Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Tuesday, 15 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

ANM: în vestul şi sudul Transilvaniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp

  Administraţia Naţională de Meteorologie informează că vor reveni ploile şi a lansat o informare meteorologică pentru intervalul de timp 16 octombrie, ora 14 – 17 octombrie, ora 12.

  În această perioadă va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
  În acelaşi interval, vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, sudul teritoriului şi în zona montană şi va atinge la rafală 45...50 km/h, iar pe arii restrânse 60...70 km/h.

  De asemenea, ANM precizează că ploile ce se vor semnala până mâine după-amiază vor fi doar izolat însemnate cantitativ.

Read more...

O femeie de 45 de ani din Bistra este cercetată de poliţişti pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi delapidare

  În cursul zilei de luni, 14 octombrie, poliţiştii din Baia de Arieş au întocmit un dosar de penal faţă de A.A., o femeie în vârstă de 45 de ani, din comuna Bistra, care este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi delapidare.

  Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia, angajată ca şi vânzător – gestionar la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Bistra, în luna decembrie 2012 şi-a însuşit pentru sine suma de 6.483 lei iar pentru a ascunde aceasta a întocmit în fals două facturi fiscale în numele unei societăţi comerciale din Lupşa, consemnând fictiv o vânzare de piese auto.

  În urma cercetărilor s-a descoperit că in primăvara acestui an, prin acelaşi mod de operare, A.A. şi-a însuşit pentru sine suma de 4.409  lei, întocmind în fals patru facturi fiscale în numele aceleiaşi firme din Lupşa, consemnând fictiv vânzări de piese auto.

  Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectei precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Read more...

O nouă şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia pentru adoptarea Regulamentului taximetriei, miercuri 16 octombrie

  Miercuri, 16 octombrie, Consiliul Local al municipiului Alba Iulia se reuneşte într-o şedinţă extraordinară pentru a relua discuţiile şi votul privind Regulamentul de funcţionare a taximetriei. Acest lucru se datorează eşecului înregistrat în şedinţa de vineri, 11 octombrie, când consilierii adunaţi în altă şedinţă extraordinară, nu au reuşit să voteze pe acest subiect. La acea şedinţă au fost prezenţi aproximativ 20 de taximetrişti.
  Aceştia din urmă nu sunt de acord cu toate prevederile din acest Regulament, în special cu limitarea vechimii de maximum 5 ani a unui automobil înscris în activitatea de taxi şi cer o amânare pentru punerea în aplicare a acestui act normativ.
  În momentul de faţă în Alba Iulia sunt în funcţiune 230 de taxiuri, iar dacă noul Regulament va fi adoptat, aproximativ 60 de taximetrişti îşi vor pierde licenţele, având maşini mai vechi de 5 ani.

Read more...

Astăzi: Student Party în Club Stage, de la ora 23:00

  Vacanţa a trecut şi de la începutul acestei luni au reînceput cursurile pentru studenţi. Veste bună: petrecerie studenţeşti reîncep în Clubul Stage.
  Prima petrecere dedicată studenţilor va fi marţi, 15 octombrie, iar Liga Studenţilor de la Universitatea “1 Decembrie 1918” şi DJ Radu vor oferi celor prezenţi în club o seară de excepţie.
  Petrecerea va începe la ora 23.00, intrarea fiind liberă.

Read more...

Peste 40% din soselele publice ale Romaniei sunt neasfaltate

  Aproape 35.000 de kilometri de drumuri publice din Romania nu au nici macar un strat de asfalt, fiind de pamant sau in cel mai bun caz pietruite. Inclusiv un „drum national“ din estul Romaniei – aflat adica in partea superioara a ierarhiei cailor de infrastructura -, de circa 40 de kilometri, este de pamant, informeaza Ziarul Financiar.
  Peste 40% din reteaua de drumuri publice din Romania, cu o lungime totala de 84.185 de kilometri, este formata din dru¬muri pietruite sau de pamant, in timp ce jumatate din soselele care au fost modernizate de-a lungul timpului au deja du¬rata de serviciu depasita, ceea ce in¬seamna ca circulatia pe acestea este ingreu¬nata de asfaltul deteriorat, gropi si deni¬velari, arata datele de la Institutul National de Statistica, valabile la finalul anului 2012.
  Premierul Victor Ponta, prezent sam¬bata la inaugurarea lucrarilor de moder¬ni¬za-re a drumului national 29 Botosani - Su¬ceava, a spus ca anul viitor va trebui asfaltat si ultimul drum national de pamant din Ro¬mania, respectiv drumul national 24C Ra¬¬dauti Prut - Manoleasa, potrivit Mediafax.
  „La anul trebuie sa punem banii pentru asfalt. Trebuie sa facem ca in Romania sa nu mai fie niciun drum national de pamant. Acesta e ultimul si cred ca e rusinos pentru Romania sa aiba drum national de pamant“, a spus Ponta.
Peste 11.000 de km de drumuri de pamant
  Circa 13% din drumurile publice din Romania, echivalentul a 11.275 de kilometri, sunt drumuri de pamant, potrivit datelor de la Statistica.
  La polul opus, in Bulgaria, doar 1,4% din drumurile publice, echivalentul a 277 de kilometri, mai sunt de pamant, potrivit datelor publicate de Banca Mondiala si de CIA World Factbook, serviciu al institutiei americane care ofera informatii statistice despre statele lumii.  „In Franta exista peste 1 milion de kilometri de drumuri, iar francezii au ajuns cu asfaltul in orice colt al tarii. Pe unele sosele intr-adevar exista un asfalt foarte subtire, dar nu mai exista niciun drum de pamant sau de piatra“, spune Alexandru Dobre, presedinte de onoare al Asociatiei Romane a Antre¬prenorilor de Constructii (ARACO).
  Din totalul de peste 84.000 de kilometri de drumuri publice din Romania, aproape 28.000 de kilometri sunt modernizati, ceea ce presupune ca au fost reparati. Cu toate acestea, aproape jumatate din aceste sosele modernizate au durata de serviciu depasita, potrivit datelor de la Statistica. Ce inseamna acest lucru?
  Durata de serviciu este o notiune destul de relativa, insa in principiu presupune ca s-a circulat pe respectivul drum, practic s-a facut serviciul, si acesta s-a deteriorat. Sunt drumuri insa care nu se deterioreaza din cauza serviciului, ci din cauza varstei. Dupa 15 ani de la data turnarii asfaltului, acesta nu mai are aceleasi proprietati“, explica Dobre de la ARACO.
Bucati de autostrazi fara legatura intre ele
  Dincolo de drumurile publice neasfal¬tate, din piatra sau de pamant, Romania nu sta bine nici la capitolul autostrazi. Romania are in prezent doar 548 de kilometri de autostrada, in ciuda faptului ca primii kilometri au fost construiti acum mai bine de 30 de ani, inainte de Revolutie.
  Abia in ultimii ani ritmul de constructie a autostrazilor a fost accelerat, dupa ce Romania a putut beneficia de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.
  Pana la sfarsitul acestui an, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania s-a angajat sa mai inaugureze alti 100 de kilometri de autostrazi in vestul tarii, pe Coridorul IV paneuropean, astfel ca Romania ar putea intra in 2014 cu o retea de autostrazi de peste 650 de kilometri. Cu toate acestea, autostrazile din Romania sunt in prezent mai degraba niste piese de puzzle, avand in vedere ca tronsoanele sunt scurte, de maximum 20-30 de kilometri, si aparent fara nicio legatura unul cu altul.
  Sectorul infrastructurii, care ar fi trebuit sa imprime pe timp de criza o crestere importanta intregii piete a constructiilor, precum si economiei, a fost timp de un an in blocaj, avand in vedere ca una dintre principalele surse de finantare, fondurile europene, a fost eliminata din ecuatie dupa presuspendarea de anul trecut a progra¬melor operationale, iar statul nu a mai putut „trage“ decat sume insignifiante de la UE. Abia in iunie banii europeni pentru infrastructura au fost deblocati.
Sursa:corectnews.com

Read more...

A ameninţat o femeie cu bătaia şi a primit o amendă de 200 de lei de la jandarmi

  Un bărbat din Gârda, judeţul Alba a fost sancţionat de jandarmi cu 200 de lei pentru că a ameninţat cu bătaia o femeie.  Incidentul s-a petrecut luni, 14 octombrie, la ora 10.30 în faţa unui restaurant din municipiul Sebeş.
  La faţa locului a fost identificată o tânără care le-a relatat jandarmilor că agresorul este chiar fostul său prieten – Ion D. în vârstă de 33 de ani – de care hotărâse de curând să se despartă. Din relatările victimei, se pare că bărbatul nu a agreat ideea despărţirii şi a încercat în mai multe rânduri să o convingă să-şi reia relaţia. În acest sens, ieri a venit la locul de muncă al femeii şi din nou a încercat să o determine să continue legătura amoroasă. Lovindu-se iarăşi  de un refuz a apelat la un ultim argument: şi-a ameninţat fosta prietenă cu bătaia, astfel încât aceasta, speriată, a cerut ajutor la 112.  Intervenţia unui echipaj de jandarmerie a pus capăt incidentului şi a prevenit escaladarea violenţei. Bărbatul a încercat să fugă de jandarmi, dar a fost prins în scurt timp şi, pentru că victima a spus că se mai gândeşte dacă va depune plângere, a fost sancţionat deocamdată doar contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.

Read more...

noi norme metodologice referitoare la funcţionarea operatorilor privaţi de servicii arhivistice pentru societăţile desfinţate

  La începultul lunii octombrie, Ministerul Afacerilor Interne a adoptat noi norme metodologice referitoare la funcţionarea operatorilor privaţi de servicii arhivistice pentru societăţile desfinţate.
  Astfel. în data de 4 octombrie 2013, în Monitorul Oficial nr. 619  a fost publicat Ordinul ministrului Afacerilor Interne  Nr. 137 din 27 septembrie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind aplicarea unor dispoziţii ale Legii Arhivelor Naţionale nr. 16/1996 publcat în Monitorul Oficial nr. din  4 octombrie 2013.  
  Normele  metodologice reglementează aplicarea unor prevederi ale Legii Arhivelor Naţionale nr. 16/1996, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:    - procedura de notificare prevăzută la art. 18 alin. (5) din Lege şi conţinutul acesteia;    - datele care se introduc în Registrul operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice prevăzut la art. 18^7 din Lege şi condiţiile privind gestionarea acestuia;
- procedura de eliberare, reînnoire, suspendare şi retragere a autorizaţiei de funcţionare a operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice, conform prevederilor art. 18^1 - art. 18^4 din Lege.
   
Procedura de notificare şi conţinutul acesteia

  Notificarea structurilor Arhivelor Naţionale se realizează de către:
    a) lichidator, în situaţia declarării falimentului unui creator/deţinător de arhivă;
    b) lichidator, persoana fizică sau persoana juridică (inclusiv casa teritorială de pensii), în situaţia predării arhivei către un operator economic autorizat, în termen de 15 zile de la încheierea contractelor;
    c) operatorul economic autorizat, în termen de 15 zile de la încheierea contractului prin care preia arhiva;
    d) persoana fizică/persoana juridică care are în păstrare sau custodie arhivele creatorilor de arhivă desfiinţaţi, în situaţia predării arhivei către persoane fizice ori persoane juridice, altele decât operatorii economici autorizaţi.
   
Registrul operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice

   Arhivele Naţionale asigură evidenţa generală a operatorilor economici autorizaţi, prin Registrul operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice. Informaţiile sunt actualizate permanent în baza notificărilor primite din partea lichidatorilor, operatorilor economici autorizaţi, persoanelor fizice, persoanelor juridice, inclusiv a caselor teritoriale de pensii, precum şi de la structurile Arhivelor Naţionale.
 
Procedura de obţinere a autorizaţiei de funcţionare

  În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare, operatorul economic depune o cerere la structura Arhivelor Naţionale în raza căreia îşi are sediul social, însoţită documentaţia pentru autorizare. Operatorii economici sunt obligaţi să anexeze la documentaţia prevăzută pentru autorizare şi lista fondurilor arhivistice deţinute.
  Autorizaţia de funcţionare este valabilă 3 ani şi se eliberează, contra cost, pentru fiecare serviciu arhivistic solicitat.
  Pentru eliberarea autorizaţiei şi menţinerea condiţiei de autorizare referitoare la competenţa profesională, operatorul economic autorizat are obligaţia de a utiliza personal având pregătirea profesională necesară prestării serviciilor arhivistice.
  Formarea profesională continuă a personalului de specialitate din domeniul arhivistic se efectuează în cadrul centrelor de formare profesională de pe lângă asociaţiile profesionale ale arhiviştilor din România.
  În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru prestarea serviciului arhivistic de păstrare şi conservare, este obligatoriu ca operatorul economic să aibă cel puţin câte un angajat calificat pentru ocupaţia de arhivist şi arhivar. 
  În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru prestarea serviciului arhivistic de restaurare este obligatoriu ca operatorul economic să aibă cel puţin un angajat calificat pentru ocupaţia de restaurator. 
   În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru prestarea serviciului arhivistic de legătorie este obligatoriu ca operatorul economic să aibă cel puţin un angajat calificat pentru ocupaţia de legător manual. 
  În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru prestarea serviciului de prelucrare arhivistică este obligatoriu ca operatorul economic să aibă cel puţin câte 2 angajaţi calificaţi pentru ocupaţia de arhivist şi arhivar. 
  În vederea eliberării autorizaţiei de funcţionare pentru prestarea serviciului arhivistic de utilizare a documentelor deţinute este obligatoriu ca operatorul economic să aibă cel puţin câte un angajat calificat pentru ocupaţia de arhivist şi arhivar.
  Suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru unul sau mai multe servicii arhivistice se face în condiţiile prevăzute la art. 18^2 din Lege, în urma constatărilor rezultate cu ocazia controlului desfăşurat de către reprezentaţii structurilor Arhivelor Naţionale.

Read more...

Lovitura “fatala” pentru CRBL! Cantaretul a bagat in spital un copil dupa ce a produs un accident in Voluntari!

  • Published in Monden

  Accidentul s-a produs din cauza artistului care nu a pastrat distanta regulementara fata de un autoturism care se afla in fata lui, iar in urma coliziunii un copil a fost ranit si transportat la spital.
CRBL s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala dupa un accident provocat in dreptul comunei Stefanesti, in timp ce se indrepta spre Otopeni. Acesta se afla la volanul unui autoturism Mercedes, iar la un moment dat o masina KIA, care se afla in fata lui, si care avea la bord trei pasageri, printre care si o fetita minora, a franat brusc pentru a evita coliziunea intr-o intersectie.
CRBL, care se afla in spate, nu a respectat distanta regulamentara si a lovit din spate masina in care se aflau cei trei, iar copilul a suferit mai multe leziuni.
  Cantaretul s-a ales cu dosar penal si risca sa fie trimis in judecata pentru vatamare corporala.
In acest moment artistul este audiat de politistii din Voluntari, cei care i-au suspendat carnetul de conducere.
  CRBL nu este strain de probleme in trafic, in trecut a mai fost amendat de mai multe ori de catre de Politia Rutiera,  unul dintre dosare, din 2008, fiind tot pentru un accident cu daune.
Sursa: www.cancan.ro

Read more...

Piramida bogatilor la nivel mondial. Doar 0,7% din populatie controleaza 41% din totalul banilor. Cati dintre ei sunt romani

  Discrepante frapante in ceea ce priveste distributia banilor la nivel mondial. Aproape jumatate din populatia globului (3,2 miliarde oameni -  mai mult decat populatia Europei, Africii, Americii de Nord, Americii de Sud si a Oceaniei reunite) detine 3% din averea totala – baza piramidei.  In varf, un procent de numai 0,7% (32 milioane persoane, aproximativ populatia Afghanistanului) controleaza 41% din totalul banilor.
  In SUA exista cei mai multi milionari, 42% din totalul oamenilor cu averi mai mari de 1 milion de dolari ( 11.427.078 persoane).
  Pe doi, dar la mare distanta se afla Japonia, cu 8%.
  In ceea ce priveste clasamentul miliardarilor, acesta este condus tot de Statele Unite -  326 de cetateni americani sunt miliardari. Urmeaza Rusia cu 112 si China cu 104. In Europa, cei mai multi sunt in Germania: 45 .
  Romania are un singur miliardar si 9449 de milionari.
  In 2013, locuitorii Elvetiei au fost desemnati cei mai bogati oameni de pe Pamant, cu o medie de 512.562 $ avere pe cap de locuitor (adult). Urmeaza australienii cu 402.478$/adult si norvegienii cu 380.473$.
  Cei mai saraci locuitori ai planetei sunt cetatenii africani din Malawi, cu o avere medie pe cap de adult de numai 207$.
  Romanii au in medie o avere de 14.044$/cap de adult, in urma unor state ca Mongolia (14.214$), Surinam (14.250$) sau Bulgaria(16.818$).
*Pentru averea medie pe cap de adult s-a luat in calcul intreg patrimoniul persoanei.
Sursa: www.incont.ro

Read more...

Oferta locurilor de muncă pentru judeţul Alba, conform AJOFM

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a făcut publică lista locurilor de muncă vacante pe raza judeţului. Cele mai multe job-uri sunt disponibile în Alba Iulia, Sebeş şi Blaj: 

ALOFM Alba  - 0258831137   
Sortator produse     10
Confectioner incaltaminte     10
Zidar     4
Dulgher     4
Secretara     1
Agent asigurari     4
Instalator     1
Sudor     1
Manipulant marfuri     1
Gestionar depozit      1
Muncitor necalificat     2
           

Punct de lucru Blaj – 0725225883
Operatori CNC     10
Inginer mecanic      4
Inginer electronist     1
Masinist la masini speciale de aschiere     20
Vanzator     2
        
Punct de lucru Cugir – 0725225881
Frezor     1
Lacatus       1
Strungar     1
Bucatar     1
Ospatar     1

      

               Punct de lucru  Sebes  - 0725225885

Responsabil mediu     1
Controlor calitate     1
Cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor     1
Muncitor necalificat     9
Fasonator mecanic     1
Ifronist     1
Taietor fer. panglica     1
Circularist     1
Operator JCB     1
Conducator sector      1
Sef atelier     1
Tamplar     4
Magazioner     2
Femeie de serviciu     1
Ajutor ospatar     1
Ospatar     1
Ajutor bucatar     1
Asistent manager     1
Mecanic intretinere     1
Reprezentant vanzari     1
Referent marketing     1
Economist     1
Sudor     4
Lacatus     4

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686