Generalul Philip Breedlove: Rusia nu va invada Ucraina

Generalul Philip Breedlove: Rusia nu va invada Ucraina Sursa imagine: en.wikipedia.org

Comandantul fortelor NATO in Europa, generalul american Philip Breedlove, a apreciat luni in Canada ca, cel mai probabil, trupele ruse nu vor patrunde in estul Ucrainei, dar a atras atentia ca presedintele Vladimir Putin poate sa isi atinga obiectivele prin alte mijloace, informeaza Cotidianul.ro.

Generalul este convins ca in Ucraina se afla membri ai fortelor speciale ruse care pun la cale tulburari. 

Breedlove a recunoscut ca, pana in urma cu o saptamana, considera ca, probabil, Rusia va trimite trupe in sudul Ucrainei pentru a securiza astfel drumul spre Crimeea, anexata in martie, inainte de a avansa pana la Odesa.

Luni, el a explicat ca si-a schimbat parerile. "In prezent, as spune ca nu este cel mai probabil. Putin isi poate atinge obiectivele in estul Ucrainei fara sa treaca granita cu trupele sale", a declarat acesta.

In opinia generalului Breedlove, "desfasurarea cea mai probabila este ca el (Putin) va continua sa faca ceea ce face, si anume sa discrediteze Guvernul, sa provoace haosul si sa incerce sa pregateasca terenul pentru o miscare separatista" in estul Ucrainei.

In cazul Crimeei, Putin mai intai a "negat prezenta rusa, iar acum recunoaste aceasta prezenta in Crimeea", a spus Breedlove.

"Acelasi lucru se va intampla in Ucraina, pe masura ce timpul trece", a adaugat el.

Conducatorul militar al Aliantei Nord-Atlantice in Europa s-a intalnit luni cu premierul canadian Stephen Harper si ministrul Apararii Rob Nicholson.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686