Cea mai mica proprietate privata din New York are dimensiunea unei felii de pizza

Business Insider Business Insider

În 1910, aproape 300 de clădiri din New York au fost demolate pentru extinderea orașului și construirea liniilor noi de metrou.
David Hess s-a luptat pe cale juridică cu administrația orașului pentru a salva de la demolare clădirea de 5 etaje care-i aparținea.
A reușit să se opună municipalității ani de zile, dar a fost în cele din urmă forțat să renunțe la proprietatea sa, relatează Bussines Insider.
Din 1914, un triunghi de beton a fost tot ceea ce a rămas din proprietatea Hess.
Ca și când pierderea clădirii cu 5 etaje nu ar fi fost de ajuns, primăria i-a cerut să doneze și mica porțiune de beton, pentru a fi folosită ca parte dintr-un trotuar public.
Hess a refuzat oferta, iar pe data de 27 iulie 1922, el a acoperit triunghiul cu mozaic, afișând următorul text: "Proprietatea Hess Estate, care n-a fost niciodată dedicată pentru scopuri publice."
Deși triunghiul de beton este călcat în permanență în picioare de pietoni, acesta servește ca o amintire perpetuă că Hess nu a fost ușor de convins.
Triunghiul Hess se afla pe un trotuar din fața unui magazin de trabucuri la intersecția dintre Christopher și 7th Avenue, având dimensiunea doar un pic mai mare decât o felie de pizza de dimensiuni generoase.
În cele din urmă, magazinul de trabucuri a cumpărat triunghiul în 1938 pentru suma de 1.000 de dolari. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top