Experiment SF: NASA va incepe colonizarea Lunii in 2015

Experiment SF: NASA va incepe colonizarea Lunii in 2015 Sursa imagine: cugetliber.ro

O mica echipa a NASA, de la Ames Research Center, vrea sa puna in practica un proiect extrem de indraznet. Pur si simplu, oamenii de stiinta vor sa colonizeze Luna, ducand acolo viata de pe Pamant, intr-un proiect care implica cresterea plantelor pe satelitul Pamantului, informeaza Realitatea.net.

In 2015, NASA va incerca sa faca istorie prin cultivarea plantelor pe Luna. Daca proiectul va avea succes, atunci aceasta ar fi prima data cand oamenii ar aduce viata pe un alt corp planetar din spatiu, scrie ziare.com, citand Huffington Post.

Echipa Lunar Plant Growth Habitat cuprinde un grup de oameni de stiinta, antreprenori, studenti si voluntari. Ei vor incerca sa creasca pe Luna mai multe varietati de plante, printre care Arabidopsis, busuioc, floarea-soarelui si napi in niste cilindri de aluminiu, care vor servi ca habitat pentru plante.

Dar aceste containere nu vor fi obisnuite, ele vor fi dotate cu camere video, senzori si alte instalatii electronice care vor permite echipei sa receptioneze imagini ale plantelor, pe masura ce ele cresc.

Aceste habitate vor trebui sa asigure conditiile necesare cresterii, respectiv temperatura, apa, dar si alimenatare cu energie. Experimentul nu va fi urmarit doar de cercetatorii de la NASA, ci va beneficia de suportul unor scoli, dar si al unor oameni de stiinta.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686