Logo
Print this page

Educatorii de pace HWPL au susținut în luna noiembrie o conferință web pentru dezvoltarea educației pentru pace în România

Educatorii de pace HWPL au susținut în luna noiembrie o conferință web pentru dezvoltarea educației pentru pace în România

Pe 28 noiembrie, 50 de profesori de pace, directori și tineri din 15 școli de pace din București, Ploiești și Târgu Mureș au participat la „Conferința Web a Educatorilor de Pace HWPL pentru Dezvoltarea Educației pentru Pace în România.”

Conferința web pentru educația de pace a fost organizată de către filiala din Incheon a Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL) ca mijloc de realizare a „Obiectivului 4. Asigurarea unei educații de calitate incluzive și echitabile și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți”, care face parte din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU.

După mai multe întâlniri anterioare, participanții au ajuns la consensul implementării educației pentru pace prin materiale de educație pentru pace HWPL în pandemia de COVID-19. De asemenea, au făcut schimb de idei și mijloace de îmbunătățire a curriculumului educației pentru pace.

Domnul Marian Dragomir, profesor la Liceul Tehnologic „Toma Socolescu” din Ploiești și reprezentant al MasterPeace a introdus materialele HWPL pentru Educația Păcii, dezvoltate specific pentru nevoile elevilor din România. Acesta a explicat, de asemenea, caracteristicile distinctive și importanța educației pentru pace.

În prezentarea sa despre cele mai bune practici în educația pentru pace, Mirela Vîlcu, profesoară la Școala Generală nr. 195 Hamburg din București, a spus: „Copiii au ajuns să recunoască faptul că sunt predispuși să facă greșeli și că au nevoie să cunoască cum să-i ierte pe ceilalți, cât și propriile greșeli.” Aceasta a mai afirmat: „Voi continua să îi învăț pe elevi să învețe valoarea păcii și să crească ca cetățeni ai păcii prin Educația pentru Pace HWPL.” Doamna profesoară predă Educația pentru Pace elevilor săi din mai 2019.

Domnul Diea Bogdan, directorul Școlii Gimnaziale Cocorăștii Colț din Ploiești a afirmat: „Prin intermediul acestui material educativ pentru pace se pot realiza activități care promovează sau dezvoltă un comportament pro-social real în copii, aceștia dezvoltându-și capacitatea de participare la propriul proces de formare, astfel încât atunci când vor crește și vor deveni parte a sistemului politic, să poată aduce o schimbare în mentalitatea oamenilor.”

Președintele HWPL, Man Hee Lee, a făcut apel la necesitatea Educației pentru Pace HWPL într-un eveniment trecut. Acesta a afirmat: „Pacea nu se realizează prin intermediul armelor sau cuțitelor. Chiar și într-o lume a conflictului în care nu există dragoste sau pace, cred că pacea poate fi realizată prin educație. În locul studiilor științifice a armelor pentru războaie, ar trebui să facem un studiu despre pace."

Educația pentru Pace HWPL a început în 2016 la cererea profesorilor care au recunoscut necesitatea educației pentru pace. Programul de educație pentru pace este implementat în România din 2019 și este predat în prezent în 15 școli românești.

 

 

 

 

Last modified onMonday, 07 December 2020 21:00

Latest from Redactia Stiri Albaiulianul

© Albaiulianul. All rights reserved.