Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Animaţia "Regatul de gheaţă/ Frozen", lider în box office-ul nord-american

Animaţia "Regatul de gheaţă/ Frozen", lider în box office-ul nord-american

  Filmul de animaţie "Regatul de gheaţă/ Frozen", regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 31,6 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheaţă" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad, informează boxofficemojo.com.

  Filmul SF "Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire", al doilea din saga "Jocurile foamei", pierde poziţia de lider şi ocupă locul secund în box office-ul nord-american, cu încasări de 27 de milioane de dolari. În regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci şi Lenny Kravitz, "Jocurile foamei: Sfidarea" urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei. Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu.

  Filmul "Out of the Furnace", de Scott Cooper, intră în clasament direct pe poziţia a treia, cu încasări de 5,3 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula urmăreşte destinul lui Russell (Bale) şi al fratelui său, Rodney (Casey Affleck), care trăiesc într-un orăşel modest şi atins de criza economică din zona "centurii industriale" a Americii.

  Locul al patrulea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul fantasy "Thor: Întunericul", cu încasări de 4,7 milioane de dolari. Filmul, regizat de Alan Taylor ("Urzeala tronurilor", 2011), este continuarea lungmetrajului "Thor" din 2011, care prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele de benzi desenate din seria Marvel Comics. După evenimentele din "Thor", zeul luptă pentru a reinstaura ordinea în cosmos, însă o străveche rasă, în frunte cu răzbunătorul Malekith, se întoarce pentru a trimite Universul înapoi în întuneric.

  Comedia "Tată fără număr/ Delivery Man", cu Vince Vaughn şi Chris Pratt, urcă o poziţie, ocupând locul al cincilea, cu încasări de 3,7 milioane de dolari. Filmul spune povestea lui David Wozniak (Vince Vaughn), un bărbat obişnuit a cărui viaţă este dată peste cap când află că, în urma unei greşeli la clinica de fertilizare cu care a "colaborat" în studenţie, este tatăl a 533 de copii. Dator unor mafioţi şi respins de iubita sa însărcinată, lucrurile păreau că nu pot sta mai prost pentru David, dar iată că 142 dintre copiii săi necunoscuţi vor să-i afle identitatea în urma unui proces.

  Pe locul al şaselea se situează filmul de acţiune "Oraşul fără legi/ Homefront", cu James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth şi Winona Ryder, cu încasări de 3,3 milioane de dolari. Jason Statham este Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei. Pentru a scăpa de trecutul violent, Broker se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit, în care legea este dictată după bunul plac al unui cartel de traficanţi de droguri. Când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker este constrâns să intre în acţiune şi să ia măsuri pentru a-l opri pe şeful grupării mafiote, Gator Bodine (James Franco), un bărbat fără scrupule şi cu vicii periculoase.

  Filmul "The Book Thief", cu Geoffrey Rush şi Emily Watson, se menţine pe locul al şaptelea în clasament, cu încasări de 2,7 milioane de dolari. Bazat pe bestsellerul omonim scris de Markus Zusak, filmul explorează aventurile lui Liesel (Sophie Nélisse), o fetiţă de nouă ani adoptată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Faptul că trebuie să se acomodeze în căminul noilor părinţi adoptivi pare iniţial să fie doar o povară în plus pe umerii fetiţei, dar, în curând, Hans (Geoffrey Rush) şi Rosa (Emily Watson) ajung să-i câştige încrederea. La acest lucru contribuie şi faptul că Hans o învaţă pe Liesel să citească, deschizându-i accesul spre lumea magică a cărţilor, într-o perioadă în care naziştii ard capodoperele literaturii universale în pieţe.

  Locul al optulea în clasament este ocupat de comedia romantică "The Best Man Holiday", regizată de Malcolm D. Lee, cu încasări de 2,6 milioane de dolari. Filmul, care a avut un buget de numai 17 milioane de dolari, cu Morris Chestnut şi Taye Diggins în rolurile principale, prezintă întâlnirea dintre foşti colegi de facultate în timpul vacanţei de Crăciun, în timpul căreia se reaprind vechi rivalităţi şi poveşti de dragoste.

  Pe locul al nouălea se situează comedia "Philomena", în regia lui Stephen Frears, cu încasări de 2,2 milioane de dolari. Cu Steve Coogan, Judi Dench şi Charlie Murphy în rolurile principale, filmul aduce în prim-plan povestea unei mame căreia i se face o mare nedreptate şi care porneşte în căutarea unei rezolvări a problemelor sale.

  Ultimul loc în clasament este ocupat de "Dallas Buyers Club", cu încasări de 1,4 milioane de dolari. Această dramă, regizată de Jean-Marc Vallée, prezintă povestea lui Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician texan, care se luptă cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost diagnosticat cu HIV, în 1986 (mediafax.ro).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686