Items filtered by date: Monday, 13 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Lovita pe trecerea de pietoni

La data de 11.01.2014, ora 11:59, la intersecţia străzilor Calea Moţilor cu b-dul  Revoluţiei 1989 din Alba Iulia, N.C.C., de 29 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism dinspre Calea Moţilor, nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 71 de ani din Alba Iulia care era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroșând-o.

În urma accidentului femeia a suferit leziuni la nivelul umărului stâng şi a primit îngrijiri medicale în spitalul din Alba Iulia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate, faţă de conducătorul auto fiind întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

 

Read more...

Prins de politisti baut la volan

La data de 11.01.2014, orele 14.25,  poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Şpring, au oprit pentru control, pe D.J. 106 K, un autoturism care se deplasa în direcţia Sebeş – Daia.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.79 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

Read more...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere organizată de poliţiştii din Alba Iulia

În noaptea de 11/12.01.2014, între orele 20,00 – 04,00, poliţiştii rutieri împreună cu poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au organizat pe raza municipiului, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea şoferilor care conduc autoturisme fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante.

În cadrul acesteia acţiuni au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.675 lei, au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Read more...

Un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un scandal la Colonia Petreşti din municipiul Sebeş

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 11 ianuarie a.c., la ora 19.00 şi a fost semnalat prin apel la 112. Un echipaj de jandarmerie din cadrul Secţiei Sebeş a răspuns prompt solicitării şi a ajuns la locul indicat înainte de amplificarea conflictului. Din verificările efectuate a reieşit că domnul Constantin A. intrase în conflict cu vecinii de apartament deoarece nu  a fost de acord să-şi asculte melodiile preferate  la un volum care să poată fi tolerat de aceştia. Rugat în repetate rânduri să dea muzica mai încet, bărbatul aflat în stare de ebrietate a refuzat de fiecare dată, însoţindu-şi refuzul cu injurii şi ameninţări cu acte de violenţă. Jandarmii l-au găsit în faţa blocului în timp ce discuta în contradictoriu cu câţiva vecini, situaţia riscând să degenereze de la violenţe verbale la violenţe fizice. Interpelat de jandarmi, bărbatul de 33 de ani a oprit muzica, a recunoscut că a greşit şi  şi-a pus faptele săvârşite pe seama consumului exagerat de alcool. În conformitate cu prevederile legale,  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru evitarea unor situaţii de acest fel, reamintim cetăţenilor că tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De  asemenea, trebuie avut în vedere că Legea 61/1991, republicată, prevede o sancţiune contravenţională sub forma amenzii cuprinse între 500 şi 1500 de lei pentru cei care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea vecinilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.

Read more...

PARADOXUL DE LA POMPĂ. Un român, un bulgar şi un german ajung la benzinărie. Câte plinuri de motorină fac

La pompele din România, litrul de motorină se vinde cu unul dintre cele mai mici preţuri din UE, dar şoferii nu îşi pot permite din salariul net câştigat lunar să alimenteze cu mai mult de cinci plinuri. Astfel, ţara noastră se situează, conform calculelor gândul, pe penultimul loc în UE la numărul de plinuri de motorină pe care le poţi face cu banii câştigaţi într-o lună de muncă.

Litrul de motorină se vinde în România cu 1,30 euro, al cincilea cel mai redus la nivelul comunităţii, după Luxemburg, Letonia, Lituania şi Polonia, potrivit celor mai recente date energy.eu.

Preţul motorinei de la pompele româneşti este apropiat de cel din Franţa, Cehia, Estonia, Germania şi Austria. Astfel, francezii, cehii şi estonienii vând litrul de motorină cu 3 eurocenţi mai scump decât românii, respectiv cu 1,33 euro, în timp ce germanii şi austriecii îl vând cu 4 eurocenţi mai scump, deci cu 1,34 de euro.

Lunar, însă, aceştia câştigă mai mulţi bani decât angajaţii din ţara noastră, lucru care face ca şi numărul de litri de motorină pe care îi pot cumpăra din câştigurile nete obţinute la final de lună să fie mai mare.

Românii obţin un câştig net lunar de 301 euro, conform celor mai recente date Eurostat aferente anului 2012, din care pot face doar de cinci ori plinul dacă au o maşină cu un rezervor de 45 de litri. Cehii şi estonienii, care încasează lunar cu până la 366 de euro în plus faţă de români, pot alimenta cu până la 11 plinuri de motorină din salariul net obţinut.

Mai norocoşi se pot considera austriecii şi germanii ale căror câştiguri nete sunt de aproximativ şapte ori mai mari decât cele ale românilor. Austriecii scot din buzunar pentru un plin de motorină de 45 de litri 60 de euro, dar au un salariu net lunar de 2.198 de euro şi pot face plinul de 36 de ori în patru săptămâni, în timp ce nemţii plătesc acelaşi preţ pe plinul de motorină, dar câştigă al treilea cel mai mare salariu din UE şi pot cumpăra 37 de plinuri pe lună, conform calculelor gândul.

Care este situaţia în Bulgaria şi în Ungaria

Vecinii bulgari sunt nevoiţi să cheltuiască cu 5 eurocenţi în plus faţă de români pentru fiecare litru de motorină achiţionat şi pot face un plin cu 61 de euro. Ei obţin şi cel mai mic câştig net lunar din UE, respectiv de doar 233 de euro, şi îşi permit să facă lunar din banii câştigaţi până la 4 plinuri de motorină, potrivit calculelor gândul.

Mai bine decât românii şi bulgarii o duc ungurii care, deşi plătesc 1,39 euro pe litrul de motorină, au un salariu net lunar mai mare cu 171 de euro decât cel al angajaţilor din ţara noastră. Acesta le permite să facă în patru săptămâni trei plinuri în plus faţă de români şi patru plinuri în plus faţă de bulgari, deci opt alimentări cu carburant. Tot opt plinuri pot face şi letonii, polonezii şi slovacii.

Unde găseşti cea mai ieftină motorină în UE

Litrul de motorină se vinde în Luxemburg la cel mai mic preţ din UE, cu 1,19 euro. Câştigurile nete anuale ale cetăţenilor acestui stat ajung la 28.814 euro, deci sunt de opt ori mai mari decât în România. Astfel, luxemburghezii încasează al doilea cel mai mare salariu net anual din UE, după belgieni, şi îşi permit să facă 45 de plinuri de motorină pe lună, cele mai multe la nivelul statelor membre ale uniunii, conform calculelor gândul.

În ciuda avantajului de a obţine cel mai mare câştig din UE, un belgian poate face doar 37 de plinuri de motorină pe lună din cauza preţului carburantului, de 1,45 de euro pe litru. Acest lucru plasează statul pe al doilea loc în top la nivel european, după Luxemburg, la egalitate cu Germania.

Motorina se vinde cel mai scump în Marea Britanie şi în Italia, cu 1,66 euro, respectiv cu 1,68 euro pe litru. Un britanic poate face, graţie salariului său net lunar de 1.992 euro, 27 de plinuri de motorină, în timp ce un italian poate face cu şase mai puţin.

Acesta din urmă cumpără de la pompe cea mai scumpă motorină, dar obţine un salariu net lunar de 1.591 de euro, motiv pentru care pot face 21 de plinuri în patru săptămâni, cu două mai puţin decât spaniolii şi irlandezii, dar cu unul în plus faţă de suedezi.

Sursa:www.gandul.info- 11.01.2014

Read more...

Financial Times: Romanii nu se grabesc sa emigreze in Marea Britanie "rasista"

Retorica impotriva imigratiei, care a dominat presa si discursul politic britanice in ultimele luni, par sa fi facut "valuri" in Romania, tineri studenti din Bucuresti afirmand ca nu vor merge niciodata sa munceasca in aceasta tara, informeaza Mediafax, citand Financial Times (FT) in editia electronica.

"Nu dupa toate lucrurile urate pe care presa si politicienii britanici le spun despre noi", a declarat Monica Andreea, o studenta in anul intai la Drept, la Universitatea Bucuresti. "Mi-ar placea sa stau aici, dar daca ma hotarasc vreodata sa plec, m-as duce mai degraba in Germania. Economia lor este mai puternica si nu sunt rasisti ca englezii", a adaugat ea.

Potrivit publicatiei, opiniile tinerei nu sunt neobisnuite, in contextul in care acuzatiile politicienilor britanici, potrivit carora romanii planuiesc sa "jefuiasca" sistemul britanic al bunastarii dupa anularea la 1 ianuarie restrictiilor care le-au fost impuse, s-au inflamat.

O estimare a numarului de romani si bulgari care ar putea emigra in Marea Britanie este practic imposibila, insa liderul formatiunii xenofobe si antieuropene UKIP Nigel Farage sustine ca ar fi vorba despre un milion, un numar exagerat in opinia agentiilor de recrutare, sociologilor si unor oficiali guvernamentali romani.

Financial Times scrie ca asemenea opinii sunt sustinute cu dovezi statistice pe care publicatia le-a obtinut, potrivit carora migratia neta din Romania se stabilizeaza. Atunci cand tara a aderat la UE in 2007, un numar-record de 558.074 de romani au plecat in strainatate si doar 100.268 s-au intors acasa. Insa, de atunci, imigratia a scazut.

In 2012, numarul total de romani care au emigrat a fost de 170.186, cel mai scazut din ultimii aproape zece ani, iar un numar-record de 176.266 de persoane au decis sa revina in tara, precizeaza publicatia.

Mii de persoane au inceput deja sa se intoarca din Italia si Spania - tari in care s-au mutat aproape doua milioane de romani incepand din 2007 -, in contextul in care dorinta lor de o viata mai buna a fost afectata de criza datoriilor suverane, care a condus la pierderi masive de locuri de munca in Europa de Sud.

Sursa:corectnews.com

Read more...

Ce se va intampla cu majorarea accizei la carburanti

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara ca el "crede" ca acciza la carburanti ramane sa fie majorata din luna aprilie, deoarece, a spus el, daca amanarea acestei cresteri va afecta negativ bugetul Guvernul va fi obligat sa renunte la alte masuri fiscale, precum scaderea contributiei de asigurari sociale, informeaza Cotidianul.ro.

"Cred ca ramane sa se aplice de la 1 aprilie, pentru ca, daca nu se aplica, atunci trebuie sa renuntam la altceva. Trebuie sa renuntam la reducerea CAS-urilor, care sunt pentru toti angajatii (...) Cred ca e o solutie (majorarea accizei - nr.)  care afecteaza pe destul de putini oameni si pe care o putem folosi pentru a face bine in sanatate, educatie, autostrazi", a spus Ponta la Antena 3.

Intrebat daca se va reduce, totusi, CAS, Victor Ponta a declarat ca acest lucru se va face in conditiile in care va fi introdusa acciza pe carburanti si celelalte elemente prevazute in buget, asa cum a fost stabilit.

Ulterior, Victor Ponta si-a nuantat, insa, pozitia.

"La 1 iulie o sa vedem, daca avem incasari suplimentare din alte taxe, din taxele actuale vorbesc, dintr-o incasare mai buna, din combaterea evaziunii fiscale, din venituri suplimentare pentru ca merge economia mai bine decat ne asteptam. Daca avem incasari suplimentare, atunci nu mai trebuie sa... pur si simplu luam act si slava Domnului. Daca nu avem incasari suplimentare, in iulie, trebuie sa spunem: hai sa vedem (...) s-au economisit niste pe bani acolo sau dincolo sau in alta parte, dar asta se poate face doar in iulie", a spus premierul.

Guvernul a renuntat la majorarea accizei la carburanti pana la 31 martie in urma unui razboi la TV cu Traian Basescu. Basescu sustinea la sfarsitul anului trecut ca el crede ca nu va fi majorata nici de la 1 aprilie.

Sursa: corectnews.com

Read more...

Cel mai mare fond de investitii din lume pariaza pe obligatiuni de stat

Cel mai mare fond de obligatiuni din lume, controlat de Pacific Investment Management Co., a pariat in decembrie pe titluri de Trezorerie SUA si alte bonduri guvernamentale, dupa ce Rezerva Federala a Statelor Unite a anuntat reducerea programului de relaxare cantitativa, informeaza Mediafax.

Astfel, obligatiunile de stat reprezentau la finele lunii decembrie 45% din activele Total Return Fund, administrat de Bill Gross, fata de 37% in luna noiembrie, potrivit datelor companiei, citate de Bloomberg.

Fondul administreaza active in valoare totala de 237 miliarde de dolari.

De asemenea, ponderea creditelor ipotecare in portofoliul fondului a urcat usor, de la 34% la 35%.

Investitiile fondului in credite de pe piata SUA s-au mentinut la 10% din portofoliu.

Pacific Investment Management Co., cu sediul in California, este o divizie a companiei germane de asigurari Allianz.

Total Return Fund, cel mai mare fond administrat de grupul american, a inregistrat anul trecut un randament negativ de 1,9%, cel mai prost an din 1994.

Fondul s-a confruntat cu un nivel record de retrageri, dupa ce presedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a indicat inca din luna mai intentia bancii centrale americane de a reduce programul de relaxare cantitativa prin achizitii lunare de obligatiuni, datorita perofrmantelor mai bune ale economiei.

In decembrie, Fed a anuntat ca va reduce programul incepand din ianuarie, de la 85 miliarde de dolari la 75 miliarde de dolari pe luna.

Gross a sunliniat anterior ca investitorii ar trebui sa se orienteze catre investitii in datorii cu maturitate mai scurta, deoarece nivelul scazut al inflatiei din SUA sugereaza ca Rezerva Federala va mentine dobanda de politica monetara aproape de zero pana in 2016 cel mai devreme.

Titlurile de Trezorerie SUA au dat anul trecut un randament negativ de 3,4%, cel mai slab din 2009, potrivit datelor Bank of America Merrill Lynch. Intre timp, indicele S&P 500 al bursei de la New York a urcat cu 29%.

Costul de finantare al guvernului american, masurat prin randamentul titlurilor de Trezorerie SUA cu maturitatea la 10 ani, a urcat saptamana trecuta la 3,05%, cel mai ridicat nivel de la jumatatea anului 2011.

Sursa: corectnews.com

 

 

 

Read more...

Protest la usa Ambasadei Germaniei

Luni, 13 ianuarie, incepand de la ora 18.00, in fata Ambasadei Germaniei, din stada Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, Bucureşti (în apropierea Statuii Aviatorilor), va avea loc o demonstratie de protest initiata de asociatiile „Organizatia Romana a Drepturilor Omului” si „Vama-Verde”. Postam in cele ce urmeaza protestul formulat de organizatori:

PROTEST: Impotriva propunerii europarlamentarului Elmar Brok de amprentare a romanilor!   

Declaratiile discriminatorii ale politicianului german Elmar Brok, care cere amprentarea romanilor pe teritoriul Germaniei, sunt de o gravitate extrema. Nu sunt doar antiromanesti, ci si antieuropene. Reflecta o gandire torturata de cosmarurile xenofobe ale nazismului. A nu le sanctiona este echivalent cu a le credita. Brok nu este un oarecare. Este partenerul la guvernare al Angelei Merkel si Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Oficialii germani nu l-au sanctionat. Inaltii functionari europeni au ridicat din umeri. Autoritatile romane s-au limitat la reactii. Insa il putem sanctiona noi, cetatenii romani, iesind in strada. Il putem sanctiona participand luni, 13 ianuarie 2014, ora 18.30 la protestul organizat de Radu Golban si Paul Iuriea, reprezentanti ai asociatiilor „Organizatia Romana Drepturile Omului” si „Vama-Verde ”, in fata Ambasadei Germaniei. Mesajul pe care il transmitem este ca romanii nu tolereaza umilinta de a fi amprentati ca niste candidati la munca in lagare de concentrare la intrarea in Germania. Cerem demisia lui Elmar Brok din functia detinuta in PE! Daca oficialii germani se tem de migrarea „saraciei extreme” in Germania, sa ne inapoieze datoria istorica de 19 miliarde de euro!

Va vom expedia scrisoarea de protest catre Ambasadorul Germaniei dupa ce o vom preda personal la Ambasada.

Sursa: corectnews.com

 

 

 

Read more...

Beneficiile cerealelor pentru organism!

Cerealele ar trebui sa fie o parte importanta a alimentatiei noastre. Spun “ar trebui” deoarece multi dintre noi am uitat de importanta acestora si nu le consumam decat foarte rar. Insa cerealele sunt o parte vitala a oricarei diete. Iata care sunt beneficiile cerealelor pentru organism!

In primul rand, cerealele contin glucide si sunt recomandate in special atunci cand te simti slabit. Glucidele au rolul de a-ti da un impuls de energie, de aceea se recomanda consumul cerealelor dimineata sau ca gustari intre mese.

Cerealele contin in compozitie fier si fibre, care ajuta digestia si tine departe constipatia. Daca stii ca ai probleme digestive, incearca sa mananci in fiecare dimineata o portie de cereale integrale cat mai naturale si nu foarte prelucrate. Vei observa diferenta in doar cateva zile.

Si tulburarile colonului sunt prevenite cu ajutorul consumului cerealelor. S-a descoperit faptul ca cerealele, consumate cu regularitate, protejeaza impotriva cancerului de colon.

Fibrele dim compozitia cerealelor ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange care pot declansa atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale.

Tot cerealele sunt cele care ne protejeaza impotriva bolilor de inima si reduc colesterolul din sange. Cerealele sunt recomandate diabeticilor deoarece nu contin mult zahar.

Cerealele sunt bogate in steroizi naturali, care ajuta la prevenirea cancerului mamar. Acesti steroizi naturali stimuleaza producerea de estrogen si reduce aparitia celulelor canceroase.

Stiai ca cerealele contin foarte multe vitamine si minerale? Ei bine, intr-o singura portie de cereale vei gasi Vitamina B si E, sulfati, fosfati, magneziu, fier, calciu si potasiu. In plus, au un continut scazut de grasimi si sunt surse excelente de carbohidrati complecsi.

Cerealele ajuta si la slabit. Ai observat cum in majoritatea dietelor, cerealele ocupa un loc important, in special la micul dejun? Ei bine, acest lucru este datorat faptului ca cerealele sunt foarte consistente si dau repede senzatia de satietate, insa au un nivel scazut de calorii si zahar. De aceea, daca vrei sa slabesti sau sa iti mentii greutatea, este bine sa adaugi in dieta ta zilnica si o portie de 150 gr de cereale.

Sursa: reginele.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686