Items filtered by date: Friday, 03 June 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Cetatenii UE vor putea sa isi inregistreze rezidenta si in ziua votarii

 Comunicat de presă

Activitatea de lucru cu publicul a Inspectoratului General pentru Imigrări va fi prelungită premergător şi în ziua votării pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, din data de 5 iunie a.c., pentru înregistrarea rezidenţei cetăţenilor Uniunii Europene.

Astfel, programul de lucru al structurilor pentru Imigrări, din întreaga ţară, a fost prelungit, sâmbătă, 4 iunie între orele 8.00 şi 16.00, şi duminică, 5 iunie între orele 07.00 şi 21.00, pentru a răspunde cererilor de înregistrare a rezidenţei, eliberarea unor adeverinţe, precum şi pentru alte solicitări conexe procesului electoral.

Cetăţenii Uniunii Europene care doresc eliberarea certificatelor de înregistrare a rezidenţei trebuie să prezinte o cerere scrisă, însoţită de documentele justificative în funcţie de scopul şederii pe teritoriul României.

Costul eliberării certificatului de înregistrare este de 2 lei şi se va achita la unităţile CEC Bank în contul bugetului local nr. 21340202 sau se poate prezenta şi un timbru fiscal de aceeași valoare.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDETULUI ALBA

 

 

 

Read more...

IPJ ALBA - „EDUCAŢIE RUTIERA, EDUCAŢIE PENTRU VIATA” CONCURS DE CUNOASTERE A REGULILOR DE CIRCULATIE

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc azi, în Alba Iulia. Câştigătorii acestei ediţii au fost elevii din Aiud. Premiile au fost oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.     

Ieri, 2 iunie 2016, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră - Educaţie pentru Viaţă” la care s-au înscris 10 echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba. 

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. 

Competiţia a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.  

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, tablete şi gadjeturi ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, ai Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud şi ai Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră - Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed