Items filtered by date: Friday, 13 September 2013 - Like - stiri Alba Iulia

22 septembrie: prima etapă în Cupa României-Timişoreana ediţia 2014-2015

  • Published in Sport

  Doar câteva zile până la startul Cupei României-Timişoreana, ediţia 2014-2015. Conform informaţilor furnizate de Agenţia Judeţeană de Fotbal Alba, în prima etapă a Cupei României, ce se va disputa duminică. 22 septembrie, vor evolua 42 de echipe din judeţ.
  Meciurile sunt programate să înceapă la ora 16:30 după următorul program:
AS PARTIZANII SÎNMICLĂUȘ – AS PERLA JIDVEI;
 AS TINERETUL ȘONA – AS PĂNADE;
 AS AVÂNTUL SÂNCEL – AS VIITORUL BIIA;
 AS LANGENTAHL VALEA LUNGĂ – AS CIL BLAJ;
AS GAZ METAN VALEA LUNGĂ – AS UNIREA CERGĂU;
CS SPICUL BUCERDEA – AS CRĂCIUNELU DE JOS;
AS VIITORUL SÎNTIMBRU II – AS DACIA MIHALȚ;
AS DECEBAL CRICĂU – AS FC MICEȘTI;
CS VIITORUL UNIREA – AS FORTUNA LUNCA MUREȘULUI;
AS RĂZBOIENI CETATE – AS PROGRESUL FĂRĂU;
CS LOPADEA NOUĂ – AS MUREȘUL GÂMBAȘ;
ACS BĂGĂU – AS SPORTUL LIVEZILE;
AS NAȚIONAL RĂDEȘTI – ȘOIMII CIUMBRUD;
VOINȚA BELDIU – AS VOINȚA STREMȚ;
VIITORUL RĂHĂU – AS INDEPENDENȚA CUT;
AS EURO ȘPRING – AS COLORADO ȘPRING;
ORIENT BLANDIANA – CSO CUGIR;
FC ANDREAS ALBA IULIA – AS DEL DODO ALBA IULIA;
MUREȘUL SĂLIȘTEA – VIITORUL TĂRTĂRIA;
ASC PIANU 2013 – HIDROMECANICA ȘUGAG;
AS LIMBENII LIMBA – AS ACTIV SPORT CIUGUD.
  În situaţia în care, după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare rezultatul este egal, jocul se va prelungi cu două reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute între sfârşitul jocului şi prima repriză a prelungirilor. Dacă dupa reprizele de prelungire egalitatea se mentine , echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare. Echipele sunt obligate să folosească 4 jucători născuți după 1 ianuarie1988. pe tot parcursul jocului. Împerecherea echipelor s-a efectuat ţinându-se cont de criteriul valoric și geografic. (ajfalba.ro)

Read more...

Bărbat de 57 de ani din Abrud, găsit decedat în turla unei biserici în construcţie din Alba Iulia

  În dimineaţa zilei de joi, 12 septembrie, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112, cu privire la faptul că în turla unei biserici în construcţie, situată pe b-dul Transilvaniei din Alba Iulia se află o persoană care este posibil să fie decedată.
  Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a solicitat sprijinul pompierilor pentru recuperarea cadavrului iar din primele cercetări efectuate a rezultat că K.M., de 57 de ani, din Abrud, era contractat de către reprezentanţii bisericii pentru a efectua lucrări de acoperire a bisericii iar în după amiaza zilei de 11.09.2013, în timp ce lucra la turlă a decedat, probabil din cauza unui stop cardiorsprirator, rămânând agăţat în corzile cu care era asigurat.
  Cu ocazia examinării sumare a cadavrului, nu au fost identificate urme de violenţă, acesta fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.
  Cercetările sunt continuate.

Read more...

Şedinţă ordinară la Consiliul Local Alba Iulia, marţi 27 septembrie

  Consiliul Local Alba Iulia se va reîntruni într-o şedinţă ordinară, marţi 17 septembrie de la ora 13.00. Pe ordinea de zi se vor regăsi 20 de proiecte, dintre care cele mai importante se referă la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru reabilitarea iluminatului public în zonele Parc Proiectări-Cetate şi în centrul oraşului. De asemenea se va da votul si pe actualizarea programului de transport AIDA . Un alt punct pe ordinea de zi este respingerea cererii adresate Consiliului Local al municipiului Alba Iulia pentru constituirea dreptului de administrare al Consiliului Judeţean Alba asupra suprafeţei de 272 mp din terenul aferent laturilor nord şi vest a Centrului Militar Judeţean Alba.
  Proiectul ordinii de zi:
1. Rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2013
2. Acordarea/neacordarea de facilităţi fiscale unei persoane juridice
3. Modificarea Hotărârii nr. 107/2013 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia
4. Aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul „Extindere reţea apă în localitatea Pâclişa, str. Alunului, Mierlei, Sitarului şi Rariştei – municipiul Alba Iulia”
5. Modificarea şi completarea Hotărârii nr. 21/2013 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia
6. Aprobarea documentaţiei tehnico-economice „Reabilitare iluminat public zona Parc Proiectări – Cetate”
7. Aprobarea documentaţiei tehnico-economice „Reabilitare iluminat public zona Centrală – str. Ardealului, Iuliu Maniu, I.I.C. Brătianu, Parc Ardeleana, Parcări Ampoi – str. Arieşului”
8. Împuternicirea domnului Primar al municipiului Alba Iulia să aprobe în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba – Transport Local actualizarea programului de transport
9. Atribuirea denumirii unor străzi din municipiul Alba Iulia
10. Aprobarea unor documentaţii de urbanism :
Art.1: Avizează „AMPLASARE STATIE TELEFONIE MOBILA VODAFONE, ALBA IULIA, B-DUL TRANSILVANIEI, NR.23°, BL.14°, solicitant SC VODAFONE SA prin SC ETA SYSTEL”, conform planului de situatie anexat.
Art.2 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „ AMPLASARE STATIE TELEFONIE MOBILA ORANGE, ALBA IULIA, EXTRAVILAN MICESTI, ZONA PINU BABEI, solicitant SC ORANGE ROMANIA SA”, conform planului de situatie anexat.
Art.3 Aprobă Planul Urbanistic de Detaliu „ CONSTRUIRE LOCUINTA FAMILIALA – MODIFICARE PUD aprobat prin HCL 350/2012, ALBA IULIA – MICESTI, STR. APUSENI, NR.133, solicitant PLESA GHEORGHE DANUT”, conform planului de situatie anexat.
Art.4: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „ INTRODUCERE IN INTRAVILAN PENTRU CONSTRUIRE LOCUINTE SI PARCELARE, ALBA IULIA, OARDA DE SUS, STR. MOHORULUI, solicitant DAIAN IOAN SI RUSU NICOLAE”, conform planului de situatie anexat.
Art.5: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „ EXTINDERE ANSAMBLU REZIDENTIAL ANGHEL SALIGNY PRIN REALIZAREA UNUI NOU TRONSON DE LOCUINTE S+P+5, MODIFICARE PUZ aprobat CU HCL 432/12.2006, ART. 14., ALBA IULIA, STR. ANGHEL SALIGNY, solicitant S.C. ALBA CONS S.A.”, conform planului de situatie anexat.
Art.6: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „ INTRODUCERE IN INTRAVILAN IN VEDEREA EXTINDERII PLATFORMEI INDUSTRIALE IPEC, ALBA IULIA, ALEE DIN ALEXANDRU IOAN CUZA, F.N., EXTRAVILAN solicitant SC IPEC SA”, conform planului de situatie anexat.
Art.7: Aprobă Planul Urbanistic Zonal „ MODIFICARE ZONA FUNCTIONALA IN ZONA MIXTA SI ZONA DE LOCUINTE INDIVIDUALE, ALBA IULIA, STR. ANTON PANN SI STR. ARIESULUI”, solicitant TROANCHES PETRU, GALDAU PETRU, DOBARTA MARIA”, conform planului de situatie anexat.
11.Aprobarea încheierii unui act adiţional la contractul de asociere nr.18.687/2004 încheiat între Consiliul Local al municipiului Alba Iulia şi S.C.WINER’S CLUB ŢĂLNAR S.R.L.
12. Modificarea Hotărârii nr.93/2013 a Consiliului local cu privire la înscrierea dreptului de proprietate a municipiului Alba Iulia – domeniul privat – şi aprobarea vânzării prin negociere directă a unui imobil(teren) situat în Alba Iulia, str.Mihai Eminescu, nr. 6
13. Aprobarea concesionării prin negociere directă a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul Republicii, lângă Bl. 27
14. Modificarea Hotărârii nr.326/2011 a Consiliului local privind aprobarea vânzării prin negociere directă a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989, nr.1D
15. Respingerea cererii adresate Consiliului Local al municipiului Alba Iulia pentru constituirea dreptului de administrare al Consiliului Judeţean Alba asupra suprafeţei de 272 mp din terenul aferent laturilor nord şi vest a Centrului Militar Judeţean Alba
16. Transmiterea în folosinţă gratuită către FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE POWERLIFTING a unui spaţiu situat în incinta Stadionului „Cetate”
17. Aprobarea concesionării prin negociere directă a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul Republicii, nr.35, lângă Bl.105
18. Aprobarea concesionării prin negociere directă a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul 1 Decembrie 1918, bl.M1
19. Aprobarea Regulamentului privind utilizarea GALERIILOR DE ARTĂ din municipiul Alba Iulia
20. Aprobarea vânzării prin licitaţie publică a unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, B-dul Horea, nr.26A


Read more...

Cum se BLOCHEAZĂ construcţia autostrăzii prin Deva: nu au URŞII pe unde să treacă

  Tronsonul de autostradă din regiunea Deva finanţat din fonduri UE nu poate fi făcut pentru că nu are aviz de mediu, deoarece nu s-a luat în calcul proiectarea unei subtraversări ecologice pentru urşi, a declarat premierul Victor Ponta.
  Şeful Executivului a spus, în cadrul unei emisiuni televizate, că a discutat cu ministrul Transporturilor despre o problemă apărută la un tronson de autostradă.
"Nu reuşim să semnăm, pe bani europeni, un tronson de autostradă în regiunea Deva pentru că n-am făcut subtraversarea pentru urşi. Probabil că pare comic, dar nu e nimic comic în chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru că trebuie să facem o subtraversare ecologică pentru urşi", a afirmat premierul, citat de Mediafax.
  În prezent, singurul tronson al autostrăzii Lugoj-Deva la care se lucrează este lotul 1 în lungime de 27,6 kilometri, atribuit asocierii de firme Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA. Contractul are o valoare totală de 681 milioane lei lei (fără TVA), din care 85% sunt fonduri europene şi 15% provin de la bugetul naţional.
  Celelalte trei loturi au fost blocate de contestații depuse de participanții la licitație. Luna trecută, câștigătorii licitației au câștigat și în instanță.
Astfel, lotul 2 (de 28,6 km) a fost atribuit asocierii italiene Salini - Secol, iar lotul 3 (de 21,14 km) a fost câștigat de consorțiul Teloxim Con SRL - Comsa (Spania) - Aldesa Construcciones (Spania) - Arcadis Eurometudes (Olanda).
Lotul 4, în lungime de 22,1 km, de la Deva la Ilia, a fost atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB (Dorinel Umbrărescu). Contractul valorează circa 420 milioane lei (95 milioane euro, însemnând un preț 4,3 milioane euro pe kilometru), fără TVA.
Pentru 85% din valoarea contractului s-au cerut fonduri europene nerambursabile.
Strabag, care licitase cu 591 milioane lei, a contestat contractul cu Umbrărescu pe motiv că prețul oferit este suspect de mic.

Sursa: www.evz.ro

Read more...

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere: 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.400 lei

  Poliţiştii Serviciului Rutier Alba, împreună cu ofiţeri ai formaţiunilor rutiere din Alba Iuli, Blaj, Aiud, Teiuş şi Ocna Mureş, au organizat în cursul zilei de joi, 12 septembrie, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate nerespectării prevederilor legate privind trecerile la nivel cu calea ferată dar şi depistarea şi sancţionarea conducătorilir auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice
  În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.400 lei, au suspendat două permise de conducere şi au reţinut un certificat de înmatriculare.
  A fost constatată şi sancţionată o abatere contravenţională de nerespectare a prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată iar conducătorului auto i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. 
  Pentru prevenirea accidentelor care pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.
  Reamintim faptul că legislaţia rutieră sancţionează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte amendă ( 720 – 1.600 lei) iar ca şi măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. 

Read more...

Târgul Apulum Agraria, în Piața Pascu din Alba Iulia

  Sfârşitul de săptămână vine la Alba Iulia cu produse culinare, tradiţionale şi ecologice, adunate toate în Târgul Apulum Agraria, manifestare de bun gust devenită obişnuită pentru municipiul nostru. Astfel, albaiulienii sunt invitaţi să se delecteze cu toate bunătăţile expuse în Piaţa Pascu din Alba Iulia.  Manifestarea are drept scop promovarea agriculturii şi a producătorilor din judeţul Alba. Fermierii organizaţi întrţo asociaţie profesională în judeţ, vor  organiza în cadrul târgului expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe, material săditpr şi produse fitosanitare, expoziţii de animale,păsări şi animale mici. De asemena, cei prezenţi vor putea să viziteze şi expozişiile de unelte, utilaje şi echipamente agricole.
Programul târgului:
Vineri, 13 septembrie 2013
Ora 11.00 – Atelier „Bucătăria veselă” – Minisandvișuri decorate cu legume, activitate Slow Food de educație a gustului pentru copii
Ora 12.00 – Deschiderea Târgului Apulum Agraria 2013
Ora 14.00 – Promovare produse tradiționale susținută de Asociația Producătorilor de produse tradiționale și ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Sâmbătă, 14 septembrie
Ora 9.30 – Toamna… pe două roți. Paradă cu biciclete decorate cu fructe și legume. Participă membri ai cluburilor de dans din Alba Iulia și fanfara
Ora 10.00 – Concurs cu premii: Cea mai împodobită bicicletă
Ora 10.30 – Concurs cu premii: Coșul toamnei (pentru expozanți)
Ora 11.00 – Spectacol operă în Piață
Ora 11.30 – Demonstrație culinară – Gulaș – susținută de Asocițaia Culturallă Maghiară din Abrud
Ora 12.00 – Concurs cu premii: Sperietori de ciori (pentru expozanți)
Ora 13.00 – Prezentare copoi ardelenesc, susținută de Asociația COPARD
Ora 14.00 – Promovare produse tradiționale, susținută de Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Duminică, 15 septembrie 2013
Ora 11.00 – Atelier „Bucătăria veselă” – minisandvișuri decorate cu legume. Activitate Slow Food de educație a gustului pentru copii
Ora 12.00 – Demonstrație culinară – Balmoș – susținută de Agrosteau SRL
Ora 13.30 – Prezentare copoi ardelenesc susținută de Asociația COPARD
Ora 14.00 – Promovare produse tradiționale, susținută de Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale

Read more...

Seismologii prezic un CUTREMUR puternic. UNDE se va produce

  Ştirile de genul „ne aşteaptă un cutremur puternic, dar nu se ştie când”, au devenit deja obişnuinţă.
  Iată însă că seismologii moscoviţi prezic producerea unui cutremur puternic sub Lacul Baikal! Ipoteza îngijorătoare este, însă, respinsă de specialiştii din Irkutsk, după cum notează Ria Novosti.
  Realizarea unei prognoze exacte pe termen scurt a unor seisme cu magnitudinea de 7-8 grade pe Richter în regiunea Irkutsk este imposibilă, spun reprezentanții Institutului pentru Scoarţa Terestră din Irkutsk.
  Aceasta deoarece, mai afirmă ei, seismologii din regiune nu dispun de o bază tehnică solidă. Potrivit specialiştilor, cutremure cu magnitudinea de 7-8 pe scara Richeter în regiune se produc odată la 30-50 de ani.
  „Prin urmare, este mică probabilitatea ca partea de sud a Lakului Baikal să fie zguduită, în următoarele luni, de un seism de 6-5 grade”, mai adaugă experţii.

Sursa: www.evz.ro

Read more...

30 septembrie data limită pentru achitarea taxelor şi impozitelor locale în Alba Iulia

  Contribuabilii din Alba Iulia care nu şi-au plătit impozite pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, mai au la dispoziţie câteva zile până la data limită impusă de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale, 30 septembrie.
  În caz de întârziere se va percepe o sanţionare prin majorare a sumei datorate cu 2% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună trecută peste data de 30 septembrie.
  Cei care deţin două sau mai multe clădiri vor trebuie să depună o declaraţie specială la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale. De asemenea vor plăti un impozit pe cădiri majorat:
- 65% , pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu
- 150%, pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu
- 300%, de la a treia clădire în afara celei de la adresa de domiciliu.
Persoanele juridice care nu au efectuat reevaluarea clădirilor în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă datorează un impozit calculat prin aplicarea unei cote de 15%  la valoarea de inventar, iar cele care nu au efectuat reevaluare în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinţă datorează un impozit calculat prin aplicarea unei cote de 35% la valoarea de inventar.
Începând cu data de 1 a lunii următoare celei în care s-a efectuat reevaluarea se recalculează impozitul cu cota de 1% aplicată la noua valoare de inventar.
Precizăm că de la începutul anului au fost majoraze cu 16,05% cuantumurile următoarelor impozite şi taxe locale, comparativ cu cele de anul trecut:
- impozitul pe clădiri la persoane fizice ;
- impozitul pe teren atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice ;
- impozitul pe remorci, semiremorci sau rulote, la persoane fizice şi juridice ;
- impozitul pe mijloace de transport pe apă, la persoane fizice şi juridice;
- amenzile aplicabile în anul 2013 atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice;
- taxele extrajudiciare de timbru.
Plata se poate face şi ONLINE.

Read more...

Măsuri de siguranţă şi sfaturi oferite de poliţişti elevilor la început de an şcolar

  De luni, elevii se reîntorc la şcoală, pentru anul şcolar 2013-2014. Poliţiştii sunt pregătiţi şi ei să fie alături de copii şi să le asigure protecţia.
  În contextul începerii, în data de 16 septembrie 2013, a noului an şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta, în zona adiacentă a  unităţilor de învăţământ preuniversitar dar şi pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele speciale destinate transportului de elevi.
  Astfel, în perioada 09-13.09.2013, poliţiştii rutieri, în cooperare cu I.S.C.T.R., au verificat toate cele 85 de autovehiculele din judeţul Alba , destinate transportului de elevi.
  S-a urmărit verificarea valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, precum şi
existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie.
  De asemenea, s-a verificat dacă conducătorii acestor autovehicule deţin certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia. Aceştia a fost instruiţi cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice. Cu ocazia acestei acţiuni nu au fost constatate deficienţe majore.
  Începând cu data de 16 septembrie, patrulele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.
  Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât şi pentru  creşterea siguranţei elevilor.
  Pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de
contact ale poliţistului de proximitate iar în scopul prevenirii infracțiunilor comise de elevi, a victimizării acestora precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere, vor fi organizate întâlniri ale poliţiştilor din structurile de prevenire şi proximitate cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului Alba.
  Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:
Să circule numai pe trotuare;
Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
Să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor, numai după ce s-au asigurat temeinic;
Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor elevilor şi cadrelor didactice din judeţ, mult succes ş numai realizări în noul an şcolar !
 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686