Items filtered by date: Friday, 27 June 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Franta si Elvetia s-au calificat in optimile Cupei Mondiale

  • Published in Sport

Reprezentativele Frantei si Elvetiei s-au clasat pe primele doua locuri in grupa E a Cupei Mondiale si s-au calificat in optimile competitiei, dupa meciurile disputate, miercuri, cu Ecuador, respectiv Honduras, informeaza Mediafax.

Reprezentativa Frantei s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Mondiale, dupa ce a remizat, scor 0-0, miercuri, pe Maracana, in compania Ecuadorului, in ultima etapa a grupei E a competitiei.

Din minutul 50, Ecuador a evoluat cu un jucator mai putin, dupa ce Antonio Valencia a fost eliminat pentru un fault asupra lui Lucas Digne.

Franta: Lloris - Sagna, Koscielny, Sakho (Varane '61), Digne - Schneiderlin, Matuidi (Giroud '67), Pogba - Sissoko, Benzema, Griezmann (Remy '79). Selectioner: Didier Deschamps.

Ecuador: Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi - Noboa (Caicedo '89), Minda - A. Valencia, Arroyo (Achilier '82), Montero (Ibarra '63) - E. Valencia. Selectioner: Reinaldo Rueda.

Cartonas galben: Erazo '83.

Cartonas rosu: A. Valencia '50.

Arbitri: Noumandiez Doue (Coasta de Fildes) - Songuifolo Yeo (Coasta de Fildes), Jean Claude Birumushahu (Burundi) - Bjorn Kuipers (Olanda).

Echipa nationala a Elvetiei s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Mondiale, dupa ce a invins, miercuri, la Manaus, cu scorul de 3-0 (2-0), reprezentativa Hondurasului, in ultima etapa a grupei E a competitiei.

Golurile elvetienilor au fost marcate de Shaqiri, in minutele 6, 31 si 71.

Honduras: Valladares - Beckeles, Bernardez, Figueroa, J. Garcia - B. Garcia (Najar '77), Claros, W. Palacios, Espinoza (Chavez '46) - Costly (J. Palacios '40), Bengtson. Selectioner: Luis Suarez.

Elvetia: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schaar, Rodriguez - Behrami, Inler - Shaqiri (Dzemaili '87), Xhaka (Lang '77), Mehmedi - Drmici (Seferovici '74). Selectioner: Ottmar Hitzfeld.

Cartonas galben: J. Palacios '66.

Arbitri: Nestor Pitana (Argentina) - Hernan Maidana (Argentina), Juan Pablo Belatti (Argentina) - Milorad Mazici (Serbia).

Clasamentul final al grupei E este urmatorul: 1. Franta - 7 puncte, 2. Elvetia - 6 puncte, 3. Ecuador - 4 puncte, 4. Honduras - 0 puncte.

In optimile de finala, Franta va intalni Nigeria (in 30 iunie, de la ora 19.00, la Brasilia), iar Elvetia va juca impotriva Argentinei (in 1 iulie, de la ora 19.00, la Sao Paulo).

Read more...

Ministrul Corlatean participa la Forumul Anual SUERD de la Viena

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa joi, la Viena, alaturi de omologul austriac Sebastian Kurz, la deschiderea celei de-a treia editii a Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), cel mai important eveniment anual al Strategiei, informeaza Agerpres, citand un comunicat MAE.

Manifestarea va avea loc la Primaria orasului Viena, fiind organizata de Comisia Europeana, Guvernul Austriei si Primaria orasului Viena. La lucrarile Forumului vor participa, alaturi de reprezentanti ai institutiilor europene (Comisie, Parlament, Comitetul Regiunilor), autoritatilor centrale, regionale si locale din cele 14 state participante la Strategie, membri ai comunitatii academice si de cercetare, ai sectorului de afaceri si structurilor asociative, potrivit unui comunicat de presa transmis AGERPRES de MAE.

De asemenea, evenimentul va avea o serie de invitati de marca, printre care Comisarul pentru Politica Regionala, Johannes Hahn, primarul si guvernatorul Vienei, Michael Häupl, ministrul federal austriac pentru educatie, Gabriele Heinisch-Hosek, precum si ministrul pentru afaceri europene si internationale din Baden Württemberg, Peter Friedrich, in calitate de gazda a viitoarei editii a Forumului Anual SUERD.

Desfasurat sub titlul 'We grow together — together we grow — Empowered for a prosperous and inclusive Danube Region', Forumul va avea ca tematica generala revizuirea sistemului de guvernanta a Strategiei Dunarii si cresterea competitivitatii in regiune, incluziunea sociala fiind privita ca o preconditie pentru asigurarea prosperitatii.

Formatul manifestarii mentine traditia instituita de Romania, prin Forumul SUERD de la Bucuresti din 2013 privind organizarea reuniunii informale a ministrilor de externe dunareni in marja Forumului. In acest context, in 2014, reuniunea ministrilor de externe va fi organizata in dupa-amiaza zilei de joi 26 iunie, dupa Sesiunea oficiala de deschidere.

Prin participarea ministrului afacerilor externe la Forumul Anual si reuniunea ministeriala organizata in marja acestuia se asigura reprezentarea Romaniei conform profilului de statut de co-initiator, alaturi de Austria, al Strategiei UE pentru regiunea Dunarii si se reafirma pozitia privilegiata pe care tandemul Romania-Austria o are in acest context, mai mentioneaza comunicatul MAE.

Read more...

Isarescu atrage atentia ca dobanzile scazute ar putea cauza un nou boom in imobiliare

Dobanzile scazute din intreaga Europa ar putea determina un nou val de investitii in pamanturi si constructii, multe dintre ele cu caracter speculativ, intrucat cei care economisesc vor o recompensa pentru banii pe care i-au pus deoparte, a avertizat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, informeaza Mediafax.

"Si acum se vorbeste de aceleasi lucruri (investitiile speculative in imobiliare - n.r.) cu dobanzile astea scazute, batand spre zero. Ecuatia este simpla. Daca omul care pune banul deoparte, vrea sa fie avantajat cel putin cu o dobanda mica, dar real pozitiva. Acum vede ca e penalizat, cu dobanzi real negative. Unde se poate duce cu economisirea? O plaseaza in ceva care-i da sentimentul ca ii va creste valoarea. Dar creste pana intr-un punct. Care este punctul in orice speculatie? Povestea aceea veche cu hainele imparatului...pana cand unul striga: «imparatul este gol». Dupa aceea se schimba perceptia", a explicat Isarescu.

Oficialul BNR a reiterat ca analizand structura investitiilor straine din perioada 2005-2008 s-a dovedit ca au fost foarte multe achizitii de terenuri sau imobile realizate doar in scop speculativ, iar in acest context a pledat petru o analiza mai detaliata a structurii fluxurilor de capital catre Romania.

"Am spus-o si atunci, ca la Otopeni nu poate nimeni sa spuna daca cineva vine sa cumpere pamant in interes speculativ sau ca sa stea acolo (...) Lucrurile se complica cand incerci sa obtii date mai sensibile. Ce ganduri aveti cu investitia, cand faceti investitia propri-zisa, de unde luati banii?", a completat guvernatorul BNR.

In 2008, Isarescu declara ca preturile inalte la imobilele din nordul Capitalei nu se justifica, avertizand ca este vorba despre o bula speculativa.

Analistii internationali apreciaza ca unul dintre efectele nedorite ale politicii de relaxare monetara promovate de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru a sustine economia zonei euro amenintata de deflatie, il reprezinta speculatiile cu active pe pietele din Europa de Est.

Potrivit unei analize MarketWatch realizata de Mathew Lynn, relaxarea monetara va avea un impact semnificativ asupra pietelor si economiei, asa cum a avut tiparirea de bani in Statele Unite, Marea Britanie si Japonia, dar mare parte din acesta se va produce in locuri neasteptate, nu unde anticipeaza bancile centrale.

In opinia autorului, Europa de Est este posibil sa apara speculatii cu active, lira sterlina se va aprecia, Statele Unite vor majora dobanzile mai rapid decat intentionau, germanii vor invata sa le placa tiparirea de bani, iar aurul se va afunda si mai mult in piata bear. In schimb, contributia la iesirea economiei europene din recesiune va fi sub asteptari, anticipeaza Lynn.

Economia globala este in curs de redresare, dar situatia din zona euro continua sa fie precara. Economia olandeza s-a contractat din nou in primul trimestru, cea a Frantei a stagnat, in timp ce cresterea PIB-ului german nu mai este atat de solida. Inflatia, de 0,5%, este cu mult sub tinta BCE de pana la 2%, iar preturile ar putea scadea in curand, in termeni absoluti.

Read more...

Teodorovici: POS CCE si POS DRU pot avea absorbtie de 100% la final de 2015

POS CCE si POS DRU pot avea absorbtie de 100% la finalul anului 2015, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, informeaza Agerpres, citand un comunicat de presa.

Ministrul Fondurilor Europene a participat miercuri la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, eveniment desfasurat la sediul MFE.

"Doresc sa plecam in aceasta discutie de la ideea ca trebui sa ajungem la minimum 500 de milioane de euro, valoarea facturilor trimise catre Comisia Europeana pana la final de an, pentru a evita pierderi de bani asa cum s-a intamplat in trecut, cand din incompetenta, s-au pierdut aproximativ 20 milioane de euro din cauza unui fost sef al Autoritatii de Management", a spus Teodorovici, in cadrul reuniunii.

Ministrul a facut apel catre beneficiari sa foloseasca noul sistem de decontare.

Ministrul a reamintit ca MFE, in calitate de coordonator al activitatii AM POS CCE, a suplimentat bugetul apelului pentru proiectele de investitii mari pentru IMM-uri astfel incat sa poata fi semnate pana la sfarsitul acestei luni peste 90 de proiecte de pe lista de rezerva in valoare de peste 80 de milioane de euro, decizie luata ca urmare a angajamentului Guvernului de a continua masurile deja adoptate si de a consolida rezultate macroeconomice.

"POS CCE si POS DRU pot avea absorbtie de 100% la final de 2015. Cat priveste urmatorul cadru financiar, in prima parte a lunii iulie a.c. trimitem oficial Comisiei prima varianta a Programului Operational Competitivitate. Vreau sa incepem sa lansam cereri de proiecte pentru acele finantari care au impact real in economie; nu vreau sa cheltuim banii doar pentru a-i cheltui. Este necesar un efort national pentru a da un semnal clar in piata, iar beneficiarii privati din Romania sa isi schimbe parerea cu privire la maniera de lucru abordata de actualul guvern", a mai aratat Teodorovici.

De asemenea, el a mai afirmat ca isi doreste un sistem cat mai simplu, cu putine reguli, dar ferme.

"Cine le incalca, sa plateasca, indiferent ca vorbim aici de beneficiari sau de membri ai administratiei", a punctat ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a mai subliniat ca, asa cum a solicitat si Comisia Europeana, fondurile europene nu trebuie sa devina un subiect de disputa politica.

La randul sau, prezent la eveniment, Marian Raduta, reprezentant al Comisiei Europene, a declarat ca Romania se afla intr-un moment extrem de important din perspectiva perioadei de programare 2014 — 2020 si ca sunt notabile aspectele pozitive inregistrate de la ultimul Comitet de Monitorizare a programului in actuala perioada 2007 — 2013.

Read more...

Basescu participa joi si vineri la Consiliul European

Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Bruxelles, la summitul PPE si la reuniunea Consiliului European, informeaza Cotidianul.ro.

Pe agenda reuniunii sefilor de stat si de guvern figureaza semnarea Acordurilor de asociere cu Moldova, Ucraina si Georgia.

In jurul orei 10.15, la Aeroportul International "Henri Coanda", presedinte va sustine o declaratie de presa, urmand ca la ora 14.00 la Kortrijk, in Regatul Belgiei, sa participe la summitul Partidului Popular European.

De asemenea, presedintele Basescu are participa la Ceremonia de comemorare a declansarii Primului Razboi Mondial, iar la ora 18.45, participa la Ypres, in Regatul Belgiei, la Muzeul "In Flanders Fields", Porte de Menin, la Ceremonia "Omagiu celor morti".

Tot joi, de la ora 19.00, presedintele participa la inaugurarea monumentului "Banca Pacii", iar la sediul Primariei din Ypres, presedintele se va afla la dineul de lucru al sefilor de stat si de guvern.

Read more...

Rus, uns de Basescu la Transporturi

Ioan Rus, propus de Victor Ponta ca ministru al Transporturilor dupa demisia lui Dan Sova, a depus juramantul la Palatul Cotroceni miercuri seara, informeaza Cotidianul.ro.

La depunerea juramantului la Cotroceni, Basescu i-a spus noului ministru al Transporturilor sa fie atent la premisele contractarii Autostrazii Comarnic-Brasov, sustinand ca, din informatiile sale, deja s-au produs acte de coruptie.

"Domnule ministru, in primul rand, felicitari pentru revenirea in Guvern. As vrea sa va atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent, in mod deosebit, la premisele de contractare a autostrazii Brasov-Comarnic'', a declarat Basescu, sustinand ca are informatii ca deja s-au facut acte de coruptie in acest caz.

Totodata, Basescu a afirmat ca s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, aratand ca cea mai mare parte a acestora nu va mai fi valabila in doi ani, dar ca "s-au gasit niste firme carora sa li se faca" niste "cadouri".

"Am rugamintea sa verificati cu atentie lucrurile acestea inainte de a va asuma derularea mandatului. Cu Loteria nu sunteti dvs si nici cu banii de la Rompetrol, poate va uitati la colegii din Guvern", a adaugat Basescu.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca-l va propune pe Ioan Rus pentru a prelua Ministerul Transporturilor dupa demisia lui Dan Sova.

Ponta a sustinut ca pe Rus il recomanda doua lucruri: "In primul rand, experienta profesionala si politica si, in al doilea rand, vreau sa dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, ca Transilvania si Ardealul trebuie sa primeasca si prin persoana ministrului asigurarea ca toate proiectele de infrastructura pe care le-am inceput vor fi duse la bun sfarsit", si-a justificat Ponta alegerea.

Miercuri, Presedintia a anuntat semnarea de catre presedintele Traian Basescu a decretului pentru numirea lui Ioan Rus la Transporturi si depunerea juramantului la ora 20.00.

Ioan Rus a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase in perioada 2000-2004, ocupand acelasi post si in primul Guvern Ponta. Rus a demisionat insa la scurt timp, in august 2012, pe fondul scandalului provocat de listele electorale utilizate la referendumul de demitere a lui Traian Basescu.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686