Items filtered by date: Tuesday, 24 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

CSU Alba Iulia – Phoenix Galaţi, miercuri şi joi, ora 18.00, în Sala Universităţii “1 Decembrie 1918″, dublă manşă din Cupa României

  • Published in Sport

  CSU Alba Iulia primeşte în primul meci oficial al sezonului competiţional 2013/2014 pe teren propriu, miercuri, 25 septembrie de la ora 18:00, vizita nou-promovatei Phoenix Galaţi, într-o partidă pentru  primul tur al Cupei României la baschet feminin.

  Echipa albaiuliană antrenată şi în acest sezon de Miroslav Popov şi schimbată în profunzime în ceea ce înseamnă componenţa lotului, porneşte favorită în confruntarea cu trupa din Galaţi, având exprerienţă deja consistentă în această competiţie. Phoenix Galaţi deşi este o formaţie nou-promovată, a realizat o campanie de achiziţii importantă: antrenorul grec Theodosios Paralikas (sezonul trecut secund la CSM Târgovişte), jucătoarele americance Cherise Daniel, Earnesia Williams şi Denise Fairbanks, dar şi româncele cu experienţă în Liga Naţională, Florentina Ardeleanu, Romina Filip, Beatrice Alaiba şi Andra Ionescu.

  Ambele manşe, tur-retur se vor juca în sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” iar formaţia care se va califica în turul următor al competiţiei va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României pe ICIM Arad, echipă care a avut primul tur liber,

  Vă reamintim că în sezonul trecut CSU Alba Iulia a ajuns în finala Cupei României la baschet feminin, dar a fost învinsă de CSM Târgovişte cu scorul de 62-74. Finala s-a jucat la Alba Iulia.

Read more...

Clubul de fotbal AS Viitorul Alba Iulia organizează selecţii pentru copiii din generaţiile 2006-2008

  • Published in Sport

  Clubul albaiulian de fotbal AS Viitorul va organiza selecţii pentru copii din generaţiile 2006, 2007 şi 2008. Vestea bună este că de  pregătirea micuţilor fotbalişti se va ocupa Andrei Zăgrean ( 27 ani), fost golgheter al echipei Unirea Alba Iulia în anul 2009.

  Echipa AS Viitorul Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2012 şi este pregătită de Raul Unchiaş. Antrenamentele se derulează la Şcoala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, în fiecare marţi şi joi de la ora 18.00.

  Cei interesaţi au la dispoziţie informaţii suplimentare la telefon 0766-564854, antrenor Andrei Zăgrean.

Read more...

Au fost desemnaţi furnizorii de alimente pentru programul „Laptele şi cornul” în judeţul Alba

  Luni şi marţi s-a desfăşurat ultima etapă din cadrul licitaţiei pentru desemnarea furnizorilor de produse de panificaţie ce vor furniza alimentele necesare programului şcolar „Laptele şi cornul”-

  În urma aceste licitaţii electonice au fost declarate câştigătoare trei firme. Acestea vor trebui să ofere produse pentru 36.500 de elevi dinînvăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, recum şi pentru copii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de pe raza judeţului Alba. 

  În total au fost primite şase oferte de la producători care au dorit să participe la acest program în anul şcolar 2013-2014, însă doar patru au trecut de faza de evaluare a documentaţiilor depuse, după ce comisia a solicitat clarificări privind unele cazuri în care firmele lucrează cu subcontractanţi sau au susţinere financiară de la alte societăţi comerciale. Astfel, societăţile Vel Pitar SA Râmnicu Vâlcea, Prioritar Impex SRL Călan, Coremi Inter SA Rovinari (cu subcontractanţi Succes Nic Com SRL Târgu Jiu şi Interagro SRL Zimnicea) şi  Media Pop Art SRL Turda (susţinere financiară, tehnică şi profesională Farkas Trans SRL Turda) au intrat la licitaţia electronică. Nu au trecut de evaluare Granpan Dor SRL Reghin şi Biscotto SRL Sânmihaiu Român (Timiş).  Dintre acestea, firmele Vel Pitar SA Râmnicu Vâlcea, Coremi Inter SA Rovinari (cu subcontractanţi Succes Nic Com SRL Târgu Jiu şi Interagro SRL Zimnicea) şi Media Pop Art SRL Turda (susţinere financiară, tehnică şi profesională Farkas Trans SRL Turda) au câştigat licitaţia electronică.

  Anunţul pentru achiziţia de cornuri, biscuiţi dulci şi servicii de transport rutier pentru acestea a fost publicat de Consiliul Judeţean Alba pe SEAP în data de 4 iulie. Valoarea estimată pentru cele 6.327.606 de porţii este de 1.898.282 lei, iar produsele vor fi contractate şi livrate pe loturi, astfel:

 Lot 1: Zona Alba Iulia – Zlatna – Teiuş; 1.789.320 porţii cornuri, cu valoare estimată de 536.796 lei – firma Coremi Inter SA Rovinari

 Lot 2: Zona Aiud – Ocna Mureş, 1.035.001 porţii cornuri, cu valoare estimată fără TVA: 310.501 lei – firma Vel Pitar SA Râmnicu Vâlcea

 Lot 3: Zona Blaj, 1.006.313 porţii, cu valoare estimată fără TVA de 301.894 lei – firma Media Pop Art SRL Turda

 Lot 4: Zona Sebeş-Cugir, 1.597.267 porţii cornuri, cu valoare estimată fără TVA 479.180 lei – firma Media Pop Art SRL Turda

 Lot 5: Zona Abrud – Câmpeni – Baia de Arieş, 899.705 porţii cu valoare estimată fără TVA de 269.911 lei – firma Media Pop Art SRL Turda.

  Până la finalizarea procedurii însă, produsele de panificaţie vor fi livrate de Farkas Trans SRL Turda, respectiv GTPD Târgu Jiu, firmele care au câştigat licitaţia anul trecut.

  Produsele lactate sunt livrate de Albalact SA, care a şi câştigat licitaţia, cu subcontractant pentru distribuţie Setra Com SRL Baia Mare, pentru contractul estimat la valoarea de 4.049.668 lei fără TVA.

Read more...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Alba Iulia

  Vineri, 27 septembrie, de la ora 9.30, la Alba Iulia se va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Această acţiune este derulată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi se adresează tuturor tinerilor care se află în căutarea unui loc de muncă.

  Evenimentul se va desfăşura în sala de conferinţe a Univerităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, situată pe strada Bucovinei nr.6.

  AJOFM Alba a transmis că până în momentul de faţă şi-au anunţat participarea 23 de agenţi economici, care vor putea oferi un număr de 241 de locuri de muncă.

  Persoanele cu studii medii vor avea la dispoziţie job-uri în domeniile: organizator prestări servicii, vânzător, casier, cusător articole din piele, operator la prelucrarea lemnului, tâmplar, agent asigurări, electrician, stivuitorist, muncitor necalificat, tehnician mentenanţă, maistru mentenanţă, motostivuitorist, lăcătuş montator, broker, marochiner, muncitor necalificat în confecţii, confecţioner îmbrăcăminte, tehnician grafic, lucrător în bucătărie, zidar, dulgher, finisor în construcţii, lucrător comercial.

  Pentru persoanele cu studii superioare, sunt disponibile posturi de: inginer industria lemnului, inginer maşini unelte, director tehnic, specialist asigurarea calităţii, manager al sistemelor de management al calităţii, consultant asigurări, mentor, consultant financiar, inspector asigurări, unit manager, consilier credite, specialist în domeniul calităţii, inginer de sistem, inginer mentenanţă, inginer automatist, auditor calitate, economist, consilier juridic, specialist SSM, consultant SAP, inginer calitate verificări acustice.

Read more...

Chiţoiu: Reducerea TVA la pâine va scoate foarte mult din evaziunea fiscală la suprafaţă

  Impactul negativ determinat de reducerea taxei pe valoarea adaugată (TVA) la produsele de panificaţie, de la 24 la 9%, asupra bugetului de stat va fi mult mai mic decât cel estimat iniţial, a declarat, duminică, la Botoşani, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, informează Agerpres.
  Potrivit acestuia, măsura adoptată de la 1 septembrie va avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale în domeniul producţiei şi comerţului cu pâine.
'Sunt optimist că influenţa asupra bugetului pe care noi am stabilit-o iniţial, impactul negativ va fi mult mai mic, respectiv se va scoate foarte mult din evaziunea fiscală la suprafaţă. Va fi o colectare mult mai bună decât înainte de reducerea TVA, ca urmare a scoaterii evaziunii la suprafaţă', a afirmat Chiţoiu, care este convins că reducerea TVA a produs efecte pozitive atât asupra producătorilor, cât şi consumatorilor.
  El susţine că Ministerul Finanţelor Publice va avea date exacte despre nivelul incasărilor din TVA abia pe 25 octombrie, data limită până la care agenţii economici au obligaţia de a transmite informaţiile fiscale aferente lunii septembrie.(corectnews.ro)

Read more...

Descopera care sunt cele mai bune alimente antiinflamatoare!

  • Published in Monden

  Alimentele antiinflamatoare contin substante nutritive care lupta impotriva durerilor fizice cauzate de inflamatiile interne care pot aparea in organism. Radicalii liberi (bacterii, virusuri, stresul, traumatismele) slabesc sistemul imunitar si declanseaza reactia inflamatoare a organismului. Nutritionistii recomanda consumul alimentelor antiinflamatoare regulat, pentru prevenirea bolilor cardiace, renale, digestive, pulmonare, osoase sau articulare.
Ceai Rooibos. Este originar din Africa de Sud, bogat in polifenoli, un antioxidant cu puternic rol antiinflamator. Bea zilnic o ceasca de ceai pentru prevenirea durerilor articulare.
Nuci. Nucile sunt bogate in acizi grasi esentiali Omega3 si in fitochimicale, substance care contin agenti antiinflamatori si care tin departe bolile si afectiunile cardiace cauzate in urma inflamatiilor.
Usturoi. Acesta contine compusi sulfurati care combat inflamatiile din organism si scad durerea provocata de acestea.
Ceai verde. Unul dintre cele mai bune ceaiuri impotriva imbatranarii premature, datorita antioxidantilor din compozitie, este si un bun antiinflamator. Ceaiul verde contine flavonoizi, care reduc riscul inflamatiilor din organism.
Legumele verzi. Broccoli, varza, salata, spanacul si urzicile sunt recomandate in special celor care sufera de artrita. Aceste legume au un efect detoxifiant, curativ si amelioreaza durerile cauzate de inflamatii.
Dovleac. Dovleacul este plin de carotenoizi, antioxidanti care absorb radicalii liberi, intaresc imunitatea si lupta eficient impotriva bolilor inflamatorii ale pielii si plamanilor.
Cartof dulce. Acesta contine carbohidrati, betacaroten, fibre, mangan, vitaminele B si C, care lupta impotriva durerilor cauzate de inflamatiile din organism.
Ghimbir. Aceasta planta minune poate fi folosit drept condiment, avand efecte benefice asupra sistemului digestiv, dar si ca planta medicinala in lupta impotriva artritei.
Ulei de masline. Alege intotdeauna uleiul de masline extravirgin si consuma-l ca atare (niciodata nu gatesti cu el deoarece isi pierde din proprietati). Acesta contine un tip special de Omega 3, care inhiba declansarea inflamatiilor si aparitia cancerului in organism.
Somon. Au cel mai crescut nivel de acizi grasi Omega 3, compusi esentiali in lupta impotriva inflamatiilor. Somonul salbatic de Alaska este cea mai buna alegere.
Turmeric. Acest condiment contine curcumina, cea mai puternica substanta antiinflamatoare naturala. Se crede ca adaugarea turmericului in preparatele zilnice duce la scaderea durerilor si la protejarea impotriva cancerului.(reginele.ro)

Read more...

Un muncitor de 45 de ani a murit după ce a căzut în gol de pe un pod al autostrăzii Orăştie-Sibiu

  În seara zilei de luni, 23 septembrie, poliţiştii din Sebeş au fost anunţaţi prin numărului unic de urgenţe 112, că o persoană a căzut de pe un pod al autostrăzii Orăştie-Sibiu, aflată în construcţie.
  Poliţiştii care au preluat cazul şi s-au deplasat la faţa locului au stabilit că Z.V., de 45 de ani, din judeţul Buzău, muncitor asfaltator, angajat al societăţii care execută lucrări la autostradă, în timpul programului de lucru, efectua lucrări la km. 300 +430 de metri al autostrăzii, în zona ce traversează DJ 106 K, iar din neatenţie, a căzut  prin deschizătura ce separa cele doua sensuri de mers ale autostrăzii, de la o înălţime de aproximativ 20 de metri şi a decedat.      
  La faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba.
  Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest accident de muncă.

Read more...

SLOVACIA, SILVAN STÂNCEL, DÁVID BOTOND, BLONDĂ SAU BRUNETĂ, BĂRBATUL INVIZIBIL

  La invitația autorităților din orașul Dunajska Streda artiștii Silvan Stâncel și Dávid Botond  vor fi prezenți în perioada 26 – 30 septembrie în Slovacia.
  Pentru amândoi este o premieră, Silvan Stâncel lansează primul său album intitulat BLONDĂ SAU BRUNETĂ și susține totodată un concert acoustic, iar fotograful Dávid Botond va expune seria de lucrări fotografice intitulată BĂRBATUL INVIZIBIL. Este un dublu eveniment, expoziție foto pe acorduri de chitară. Un experiment între doi creatori sensibili care dincolo de prietenie propun publicului o experiență artistică inedită. Locul evenimentului este The Contemporary Art Gallery Vila Vermes din Dunajska Streda.
  DÁVID BOTOND este fotograf profesionist cu un număr impresionant de expoziții foto în țară și în străinătate, coproprietar la firma David Foto Studio www.davidfoto.ro din Odorheiu Secuiesc. În anul 2011 primește distincția de "Cetățean de Onoare al oraşului Odorheiu Secuiesc" la secțiunea "Artist". 
  SILVAN STÂNCEL este muzician cu multiple premii muzicale naționale și cu o bogată activitate concertistică în țară și în străinătate. Stilurile pe care le abordează sunt flamenco, chitară clasică, folk, pop, tradiţional, fusion. "Blondă sau Brunetă" este numele primului său album produs în 2013 de Libris Brașov. La ora actuală concertează național și internațional.

  BLONDĂ SAU BRUNETĂ este primul album semnat exclusiv SILVAN STÂNCEL și apărut recent (28 iunie a.c.) pe piața muzicală. CD ul audio conţine 15 piese (5 instrumentale, 10 vocale) în parte cunoscute publicului iar câteva în premieră absolută. Piesele consacrate aduc însă ineditul prin maniera originală de orchestrație fapt care cu siguranță va surprinde plăcut. Albumul este un produs premium, trilingv română-engleză-franceză, foarte calitativ din punct de vedere grafic și conceptual, fiind totodată o noutate absolută inclusiv în gama de produse ale producătorului. Albumul poate fi achiziționat la ora actuală din librăriile Libris sau on-line pe www.libris.ro și www.emag.ro. Acces direct on-line: http://www.libris.ro/muzica-usoara/cd-silvan-stancel---blonda-sau-bruneta-240CDLIB--c7714--p630127.html 
  Expoziția fotografică intitulată BARBATUL INVIZIBIL este prima parte a unei trilogii unde tematica se centrează pe relaţiile interpersonale dintre Femei si Bărbaţi. Astfel se expun 15 poze alb-negru printate pe canvas. Lucrările fotografice prezintă și transmit atmosfera intimă a femeilor surprinse într-un mediu personal unde prezența bărbatului se lasă doar simțită. Bărbatul nu e prezent explicit, el trebuie găsit, închipuit, ghicit prin prisma unor obiecte simbolice precum mașina, sticle de vin, pahare etc. Doar o singură poză îl aduce pe Bărbat în prim plan, de această dată în rolul protector de tată al fiicei sale “nevinovate”... A doua parte a trilogiei este intitulată I’M YOUR MAN iar Bărbatul își arată chipul explicit în mai multe ipostaze... este omul cu o sută de fețe. Toate pozele sunt fotografiate pe film Kodak și Ilford iar ulterior digitalizate (scanate de pe film). Despre cea de-a treia parte a trilogiei… îi știm doar numele WHEN YOU CALLED ME, I WAS SLEEPING și faptul că tratează confictul dintre bărbat și femeie însă prezentarea publică a acesteia va avea loc doar în anul 2015...

Read more...

Un important producător european de produse igienice vrea să vină în judeţul Alba

  La prefectura Alba, a avut în cursul acestei de zile o întâlnire între prefectul judeţului, Gheorghe Feneşer şi o delegaţie a SCA Hygiene Products din partea companiei Zewa, unul din cei mai importanţi prodcători europeni de produse igienice de hârtie şi ambalaje.
  Scopul întâlnirii a fost acela de a anunţa intenţia a companiei Zewa de a construi la Petreşti o fabrică de hârtie şi ambalaje, cu tehnologie modernă. În acest sens, reprezentanţii investitorului au dorit să îi prezinte prefectului judeţului Alba proiectul de investiţii şi i-au solicitat colaborarea, în special în ceea ce priveşte intermedierea relaţiei cu autorităţile locale din Sebeş.
  Gheorghe Feneşer s-a arătat dispus la o colaborare instituţională cu aceşti investitori, însă speră că prezenţa firmei în judeţ va însemna, pe lângă partea tehnologică, şi o sursă de locuri de muncă pentru locuitorii judeţului: ”sunt convins că tehnologia cu care societatea dumneavoastră lucrează este una modernă, dar, totuşi, mi-aş dori ca ea să nu diminueze numărul de angajaţi. În judeţul nostru, e nevoie de investiţii care să genereze profit şi locuri de muncă, iar ceea ce vă pot spune e că avem atât autorităţi judeţene şi locale deschise faţă de investitori, cât şi o forţă de muncă serioasă, care are capacitatea de a se adapta la cerinţele oricărui angajator”.
  Compania mamă Zewa, Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), are aproximativ 52.000 de angajaţi în 50 de ţări, iar investiţia din Alba, conform declaraţiilor directorului Robert Hock, se preconizează a fi una importantă. Acesta a menţionat că detaliile despre valoarea investiţiei şi numărul exact de angajaţi vor fi făcute publice, după ce demersurile pentru perfectarea contractului de vânzare-cumpărare cu Pehart TEC Petreşti vor fi fost finalizate.

Read more...

Locuri de muncă disponibile în judeţul Alba

  Eşti în căutarea unui loc de muncă? AJOFM Alba vine în întâmpinarea ta cu lista job-urilor disponibile la nivel de judeţ pentru această perioadă. Cele mai multe locuri de muncă sunt valabile în Alba Iulia şi Blaj. Se caută cu precădere muncitori în industria uşoară (Alba Iulia), dar şi în fabrici (la Blaj). Sunt job-uri care se adresează atât pentru cei cu studii superioare cât şi pentru persoanele cu studii medii.
  Iată oferta locurilor de muncă:

ALOFM Alba  - 0258831137:   

Confectioner imbracaminte     30
Muncitor necalificat in confectii     30
Inginer automatist     1
Inginer software     1
Inginer sistem informatica     1
Inginer mecanic     1
Maseur  de intretinere si relaxare     1
Cosmetician     1
Manichiurista     1
Agent de vanzari     12
Lucrator in bucatarie     1
Agent de vanzari     7
Vanzator     8
Vanzator     3
Confectioner incaltaminte     25
Muncitor necalificat     15
    

Punct de lucru Aiud - 0725225882:
Sudor    1

Punct de lucru Blaj – 0725225883:
Operatori CNC     40
Inginer mecanic     10
Croitor     3
Lucrator  bucatarie     2
Casier    3


Punct de lucru Cugir – 0725225881:
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor     10
Frezor     4
Strungar     4
Rectificator      2
Bucatar     1
Barman     1
Contabil     1
Lucrator comercial     1
Camerista     1

ALOFM Campeni – 0725225884:
Vanzator     1
Zugrav      1
Dulgher     1
Zidar     1
Consilier superior     1

Punct de lucru  Sebes  - 0725225885:

Consilier juridic     1
Functionar administrativ     1
 Specialist in domeniul calitatii     1
 Traducator     1
 Controlor calitate    3
Economist      1
Lacatus montator     8
Vanzator     1
Casier     1
Lacatus mecanic     1
Frezor universal     1
Muncitor necalificat     1
Ajutor sef casa imprumut     1


Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686