Logo
Print this page

Cum ne pastram cat mai mult culoarea parului

Cum ne pastram cat mai mult culoarea parului

  Vrem sa fim mereu frumoase, iar pentru acest lucru, parul nostru trebuie sa straluceasca. Colorarea permanenta sau delicata, chiar daca ii dauneaza firului de par, este aproape indispensabila pentru anumite femei. Si cel mai greu este sa iti pastrezi culoarea parului pentru cat mai mult timp. Pe langa toate mastile si sampoanele naturale pe care le poti prepara chiar acasa pentru ingrijirea parului, reginele.ro iti da catvea sfaturi si despre cum sa ne pastram cat mai mult culoarea parului.

  Se spune ca nu este bine sa iti speli parul inainte de vopsire, deoarece un par proaspat spalat are mai putin sebum pe firul de par, iar acest lucru face ca vopsirea sa nu fie chiar de lunga durata. Acum nu trebuie sa cazi nici in extrema cealalta si sa stai cu parul nespalat si imbacsit. De fapt, specialistii recomanda vopsirea la 24-48 ore de la ultima spalare, si in functie de tipul parului tau.

  Pentru pastrarea culorii cat mai mult timp, parul trebuie sa fie ferit de caldura. Incearca sa folosesti cat mai putin ondulatorul, placa sau bigudiurile electrice deoarece iti usuca parul si iti “extrage” mai repede culoarea din firul de par. Evita folosirea uscatorului de par la putere maxima (il poti folosi pe aerul rece), nu te spala pe cap cu apa fierbinte si protejeaza-ti podoaba capilara de razele soarelui in timpul verii.

  La fel de imporant este sa folosesti si produse special destinate parului vopsit. In comert vei gasi o multime de sampoane, balsamuri, tratamente si masti care iti vor proteja culoarea de factorii externi. La fel de indicat ar fi sa te folosesti de puterea plantelor pentru a mentine cat mai mult culoarea parului tau.

  Pentru parul inchis la culoare se foloseste cafea, lasata timp de 10-15 minute pe parul umed pentru a actiona in profunzimea firului de par. Pentru culorile mai deschise, in special cele cu tente blonde, se va folosi infuzie de musetel.

  Chiar daca este un sfat destul de scump, specialistii spun ca functioneaza garantat. Trebuie doar sa iti clatesti parul cu apa minerala dupa samponare. Pare destul de simplu, insa lucrurile se complica atunci cand vorbim de un par lung, greu de lipezit cu 2 l de apa. Explicatia este foarte simpla: trebuie sa evitam pe cat de mult putem apa de la robinet, care este plina de calcar si de impuritati. Acestea ne distrug culoarea si ne degradeaza parul (reginele.ro).

© Albaiulianul. All rights reserved.