Items filtered by date: Wednesday, 22 October 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Parlamentul European a aprobat noua Comisie Europeana

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de învestitură din partea Parlamentului European, cu 423 de voturi "pentru", 209 voturi "împotrivă" şi 67 de abţineri, informează agențiile internaționale de presă.

Comisia Juncker își va putea începe astfel activitatea la 1 noiembrie, mandatul actualei CE conduse de Jose Manuel Barroso urmând să se încheie pe 31 octombrie.

Noua echipă a Comisiei Europene are un profil politic mai pronunţat decât al Comisiei în exerciţiu conduse de Jose Manuel Barroso, în condiţiile în care printre membrii săi se află trei foşti premieri (finlandezul Jyrki Katainen, letonul Valdis Dombrovskis şi estonul Andrus Ansip), doi foşti miniştri de Externe (olandezul Frans Timmermans şi italiana Federica Mogherini) şi doi foşti miniştri ai Economiei (francezul Pierre Moscovici şi daneza Margrethe Vestager).

Comisarul desemnat de România este Corina Creţu, care a primit portofoliul Politică Regională. Ea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei REGI în urma audierii desfăşurate la 1 octombrie.

Read more...

Simona Halep a invins-o pe Serena Williams, la Turneul Campioanelor

  • Published in Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a reușit o victorie de senzație, 6-0, 6-2 cu americanca Serena Williams, miercuri, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.

Serena Williams a avut o prestație de nerecunoscut în fața Simonei Halep. Sportiva noastră a gestionat cu calm situația și a oferit o lecție de tenis în fața unui adversar ce a părut mai slab ca oricând.

Românca a avut nevoie de doar 20 de minute uluitoare pentru un 6-0 în care puțini ar fi crezut.
În setul secund, Serena Williams a fost ceva mai prezentă în joc, a început să conteze, dar nu a reușit să-i pună prea multe probleme Simonei Halep.

Americanca a câștigat primul game din meci când Halep conducea cu 2-0, dar Simona a revenit și s-a desprins din nou, câștigând setul secund cu 6-2.
A fost cea mai importantă victorie din cariera Simonei Halep.
După două meciuri, Halep conduce în Grupa Roșie, cu două victorii din tot atâtea meciuri.
În ultima rundă din grupă, Simona Halep o va întâlni pe Ana Ivanovici, iar Serena Williams se va duela cu Eugenie Bouchard. Data nu a fost stabilită deocamdată.

Simona și Serena s-au mai întâlnit de trei ori, Williams cîştigînd toate meciurile.

"E cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt. Sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving una dintre surorile Williams. Nu aş fi putut să joc aşa fără ajutorul publicului, al fanilor, al românilor", a declarat Simona Halep la finalul meciului.

Read more...

Baschet: Meci dificil pentru CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

Echipa universitară întâlnește miercuri seara, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității, pe ICIM Arad, într-un meci care contează pentru etapa a VI-a a Ligii Naționale de baschet feminin. Partida se anunță una grea pentru universitare, având în vedere că întâlnesc vicecampioana și deținătoarea Cupei României și una din principalele candidate la titlu în acest sezon. Totuși, gazdele ar putea profita de avantajul propriului teren și de faptul că au o mare dorință de a demonstra că se numără și în acest an printre ”granzi” și pot lupta pentru trofee.

În ceea ce privește debutul de sezon, ambele formații au înregistrat câte un insucces, reușind însă să câștige toate celelalte partide disputate în cupă sau campionat. Astfel, CSU Alba Iulia a trecut optimile de finală ale Cupei de Nova Vita Tg. Mureș după o dublă manșă câștigată categoric și urmează să întâlnească în sferturi pe CSM Satu Mare. În primele cinci etape din campionat sportivele antrenate de Miroslav Popov au trecut reușit 4 victorii (cu Phoenix Galați, Olimpia Brașov, Universitate Cluj-Napoca și BCM Timișoara), însă au pierdut dezastruos dispta cu campioana en-titre, CSM Târgoviște. De cealaltă parte, arădencele au depășit Univ. CSM Oradea în Cupă, după ce au câștigat ambele partide, tur-retur și vor întâlni mai departe pe Phoenix Galați. În ceea ce privește campionatul național, ICIM a pierdut clar la Alexandria, însă este lider în clasament, având alte cinci victorii (o partidă jucată în avans) cu Rapid București, Univ. CSM Oradea, Sepsi Sf. Gheorghe, CSM Târgoviște și BCM Timișoara.

În confruntările directe, avantajul este clar de partea trupei din județul Arad, care conduce cu scorul de 13-4, sezonul precedent cele două formații întâlnindu-se de nu mai puțin de 7 ori (2 ori în campionat, 2 în cupă și 3 în Liga Europei Centrale), scorul sezonului fiind de 4-3 pentru vicecampioane. Totuși, CSU a câștigat cea mai importantă dispută din sezonul 2013/2014, cea din finala CEWL, scor 69-59, trupa universitară adjudecându-și astfel trofeul.

Meciul de mâine seară este unul special pentru trei dintre jucătoarele de la CSU, care au trecut la un moment dat în carieră pe la adversarele din Arad. Astfel, Alexandra Uiuiu, Larisa Toma și Elisabeth Pavel au evoluat pentru cel puțin un sezon la ICIM. De asemenea, în lotul arădencelor se află o fostă universitară, Ildiko Nagy.

CSU Alba Iulia

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686