Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Website URL:

România, posibil producător de armament pentru întreaga zonă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că a discutat cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre posibilitatea ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă, ea precizând că Justiţia nu a fost una dintre temele abordate în timpul întâlnirii de la Palatul Victoria, scrie Ziarul Financiar.

”A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre OCDE, despre România să fie membru OCDE şi susţinerea Statelor Unite. Am vorbit despre viză pentru români, am vorbit despre investitorii americani în România (...) Am vorbit despre menţinerea procentului de 2% (din PIB, n.r.) pentru Apărare, dar în acealaşi timp am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. Deci în toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă a discutat cu ambasadorul SUA şi despre Justiţie, ea a răspuns: ”Nu, nu am vorbit despre acest lucru”.

De asemenea, cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuția cu privire la perspectivele posibilității de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă ședere pentru cetățenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a mers, luni dimineaţă, la Palatul Victoria, unde a avut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

 

 

 

Franța interzice COMPLET folosirea telefoanelor mobile în maşină

O instanţă din Franţa a decis că folosirea telefoanelor mobile de către şoferi în interiorul maşinii este interzisă, iar sancţiunile pentru încălcarea deciziei ajung la 135 de euro, relatează filala franceză a publicaţiei The Local, citată de Mediafax.

Potrivit deciziei instanţei, şoferilor le este interzis să folosească telefoane mobile chiar şi când vehiculul este oprit. Cu toate acestea, şoferii pot utiliza telefoanele mobile doar dacă autovehiculul este parcat într-un loc special amenajat în acest scop. Regula nu se aplică şoferilor care folosesc dispozitive de tip hands-free.

Încălcarea acestei dispoziţii se pedepseşte cu amendă de până la 135 de euro, iar şoferii vor fi sancţionaţi şi cu trei puncte de penalizare.

Această decizie vine după ce Guvernul de la Paris a anunţat că va lua măsuri pentru reducerea accidentelor din trafic. Executivul francez a promis să reducă numărul accidentelor mortale din hexagon, considerând că folosirea telefoanelor mobile în interiorul autovehiculelor creşte riscul producerii de accidente.

 

 

 

Ordinul de protecție provizoriu - polițiștii pot înlătura de îndată agresorul din domiciliu

Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, fiind introduse noi măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului.

Documentul aprobat de Guvern reglementează Ordinul de protecție provizoriu (OPP), un instrument în materie administrativă, care îi va permite polițistului să intervină rapid în situațiile de pericol iminent pentru sănătate și securitatea victimei violenței domestice și să înlăture de îndată agresorul din domiciliu.

Ordinul de protecție provizoriu este diferit de Ordinul de protecție (OP), care este deja reglementat prin lege din anul 2012. Practic, Ordinul de protecție provizoriu este un instrument complementar Ordinului de protecție, care se emite de către polițist, de îndată, cu caracter executoriu, fără termen și fără somație, având valabilitate de 5 zile, cu posibilitate de prelungire până la emiterea Ordinului de protecție.

După ce polițistul va emite OPP, documentul va fi confirmat de către procuror, pe baza declaraților și a probelor strânse de către polițist. Ulterior, procurorul va avea obligația să transmită OPP împreună cu toate dovezile existente la dosar către judecător, iar acesta se va pronunța prin emiterea unui OP.

Prin actuala reglementare, polițistul va avea dreptul și obligația să se deplaseze la domiciliul victimei, să intre în domiciliu, chiar și cu forța, și să emită un OPP prin care să înlăture de îndată agresorul, chiar dacă acesta este titularul contractului de proprietate.

OPP va fi emis în baza unei Fișe de risc, prin care polițistul va stabili gradul de risc în baza evaluării de la fața locului. Dacă riscul pentru victimă este crescut sau foarte crescut, polițistul va emite un OPP, prin care pot fi dispuse următoarele măsuri pentru agresor:

  • Evacuarea din domiciliu cu interdicția de a reveni pe toată durata valabilității OPP;
  •  Stabilirea unei distanțe minime de apropiere de victimă (de domiciliu, de locul de muncă, de școală, după caz);
  •  Confiscarea cheilor, a armelor.

OPP și OP vor fi monitorizate de către polițiști, nerespectarea măsurilor dispuse prin cele două instrumente constituind infracțiune, pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la 1 lună la 1 an.

În procesul de monitorizare, polițistul va face verificări permanente prin toate mijloacele în vederea respectării măsurilor dispuse pentru agresor (vizite la domiciliu, culegere de informații de la vecini, serviciul victimei, școală, după caz). De asemenea, după emiterea OPP, polițistul se va asigura că drepturile agresorului sunt respectate prin măsuri care vizează informarea corectă cu privire la OPP și respectiv îndrumarea și orientarea către un serviciu social specializat pentru găzduire și consiliere.

De asemenea, pentru agresor, se introduce obligația de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere (brățară electronică) în următoarele condiții:

  •  Agresorul a fost obligat să păstreze o distanță minimă determinată față de victimă, față de copiii acesteia sau față de rude ale acesteia, ori față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate;
  •  Agresorului i-a fost interzisă deplasarea în anumite localități sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;

Utilizarea sistemului de supraveghere electronică va fi posibilă dacă victima și, după caz, membrii familiei acesteia își exprimă acordul de a purta un astfel de sistem care permite verificarea respectării obligației agresorului.

Regimul juridic al sistemului de supraveghere electronică utilizat pentru verificarea respectării măsurilor de protecție va fi stabilit ulterior, prin lege.

Menționăm că un astfel de sistem electronic de supraveghere se regăsește în Codul de procedură penală, Legea nr. 253/2013 și Legea 254/2013.

Prin intermediul acestor instrumente se urmărește îmbunătățirea sprijinului acordat victimelor violenței domestice, prin asigurarea unei intervenții imediate și coerente. Normele, metodologiile și procedurile vor fi elaborate prin legislația secundară, aceasta urmând să fie reglementată printr-un Ordin comun al MMJS și MAI.

Tot în ședința de joi, Guvernul a reglmentat și exercitarea profesiei de expertși a celei de tehnician în egalitate de șanse, prin modificarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. Cele două profesii au fost introduse în COR (Clasificarea Ocupațiilor în România) în anul 2014, respectiv 2015.

Mai mult, actul normativ stabilește că persoanele juridice din sectorul public și din cel privat care au peste 50 de salariați vor avea posibilitatea de a angaja un expert sau un tehnician în egalitate de șanse, în limita bugetului destinat cheltuielilor salariale.

Reglementarea celor două profesii vine în contextul unei preocupări din ce în ce mai mari, la nivel internaţional şi european, pentru implementarea principiilor egalității de gen în toate domeniile și la toate nivelurile de intervenție.

România și-a asumat, în anul 2015, punerea în aplicare a Angajamentului nr. 1 privind formarea unor specialiști, experți și tehnicieni în domeniul egalității de șanse de la nivelul administrației publice centrale și locale, în cadrul Campaniei „HEforSHE”, inițită de UN WOMEN, și s-a angajat ca, până în anul 2020, 70% dintre cele 1.680 de instituții publice naționale și locale să aibă experți sau tehnicieni în domeniul egalității de șanse.

Actul normativ introduce și noțiunea de „violență de gen”, conform definiției din Convenția de la Istanbul.

Informații suplimentare:

Situația statistică în domeniul violenței în familie, potrivit IGPR:

Anul 2016

-              36.664 victime ale violenței în familie;

-              191 decese precizate de Ministerul Public;

-              2574 de OP emise, dintre care 743 sunt încălcate.

Anul 2017

-              20.617 victime ale violenței în familie;

-              84 decese;

-              peste 3000 de ordine de protecție emise de instanță;

-              OP încălcate – 1011.

 

 

 

Teodorovici, noi detalii despre Formularul 600

Contribuabilii care au venituri din activităţi independente vor depune o singură dată formularul specific şi vor face o singură plată la final de an, a declarat joi seară la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Vom avea actul normativ care va spune foarte clar ce trebuie să facă fiecare contribuabil: o declaraţie şi o plată unică în timpul unui an. În primul rând, nu se va merge pe realizat, ci se va merge pe o sumă estimată de cel care este vizat. Cei care au depus (Formularul 600 - n. red.) nu trebuie să o mai facă. Sunt vreo 38.000 de depuneri la ghişeu sau electronic de Formulare 600 pe vechea legislaţie, dacă nu mă înşel. Aceşti oameni nu trebuie să mai depună aceste formulare. Doar dacă ei consideră că sumele din aceste formulare sunt la fel cu estimările pe care vor să le facă pentru acest an... Dacă vor să facă o estimare sub aceste sume, atunci pot să o facă. Deci, are un formular în care depune estimarea şi are o plată pe final de an. Să uităm cu toţii de logica de până acum. Este vorba despre un singur formular de depunere a acelei estimări şi o singură plată, moment la care, dacă sunt variaţii faţă de cea estimată iniţial, se face în mod automat şi reglarea, şi plata atunci. Va fi, aşadar, un singur formular şi o singură plată la final de an şi nu mai depun cei care au depus. Se merge pe estimare. Vor fi foarte multe lucruri normale, de bun simţ în noua abordare", a explicat Teodorovici, potrivit România Liberă.

Ministrul Finanţelor a precizat, totodată, că până la finalul lunii februarie "acest mecanism va fi prezentat doamnei prim ministru, prezentat public şi discutat, pentru ca lumea să fie mulţumită". Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a declarat, pe 4 februarie, referindu-se la Declaraţia 600, că, până la 1 martie, Ministerul Finanţelor Publice va găsi o soluţie astfel încât cei care au venituri din activităţi independente să depună o singură declaraţie.

citește mai departe pe corectnews.com

Extremele şomajului în România

Piaţa muncii din România se confruntă cu cea mai acută criză de personal din ultimele două de­cenii, dar cu toate acestea există în continuare ju­deţe în care rata şo­­majului este de peste 10%, ceea ce în­seamnă că unu din zece lo­cuitori apţi de muncă nu lucrează, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

În Vaslui, de exemplu, rata şomajului este de 10,19%, fiind de peste 2,5 ori mai mare decât media înregistrată la nivel naţional (de 4,02% în decembrie 2017), arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Pe locul doi în topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel al şomajului este Teleorman: cu o rată de 10,02% a şomajului, în judeţul situat la o distanţă de aproximativ 80 km de Capitală există aproape 15.000 de şomeri. De asemenea, Mehedinţi, unul dintre cele mai sărace judeţe din punctul de vedere al investiţiilor, are un şomaj de 9,4% şi aproape 9.800 de şomeri. Cum se explică şomajul atât de ridicat în aceste judeţe în contextul în care angajatorii se plâng tot mai mult de lipsa de candidaţi?

„Am avut angajaţi şi în Moldova şi în Teleorman care să recruteze personal de acolo şi să îi aducă în zonele din centrul şi din vestul ţării unde se fac angajări. Am renunţat să mai încercăm să facem asta, candidaţii disponibili de acolo pur şi simplu nu vor să lucreze, preferă să stea pe ajutoare sociale“, a explicat Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult din Timişoara, potrivit Ziarul Financiar.

Într-adevăr, datele publicate de Ministe­rul Muncii pentru primele nouă luni ale anului tre­cut arată că, din totalul celor aproape 240.000 de români care primesc venit mi­nim garantat (care variază între 140 de lei şi 530 de lei pe lună, în funcţie de numărul de persoane din familie), cei mai mulţi (câte peste 8.000) sunt în judeţele care au şi şomaj peste media naţională, respectiv Olt, Dâm­bo­viţa, Iaşi, Teleorman sau Vaslui. Citește mai departe pe corectnews.com

 

 

 

Exponatul lunii februarie, Credenționalul lui Vasile Goldiș

Miercuri, 7 februarie 2018, ora 11.00 la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii februarie, Credenționalul lui Vasile Goldiș.

Cu această ocazie va fi expus unul dintre cele mai importante documente deținute de muzeul albaiulian referitoare la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. El face parte din colecția de credenționale sau mandate ale celor 1228 de delegați ai națiunii române. Acestea au fost date de diferite instituții și organizații politice, administrative, sociale etc. de pe întreg teritoriul Transilvaniei, pentru cei 1228 deputați care au constituit Adunarea Națională.

Documentul propus ca exponatul lunii februarie atestă calitatea de deputat a lui Vasile Goldiș, ales ca deputat pe Colegiul electoral al Radnei, alături de alți patru oameni.

Ministerul Finanţelor pregăteşte simplificarea Formularului 600

În contextul prorogării termenului de depunere a Declaraţiei 600, la nivelul Ministerului Finanţelor este în curs de elaborare un proiect normativ care va simplifica declararea şi plata CAS şi CASS datorate de persoanele fizice, se arată într-un comunicat transmis joi de instituţie și citat de Mediafax.

„Se are în vedere reducerea numărului de declaraţii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare şi depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activităţi independente”, se menţionează în comunicat.

Potrivit iniţiatorilor, proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice şi consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligaţia plăţii CAS şi CASS.

„Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligaţiile declarative şi de plată a contribuţiilor sociale”, precizează Ministerul Finanţelor.

corectnews.com

 

 

 

Philippine Commission on Higher Education(CHED) Signed MOA on Peace Education with International Peace NGO

"Teaching peace to youth is the beginning of the realization of peace."

- Chairman Man Hee Lee of HWPL

On January 23, Commission on Higher Education(CHED) of the Philippine government signed a memorandum of agreement (MOA) on peace education with an international peace organization, Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light(HWPL) affiliated with the UN ECOSOC.

The agreement ceremony, held at the CHED in Quezon City, Manila, designated provisions of a practical education for implementation of peace and a culture of peace to the young people who are the subject of the future to prevent disputes and achieve peace in the Philippines and the globe.

CHED provides various scholarship programs with the authority to develop and formulate the education curricula implemented by the government plans to introduce the peace education curriculum and materials revised by HWPL under the process of coordinating it for education institutions.

At the press conference in attendance with 10 media in the Philippines, Chairman Man Hee Lee of HWPL said "All students should be taught peace from the textbooks they learn every day, and the teachings of war must be changed and discontinued. How can we achieve peace? Peace begins by teaching students about peace.” emphasizing the importance of peace education.

Commissioner Ronald L. Adamat of the CHED, who proposed MOA to HWPL, expressed hope for HWPL peace education by saying "Children easily imitate war through toys like war weapons, but they don’t know how to play and imitate peace. Promoting HWPL’s peace education through the CHED will affect many Philippine educational institutions and play a crucial role in promoting peace in the Philippines."

Chairman Man Hee Lee of HWPL, signed the MOA on peace education with 127 schools in 9 countries including the Philippines, Israel, and India, conducted lectures emphasizing the importance of peace education for youth at the Cotabato City State Polytechnic College designated as a HWPL Peace Academy in 2016.

Christine Joy Labay Miguel, a student of the Polytechnic University of the Philippines participating in a peace lecture, said "It was very impressive that we, students, could also be a part of the peace movement. Chairman Lee has already shown that many students around the world are working for peace. I want to take part in the peace activities of HWPL."

As a non-governmental, non-profit organization working for world peace, HWPL is actively involved in various peace activities for establishing an international law for peace and operating inter-religious dialogue meetings for religious harmony and organizing peace campaigns in cooperation with experts in legal and religions, civic groups, and media from all over the world.

 

 

 

 

Coreea de Sud îndeamnă eliminarea Programelor de Convertire Forțată ce au cauzat moartea

Apel pentru adoptarea unei legi speciale pentru a interzice programele de convertire forțată

Pe 9 ianuarie, o tânăra de peste douăzeci de ani, care a suferit din cauza suprimării convertirii foarțate, a fost omorâtă prin sufocare, după ce a fost răpită și închisă de către familia ei la inițiativa păstorilor. Din această cauză, pe 21 și pe 28 ianuarie, un protest major a avut loc în principalele orașe din Republica Coreea pentru a susține implementarea unei legi de interzicere aprogramelor de convertire forțată și de pedepsirea pastorilor care susțin și practică acest program.

Mai mult, pe 23 ianuarie, diferire ziare incluzând principalele ziare din top 3, ziare ce apar zilnic din diferite țări au publicat pledoaria noastră: “Apel pentru investigarea îndeaproape a vinovaților din spatele cei de-a două “crime religioase”.

Scrisoara care este scrisă de către Human Rights Association for Forced Conversion (HRAFC), îndeamnă pedepsirea pastorilor ce convertesc forțat, menționând faptul că “cetățeanul sud-coreean omorât se află în mijlocul suprimării religioase care își are rădăcinile în bisericile creștine”.

Mai jos puteți să vedeți întregul text:

Apel pentru investigarea îndeaproape a vinovaților din spatele celei de-a doua “crime religioase”

 Cetățean sud-coreean omorât se află în mijlocul suprimării religioase care își are rădăcinile în bisericile creștine

Pe 9 ianuarie 2018, o tânăra în vârstă de 25 de ani, care făcea lobby pentru interzicerea convertirii forțate și pentru pedepsirea pastorilor care incintă astfel de lucruri, a fost omorâtă prin sufocare în timp ce a fost ținută captivă într-o pensiune din Hwasun, Jeonnam, Coreea de Sud. Părinții ei se pare că ar fi responsabili pentru moartea tinerei.

Decedata a trecut printr-o convertire forțată în 2016. Aceasta a fost răpită, ținută captivă și obligată să urmeze  acest program de convertire timp de 44 de zile.. După ce a evadat, a început să facă lobby pentru impunerea “libertății religioase” mandatate de Constituția sud-coreeană. Tânăra a insistat cu acest caz până în momentul morții acesteia.

Tânăra s-a adresat Președintelui coreean anul trecut în iunie cerând “închiderea instituțiilor de consultare a culturilor, pedepsirea legală a pastorilor care săvârșesc convertirea forțată și introducerea unei legi care interzice discriminarea religiilor”. Dacă această scrisoare ar fi fost luată în serios de către Președinte și de către autoritățile juridice, acest incident despre care vorbim nu s-ar fi întâmplat.

Moartea fetei reprezintă rezultatul unui caz tipic de convertire forțată: a) păstorii care exercită aceste convertiri forțate primesc bani de la familii inducând mai întâi frică în aceștia prin diferite afirmații cum ar fi “copilul dumneavoastră a căzut pradă unui cult”; b) instruind familia să răpească, să limiteze accesul victimei la comunicare și să sechestreze victima; c) continuând cu această educație pe un termen îndelungat prin tot felul de mijloace de defăimare pentru a îi schimbă victimei preferințele religioase.

Aceasta este a doua “crimă religioasă”  avut loc după primul incident din 2007 când o femeie în jur de 40 de ani a fost bătută până la moarte cu un ciocan de către fostul soț pentru că aceasta a refuzat să primească acest program de convertire. Primul caz a avut loc în Ulsan, Coreea de Sud și fost cauzat de dorința pentru  bani a păstorilor care se ocupă cu programul de convertire. Datorită înclinației religioase pe care femeia o avea, frica și furia au fost sădite în inimile membrilor familiei determinându-i pe aceștia să recurgă la răpire, la interzicerea libertății și la violență.

Cu privire la acest caz, în 2015 un pastor al bisericii creștine din Coreea de Sud a declarat într-un ziar că” empatizează cu poziția fostului soț care și-a omorât soția”, dezvăluind perspectiva de neiertat a acestui pastor cu privire la afacerea legată de convertire.

Programele de convertire forțată sunt făcute pentru a îi face pe familiile victimelor să fie responsabile pentru toate acțiunile ilegale în așa fel încât păstorii care exercită aceste programe nu sunt trași la răspundere.

Educația convertirii forțate este în prosperitate în ciuda faptului că cetățenii sud-coreeni sunt răpiți, li se interzic să comunice, sunt atacați și chiar omorâți fără că legea să fie impusă. Lucrurile au atins un nivel în care cel mai proeminent pastor al acestei afaceri le-a recomandat și altor pastori să practice acest lucru pentru că este “profitabil”.

Este extrem de regretabil dezinteresul poliției cu privire la cererea  pentru căutarea persoanei dispărute făcută imediat după ce victima a fost răpită. În acest timp  tânăra a fost omorâtă, iar poliția nu era în cunoștință de moartea acesteia.

Noi avem o rugăminte la Președinte și la autoritățile juridice. Cetățenii din Coreea de Sud sunt exploatați pentru bani și omorâți de către afacerile convertirii. Zeci de mii de oameni trăiesc cu frică pentru viețile lor din cauza unui singur motiv credința lor.  

Cine le-a dat acestor pastori autoritatea de a lua dreptul de la libertate, de a încătușa, de a bate și de a omorî oamenii din cauza credinței lor? Par a fi sfinți și smeriți, dar acțiunile acestora arată că sunt în stare să comită crimă pentru a schimbă credință oamenilor. Autoritățile trebuie să înfrunte realitatea și să acționeze împotriva acestor practici.

Noi ar trebui să investigăm îndeaproape moartea recentă și să scoatem la suprafață faptele adevărate. Ar trebui să eliminăm adevăratul vinovat care cauzează destrămarea acestei familii. Trebuie să se facă dreptate și pastorii care exercită convertirea trebuie trași la răspundere pentru acțiunile lor. Trebuie să ia sfârșit violarea constantă a dreptului omului la libertate de religie ce are loc prin  răpire, sufocare și prin alte abuzuri fizice și violente.

Comunicat de presă  - 1 februarie 2018

 

 

 

 

120,000 de sud-coreeni protestează pentru pedepsirea pastorilor care convertesc forțat

Protestatarii cer investigarea morții a unei tinere coreence de 25 de ani și introducerea legislației de interzicere a convertirii forțate

Comunicat de presă

Pe 8 ianurie, 120,000 de cetățeni din Seul și din principalele orașe din Coreea de Sud, au ieșit să protesteze împotriva “educației” convertirii speciale oferită de către păstorii creștini și pentru introducerea unei legi de pedepsire a comportamentului violent în numele religiei.

Asociația Drepturilor Omului pentru Convertirea Forțată, Human Rights Association for Forced Conversion (HRAFC), o organizație coreeană pentru societatea civilă care prmoveaza recunoașterea abuzurilor drepturilor oamenilor în numele religiei, a organizat acest protest pentru pedepsirea pastorilor creștini care fac  “consultări” cu bani și care încurajează familiile să își răpească membrii care au alte înclinații religioase. Recent, o față de 25 de ani, domnișoară Ji In Gu a fost răpită și închisă într-o camera de pensiune și găsită moartă după ce a fost sufocată de către părinții ei.

HRAFC pretinde că această moarte este un caz tipic de convertire forțată din următoarele puncte de vedere. În primul rând, domnișoara Gu nu a mai putut fi contactată după ce și-a anunțat prietenii că va avea o întâlnire de familie. Apoi, rezervrea pensiunii unde a fost găsită moartă a fost făcută pe trei luni. În alt treilea rând, violența fizică dintre domnișoară Gu și familia să au condus-o la moarte în timp ce părinții declară că fata a fost sufocată în timp ce ei “încercau să o convingă ”

În iulie 2016, dominsoara Gu a fost luată la o mănăstire catolică timp de 44 de zile și a fost forțată să primească “educația de convertire” de către un pastor. Această a publicat o petiție adresată președintelui pe site-ul guvernului intitulată:”Închiderea instituțiilor de consultare a culturilor, pedepsirea legală a pastorilor care săvârșesc convertirea forțată și introducerea unei legi care interzice discriminarea religiilor”.Până acum nu a fost primit niciun răspuns oficial. 

HRAFC mărturisește că aceste activități ilegale sunt desconsiderate de către poliție și de către autorități deoarece sunt privite că fiind probleme de “ familie” și nu “religioase”. Mai mult , aceste acțiuni ilegale sunt duse la capăt de membrii familiilor, în timp ce păstorii care îi încurajează pe aceștia scapă nepedepsiti.

 “Comportamentele violente incluzând răpirea, sechestrarea și atacurile nu pot fi justificate în nicun fel. Este necesară pedepsirea pastorilor care conduc converirea forțată și care duc la moartea cetățenilor pentru a evita conesecintele negative.”, declară Mr Sang Ik Park, președintele HRAFC. "Numărul victimelor de convertire depășește 1000 de persoane, și este evident că vor fi și mai multe victime fără o lege de protecție și fără atenție atentă a cetățenilor", a mai adăugat acesta.

Potrivit HRAFC, convertirea forțată este condusă în mare parte de către păstorii bisericilor protestante din Coreea de Sud împotriva credincioșilor diferitelor grupe religioase pe care Consiliul Creștin din Coreea le consideră drept “cult”. CCK este o asociație a bisericilor protestante din Coreea având o ideologie politică conservatoare. Massmedia din Coreea susține faptul că această convertire forțată condusă de către CCK pote fi văzută că făcând parte dintr-o serie de probleme controversate cum ar fi susținerea ocupației japoneze, dictaturii militare din trecut și corupția alegerilor prin fonduri ilegale.

Petiția online susținută de către 100,000 de oameni cu privire la pedepsirea convertirii forțate a fost trimisă la Casă Albastră, rezidență oficială la Președintelui Coreei de Sud, dar a fost ștearsă de pe site. Casă Albastră nu a oferit nicio declarație cu privire la această problemă.

Declarațiile bisericilor protestante din Coreea de Sud cu privire la convertirea forțată sunt nefondate. Aceștia pretind că aceste consultații cu privire la “problemele cultelor’ sunt defasurate voluntar la cererea membrilor familiilor și cu acordul persoanelor cu un istoric variat din punct de vedere religios. Pe de altă parte, victimele mărturisesc faptul că acordul cu privire la “educația de convertire” este semnat cu forța când aceștia sunt sechestrați.

 

 

 

 

 

Subscribe to this RSS feed