Items filtered by date: Monday, 18 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

RISE Awards 2015 - Google acorda granturi de pana la 50.000 de dolari

Google anunță acordarea de finanțări de până la 50.000 de dolari pentru organizații din întreaga lume, inclusiv din România, în vederea derulării de programe menite să înlesnească accesul fetelor, minorităților și elevilor cu situații economico-sociale precare la educația în domeniul științelor informatice.

Înscrierile pentru ediția 2015 a programului RISE Awards, se pot face în perioada 18 august — 30 septembrie 2014.

Valoarea granturilor acordate de Google se situează între 15.000 și 50.000 de dolari, iar partenerii selectați în cadrul programului sunt organizații care promovează informatică prin activități extra-curriculare.

În cursul anului 2014, un număr de 42 de organizații din întreaga lume, printre care și România, au primit granturi în cadrul RISE Awards, pentru programe, precum cluburi de programare în Europa sau tabere pentru dezvoltatori în Africa Sub-Sahariană.

În aprilie 2014, toți partenerii RISE Awards au participat la o întâlnire internațională, care a avut ca obiectiv întărirea colaborării între organizații și împărtășirea de resurse.  

Google este un lider global în tehnologie, care are ca obiectiv îmbunătățirea modului în care oamenii accesează și utilizează informația. Inovațiile aduse în căutarea online și publicitate au făcut din Google un domeniu de referință pe Internet și una dintre cele mai cunoscute mărci din lume.

 

Read more...

Ebola: Liberieni ii vor impusca pe cei care incearca sa intre in tara ilegal

Forțele armate din Liberia au primit ordin să tragă asupra celor care încearcă să treacă ilegal granița din statul vecin Sierra Leone, închisă pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola, scrie luni ziarul local Daily Observer, preluat de DPA.

Militarii staționați în localitățile Bomi și Grand Cape Mount, la frontiera cu Sierra Leone, vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița, a declarat adjunctul șefului Statului Major, colonelul Eric Dennis.

Ordinul a venit după ce oficiali ai poliției de frontieră au informat că un număr mare de persoane continuă să treacă ilegal granița.

În localitatea Grand Cape Mount există 35 de "puncte de intrare ilegale" cunoscute, a declarat colonelul Samuel Mulbah. Potrivit acestuia, trecerile ilegale ale frontierei reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, "pentru că nu se cunoaște starea de sănătate a celor care trec granița noaptea".

Liberia și-a închis granițele cu Sierra Leone în urmă cu câteva săptămâni în încercarea de a stopa epidemia de Ebola, care a făcut peste 1.100 de morți în Africa de Vest.

Read more...

Din 5 septembrie in cinematografe: "KIRA KYRALINA", cel mai nou film semnat de DAN PITA

"Kyra Kyralina", cel mai nou film semnat de Dan Pița, va avea premiera în cinematografele românești pe 5 septembrie, informează un comunicat al Castel Film transmis AGERPRES..

Dan Pita ne propune o ecranizare a celebrului roman semnat de Panait Istrati! Filmul cu iz oriental are actiunea plasata la inceputul secolul 20, si ne spune povestea a doua frumuseti ale Brailei, Kyra (Iulia Dumitru) si Kyralina (Iulia Cirstea), mama si fiica, care vor ajunge sa-si vanda trupurile pentru a supravietui in lumea in schimbare de la asa-zisele "porti ale Orientului". In distributie mai apar actorii Corneliu Ulici, Stefan Iancu, Mircea Rusu, Silviu Debu si Mihai Raducu. 

Imaginea a fost realizată de Dan Alexandru, muzica Adrian Enescu costumele sunt semnate de Oana Păunescu.

Iulia Cîrstea este top model în America și a devenit imaginea unor cunoscute branduri. A colaborat cu nume mari din lumea modei precum Kenneth Willardt sau Alexei Hay. Rolul Kyralinei reprezintă primul rol amplu în cinema al acesteia, după apariția în thrillerul american "Werewolf: The Beast Among Us" (2012).

Iulia Dumitru este actriță a Teatrului Masca, a apărut cu un scurt rol secundar în "Amintiri din Epoca de Aur 1" (omnibusul produs de Cristian Mungiu).

"Kyra Kyralina" este o producție Castel Film realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Societății Române de Televiziune.

Read more...

“Open Şah Alba” – etapa a 4-a

  • Published in Sport

Programul următoarelor etape ale festivalului este următorul: Alba Iulia (Sala Unirii – luni 18 august), Cugir (Căminul Cultural – marţi 19 august), Aiud (Pensiunea Melinda – miercuri 20 august), Teiuş (Căminul Cultural – joi 21 august), Blaj (Disco Opera – vineri 22 august) şi Sebeş (Primăria Sebeş – sâmbătă 23 august). Toate vor începe la orele 16, înscrierile urmând a fi validate în intervalul orar 15.30 – 16.00. La aceste turnee au dreptul să participe atât jucători legitimaţi, cât şi jucători nelegitimaţi. Turneele finale se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din  Alba Iulia începând cu orele 10.

Regulamentul festivalului “Open Şah Alba 2014” şi alte informaţii despre turneele festivalului sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro

Read more...

Campanie umanitara: HALEP i-a turnat apa pe cap directorului turneului de la NEW HAVEN

  • Published in Sport

Jucătoarele de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, Petra Kvitova, locul 4 WTA, şi Caroline Wozniacki, locul 11 WTA, i-au turnat apă rece pe cap directorului turneului de categorie Premier Connecticut Open de la New Haven, Anne Worcester, în cadrul campaniei umanitare ALS Ice Bucket.

"ALS Ice Buckek Challenge" este o campanie de donaţii la care au aderat numeroase personalităţi din întreaga lume. Participanţii sunt provocaţi să îşi toarne pe cap apă rece şi să facă o donaţie pentru cerecetarea în domeniul afecţiunilor cerebrale.

Printre cei care au acceptat provocarea de a se uda cu apă rece s-au numărat Bill Gates, Mark Zuckerberg, Justin Timberlake şi Cristiano Ronaldo. Şi preşedintele SUA, Barack Obama, a primit o provocare de a se alătura acestei campanii.

Înregistrarea momentului în care Anne Worcester este udată cu apă de cele trei jucătoare de tenis a fost postată pe contul de Twitter al directorului turneului american.

Simona Halep este principala favorită la New Haven, unde s-a impus anul trecut, învingând-o în finală pe sportiva cehă Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2.

La actuala ediţie, Halep este calificată direct în turul secund, fază în care va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Magdalena Rybarikova (Slovacia), locul 68 WTA, şi Silvia Soler-Espinosa (Spania), locul 71 WTA, jucătoare venită din calificări.

Partida dintre Rybarikova și Espinosa e programată luni seara, urmând ca învingătoarea să joace cu Simona, cel mai probabil, miercuri seara.

La turneul de la New Haven nu participă nici Serena Williams și nici Maria Sharapova, dar Simona are totuși adversare puternice, precum Petra Kvitova, Eugenie Bouchard sau Caroline Wozniacki.

 

 

Read more...

Crucea Rosie doreste sigilarea camioanelor din convoiul rusesc la trecerea in Ucraina

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii plănuieşte să sigileze camioanele cu ajutor umanitar destinat separatiştilor din estul Ucrainei şi să le plaseze sub jurisdicţia sa, după ce vameşii ruşi şi ucraineni le verifică, a declarat luni o reprezentantă a Crucii Roşii.

"Suntem pregătiţi să sigilăm încărcătura şi să o preluăm sub jurisdicţia noastră, numai dacă părţile rusă şi ucraineană se pun de acord, până la urmă, asupra garanţiilor de securitate în vederea deplasării convoiului şi după (ce încărcătura) este verificată de către vameşii ruşi şi ucraineni", a declarat Galina Bazanova pentru pentru RIA Novosti online.

Primele 16 camioane cu ajutor umanitar din convoi au sosit în punctul de control vamal de la frontiera ucrainană duminică, urmând să sosească şi altele, potrivit agenţiei ruseşti. Şeful Delegaţiei CICR pentru Rusia, Belarus, Republica Moldova şi Ucraina Pascal Cuttat a privit camioanele duminică şi s-a declarat mulţumit de condiţii, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Camioanele vor fi scanate cu un detector special al Serviciului Federal de Vamă, la frontieră, pentru a se stabili dacă în ele se află şi altceva în afară de ajutor umanitar.

La începutul lui august, Rusia a propus Consiliului de Securitate al ONU să trimită o misiune umanitară "internaţională" cu ajutor rusesc, sub auspiciile CICR, în estul Ucrainei.

La 12 august, 280 de camioane la bordul cărora se află aproximativ 2.000 de tone de ajutor umanitar - constând în aproximativ 400 de cereale, 100 de tone de zahăr, 62 de tone de hrană pentru copii, 54 de tone de medicamente, 12.000 de saci de dormit şi 69 de generatoare electrice mobile - trimise din regiunea Moscova separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, care luptă împotriva forţelor guvernamentale de la Kiev.

 

Read more...

Afganistan: Un sergent roman, "Eroul saptamanii"

Pe parcursul a 250 de misiuni, sergentul Ioan Petrescu, din Târgu Neamţ, a percheziţionat 3.500 de încăperi, a participat la supravegherea a 2.800 de vehicule şi 30.000 de persoane, se arată pe pagina de Facebook a a Forţelor Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate - Comandamentul Regional Sud.

Pentru munca sa, efortul său continuu şi pentru angajamentul în menţinerea siguranţei pe aeroportul din Kandahar, sergentul Ioan Petrescu este Eroul săptămânii, se arată în aceeaşi postare.

"Mulţumesc!!! Sper din tot sufletul că, puţin câte puţin, vom reuşi să schimbăm în bine imaginea României. Sunt mândru că am ajuns până aici dar asta nu era posibil fără susţinerea voastră şi a familiei mele!", a răspuns militarul român.

Postarea a strâns deja o mulţime de mesaje. Şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a transmis felicitări.

"Bravo, Petrescule! Faci cinste batalionului! Şi mă bucur că porţi, chiar şi acolo, cu mândrie, badge-ul nostru, al celor de la 265 PM! Te aşteptăm cu bine acasă!", a scris un camarad.

În luna februarie, un alt român care efectuează o misiune în Afganistan a fost numit "Eroul Zilei" de Comandamentul Regional Sud al ISAF.  Adrian Ionuţ Văduva a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat lângă aeroportul din Kandahar, în zona unde camarazii săi urmau să patruleze.

Adrian Ionuţ Văduva este militar al companiei "Scorpionii Roşii" şi efectuează, alături de colegii săi, încă de la sfârşitul anului trecut, misiunea de pază a aeroportului din Kandahar.
Read more...

Dieta Kate Middleton– meniu crud 100%

  • Published in Monden

Ducesa de Cambridge, soția prințului William,  are un nou regim alimentar,  care îi conferă o siluetă şi o piele mai frumoasă. Mai mult, regimul ar ajuta părul şi unghiile să arate cât mai bine. Meniul este însă drastic, 100% crud.

Principiul de bază în această dietă alimentară este: 75% din meniu este crud, iar restul de 25% - tratate termic. Cu toate acestea, Kate a ales varianta cea mai grea a dietei - meniu crud 100%, potrivit imaginea.info.

Alimentele crude sunt bogate în substanțe nutritive care îmbunătățesc sănătatea. Nu există o regulă, dar prelucrarea termică trebuie să se facă la peste 47 de grade. Distruge altfel enzime benefice.

Dieta include nu numai fructe și legume crude, dar şi peşte şi carne crude, iar îndulcitorii artificiali sunt excluși. Opțiunile pentru îndulcirea diverselor alimente pot fi doar ștevia sau mierea naturală.

Ducesa de Cambridge adoră să consume pește crud marinat în suc de lămâie sau condimentat. Acompaniamentul potrivit pentru acest pește sunt felii de avocado proaspete.

Un alt meniu este format din fructe sau legume. Kate, de multe ori mănâncă supa de roșii crude. Printre băuturile preferate de Kate Middleton se numără laptele de nucă de cocos.

Alte celebrități care urmează dieta cu alimente crude sunt Scarlett Johansson și Demi Moore.

Read more...

Iaht furat transporta imigranti sirieni si irakieni in Romania

Paza de coastă a Bulgariei a interceptat un iaht de lux înmatriculat în această țară, dar care fusese furat în Turcia și se îndrepta către România cu 60 de imigranți clandestini proveniți din Siria și Irak, a anunțat duminică site-ul bulgar Standard News.

Iahtul a fost interceptat în zona Capului Shabla și a fost furat de la Istanbul cu trei zile în urmă, după cum declară proprietarul lui, un cetățean bulgar. Ambarcațiunea este proiectată să transporte cel mult șase persoane, așadar este un miracol faptul că nu s-a scufundat cu cei 60 de pasageri.

Standard News scrie că furtul iahtului pare să facă parte dintr-o schemă de trafic de refugiați, întrucât două familii turce l-au închiriat pentru a face un charter al agenției de turism ‘Evergreen’, raportând ca destinație România, astfel încât să se evite porturile Bulgariei, unde ambarcațiunea fusese deja declarată furată.

Agerpres

Read more...

Mesaj emotionant transmis de Robin Williams inainte de a se sinucide

  • Published in Monden

Robin Williams i-a transmis, cu puţin timp înainte de a se sinucide, un mesaj emoţionant unei tinere bolnave de cancer din Noua Zeelandă.

Viviane Waller (21 de ani), din Auckland (Noua Zeelandă), a fost diagnosticată cu cancer pulmonar, de colon şi de ficat în luna ianuarie a acestui an, informează dailymail.co.uk.

Pe lista lucrurilor pe care Viviane Waller plănuia să le facă înainte de a muri se afla şi o întâlnire cu actorul Robin Williams.

Din cauza faptului că starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, Viviane nu a mai putut călători din Noua Zeelandă în America pentru a-l întâlni pe celebrul actor.

Viviane Waller (21 de ani), din Auckland (Noua Zeelandă), a fost diagnosticată cu cancer pulmonar, de colon şi de ficat în luna ianuarie a acestui an, informează dailymail.co.uk.

Pe lista lucrurilor pe care Viviane Waller plănuia să le facă înainte de a muri se afla şi o întâlnire cu actorul Robin Williams.

Din cauza faptului că starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, Viviane nu a mai putut călători din Noua Zeelandă în America pentru a-l întâlni pe celebrul actor.

Soţul lui Viviane, Jack, a mărturisit că tânără a fost foarte impresionată de mesajul lui Robin Williams. El a refuzat să vorbească despre sinuciderea marelui actor, motivând că subiectul este prea sensibil.

"Ne bucurăm de timpul pe care îl avem împreună. Luăm lucrurile pe rând", a spus Jack, referindu-se la el şi la soţia sa.

Robin Williams suferea de primele simptome ale maladiei Parkinson, precum anxietate şi depresie, în momentul în care a decis să se sinucidă, a declarat soţia actorului american într-un comunicat dat publicităţii joia trecută.

Actorul nu era pregătit să "facă publică" lupta sa contra maladiei Parkinson, a declarat Susan Schneider, văduva actorului Robin Williams.

"Sperăm, după moartea tragică a lui Robin, că alţii vor găsi forţa de a căuta îngrijire medicală şi sprijinul de care au nevoie în luptele pe care trebuie să le poarte, să demonstreze mai puţină teamă", a mai scris aceasta în comunicat.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686