Items filtered by date: Friday, 11 April 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Expoziţie cu lucrări realizate de copiii de la Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş

 

 

 

Copiii de la Centrul Educaţional şi Casa de tip Familial din cadrul Aşezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş au participat săptămâna aceasta la expoziţia-concurs intitulată „Învierea Domnului Iisus Hristos – bucuria primăverilor noastre”. Evenimentul a fost inclus într-un proiect iniţiat de Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş, în parteneriat cu Palatul Copiilor Alba Iulia. În concurs au fost înscrise 90 de lucrări la secţiunile desene, colaje şi felicitări.

„Proiectul educativ a fost gândit cu scopul de a le oferi copiilor ocnamureşeni - elevi ai  şcolilor gimnaziale din localitate şi a celor care beneficiază de programele derulate în cadrul serviciilor Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş - Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian”: Casa de Tip Familial, Centrul Educaţional şi Centrul de Zi – posibilitatea de a exprima plastic, prin culoare şi talent, sentimentele trăite în pragul Sărbătorilor Pascale”, a spus Ciprian Ogra, coordonatorul Filialei Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş.

Dintre lucrările înscrise în concurs, juriul a  desemnat 21 de câştigători. Micii artişti au fost premiaţi cu diplome, materiale de lucru pentru activităţi plastice şi dulciuri. Lucrările câştigătoare vor fi expuse la Casa de Cultură „Ion Sângerean” Ocna Mureş.

            Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de momentele artistice pregătite de copiii beneficiari ai Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian”, îndrumaţi de Adriana Ramona Ţiplea şi Ileana Crişan, de Ansamblul „Tradiţii Uiorene”, condus de Liana Stoica şi copiii Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Ocna Mureş pregătiţi de cadre didactice.

Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia având în prezent trei module: centru educaţional pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, precum şi responsabilizarea comunităţii locale faţă de problemele acestor copii, centru care funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate şi o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani.

 

 

 

Read more...

Cea mai frumoasa terasa din Alba!

Cea mai frumoasa terasa din judet

In Parcul Arini din Sebes a fost amenajata cea mai frumoasa terasa din judetul Alba. Nicolae Matei (Nichi Ardeal), cel care a conceput-o, ne-a declarat ca a folosit materiale mai speciale. Este vorba de gazon sintetic, lemn de decor lacuit, plasa militara de camuflaj, mese din lemn cu marmura, filigorii din lemn de brad etc. Pentru iubitorii sportului mintii exista mese de sah iar cei care doresc sa-si incerce norocul, au posibilitatea sa joace table. Este o imbinare de clasic, rustic si modern cum n-am mai vazut. Felicitari!
Adi Ghimpeanu

Read more...

Afla cum Mihai Gainusa a fost pradat in Bulgaria!

  • Published in Monden

 

 

 

Mihai Gainusa a povestit pentru postul de radio Kiss Fm ca, dupa ce a scos bani de la un bancomat din Bulgaria, i-a fost clonat cardul, astfel ramanand fara niciun ban.

„V-am povestit când mi-au citit mie cardul? M-am dus eu în străinătate și am zis să scot niște bani. Și am făcut prostia să scot de la un bancomat de la aeroport. Pe urmă, am observat că nu mai folosea la nimic cardul.

 Puteam doar să-l folosesc la deschis ușile, pentru că nu mai avea nimic pe el. Iau desfășurătorul și văd: 400 de euro Kuala Lumpur, 400 de euro Kuala Lumpur… O listă întreagă. Numai câte 400 de euro scoteau”, a povestit el.

Prezentatorul Prima Tv spune ca nu stie cum au cheltuit hotii banii , insa spera sa nu-i foloseasca pentru a cumpara explozibil.

„Nu știu ce-au făcut cu banii, dar sper că nu au cumpărat exploziv”, a adaugat carcotasul zambind!

reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686