sa faca sa fie introdus in documentul Consiliului ca Nabucco este prioritar, ceea ce a lasat la libera optiune a intregii Uniuni Europene solutia Nabucco sau TAP, dar in mandat a avut clar scris Nabucco si nu TAP, iar in concluziile Consiliului pe energie din mai veti constata ca nu apare deloc Nabucco, ci apare solutia Sud. (...) Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a tinut sa se duca. I-am dat mandat semnat si s-a intors cum s-a dus, adica s-a plimbat cu avionul'', a spus Traian Basescu.
  Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu un mandat de participare pentru Consiliul European privind agenda digitala ce va avea loc joi la Bruxelles.

Read more...

Poliţiştii din Sâncel, continuă cercetările, în cazul unui tânăr, care a fost muşcat de mai mulţi câini, în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localităţii Panade

  Vineri, în jurul orei  14.20, poliţiştii Postului de Politie Sâncel, au fost sesizaţi cu privire la faptul că în data de 17.10.2013, S.S.F., de 25 de ani, din comuna Bucerdea Grânăoasă, a fost muşcat de mai mulţi câini.
  Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că la data de 17.10.2013, în jurul orelor 10,15, tânărul, care lucra ca şi îngrijitor de animale pentru un cetăţean din comuna Săncel, a fost atacat de 5 câini ce aparţin proprietarului unei alte ferme de animale, situată pe hotar, în afara localităţii Panade.
  În urma incidentului, tânărul a suferit mai multe plăgi muşcate la nivelul braţului drept şi la nivelul feselor şi a fost transportat la spitalul din Blaj de unde a fost transferat la spitalul din Alba Iulia pentru îngrijiri medicale de specialitate.
  Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Read more...

Cum faci să nu fii înșelat de BLACK FRIDAY

  În fiecare an ultima zi de vineri a lunii noiembrie este ziua reducerilor, așa numita Black Friday. Promoțiile realizate de cei mai mari retaileri sunt deseori punct de dispută între cumpărători.
  Pentru a preîntâmpina discuțiile de genul “reducerile sunt mai mici decât în ofertă” sau “prețurile au crescut cu câteva zile înainte de Black Friday”, a fost lansată o aplicație prin care orice persoană poate monitoriza prețurile produselor pe care dorește să le achiziționeze.
  “Anul asta vrem să avem un BLACK FRIDAY corect și să nu mai fim înșelați. Am creat o aplicație web care îți permite să monitorizezi, cu ceva timp înainte de BLACK FRIDAY, prețurile produselor pe care dorești să le achiziționezi, pentru a putea monitoriza evoluția prețului și pentru a vedea dacă discountul oferit de magazin este real sau nu”, spun cei care au creat aplicația.
  Pentru a putea descărca aplicația, trebuie să-ți creezi un cont și să începi monitorizarea prețului. Aplicația poate fi accesată aici:
  Mai mult, cei de la Koyos.ro, au lansat deja o promoție, prin care susțin că “a fost introdusă introdus deoarece unii cumpărători au semnalat în trecut faptul că nu au avut acces la discounturi.”Sursa: www.capital.ro

Read more...

Află când vine IARNA în România!

  Iarna se va instala după 20 noiembrie, când este posibil ca temperaturile să fie ușor pozitive ziua și negative noaptea, a anunțat luni directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu.
  "După 20 noiembrie, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, însă e posibil ca după 1 noiembrie să fie un episod de ninsoare la munte. Până în 1 noiembrie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 grade și vor fi valori pozitive noaptea", a precizat Sandu.
  Referitor la prognoza pe următoarele trei luni, Ion Sandu a spus că în decembrie valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât în medie, iar în ianuarie și februarie temperaturile vor fi normale pentru acea perioadă.
  "Nu este exclus însă să avem și temperaturi de minus 15 sau minus 20 de grade Celsius. Nu ne așteptăm la o iarnă ieșită din comun", a adăugat directorul ANM.
  În cadrul ședinței cu reprezentanții Guvernului în teritoriu, ministrul de Interne, Radu Stroe, le-a transmis acestora să pregătească un program de distribuire a materialelor antiderapante la nivel local, chiar dacă vremea este acum frumoasă.
Sursa:antena3.ro

Read more...

Poliţiştii rutieri au aplicat în cursul zilei de vineri, 40 de dancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 31.000 lei şi au reţinut un permis de conducere

  În cursul zilei de vineri, 18 octombrie, între orele 09,00-14,00 , poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, au organizat,  pe raza municipiului Alba Iulia şi a comunelor Ighiu şi Cricău, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere precum şi depistarea şi sancţionarea acelor conducători auto care încalcă normele rutiere.
  S-a urmărit de asemenea combaterea transportului ilegal de persoane.
  În cele 5 ore de acţiune, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.620 lei, din care 38 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 la Legea 38/2003 privind taximetria.
  A fost reţinut un permis de conducere şi 6 certificate de înmatriculare

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686