Logo
Print this page

Scapa de stresul de la interviu!

Scapa de stresul de la interviu!

  Interviul de angajare presupune un stres pentru oricine, in special daca esti presata de obtinerea unui nou loc de munca. Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le pui in aplicare daca vrei sa scapi de stresul de la interviu.
  Trebuie sa ajungi mai devreme la interviu. Oricum ai emotii inainte de orice interviu si nu stii la ce sa te astepti din partea intervievatorului, iar acest lucru iti poate produce stari nervoase sau stresante. Sfatul nostru este sa ajungi mai devreme cu 10 minute la interviu. In acest fel nu va trebui sa alergi pe ultima suta de metri sa jungi la timp, si vei avea putin timp la dispozitie sa iti tragi sufletul si sa te obisnuieste cu noul mediu.
  Pune-ti ideile in ordine. Tot inaintea interviului trebuie sa iti pui gandurile si ideile in ordine si sa te concentrezi asupra exprimarii tale atunci cand vei fi fata in fata cu angajatorul. Daca iti stabilesti cateva raspunsuri standard dinainte, incearca sa fii cat mai natural atunci cand vorbesti cu interlocutorul.
  Imagineaza-te calm. Proiecteaza de mai multe ori in minte interviul si imagineaza-te cat se poate de calm si stapan pe tine. In acest fel iti va fi mult mai usor la interviul real sa rascolesti printre ganduri si sa te calmezi, ca si cand ai fi din nou in imaginatia ta.
  Specialistii spun ca acesta este un pas extrem de important in orice interviu, deoarece te ajuta sa vizualizezi caile de scapare dintr-o situatie stresanta si sa le aplici atunci cand este nevoie. In plus, aceasta este o tehnica de relaxare.
  Concentreaza-te. Este extrem de important ca in timpul interviului sa te concentrezi doar asupra discutiei pe care o ai cu angajatorul. Asa ca inchide-ti telefonul, tableta sau alte gadgeturi pe care le mai ai la tine si elimina orice sursa de distragere. In acest fel vei putea crea o conexiune cu intervievatorul.
  Nu te panica. Daca nu te-ai gandit la o anumita intrebare, angajatorul ti-o adreseaza, iar tu nu stii ce sa ii raspunzi, nu te panica. Ramai calm, gandeste-te cateva secunde la raspunsul tau si apoi discuta in continuare cu angajatorul.
  Limbajul trupului. Limbajului trupului ii poate da semne evidente de stres si tensiune interlocutorului tau. Evita sa misti din picioare, sa invarti un creion intre degete, sa te joci cu parul, sa iti musti buzele sau sa stai cu bratele incrucisate. Toate aceste semne nu fac decat sa evidentieze si mai mult stresul prin care treci.
  Relaxeaza-te. La fel de importanta este si relaxarea inainte de interviu. Cu o seara inainte incearca sa faci ceva care sa te relaxeze: fie o baie cu spuma, fie citirea unei carti, fie un masaj, orice numai sa fii calma inaintea interviului.
  Renunta la gandurile negative. Gandirea negativa nu aduce nimic bun, in special psihicului tau. Cu cat te vei gandi ca ceva va merge prost, cu atat sansele ca acest lucru sa se intample cresc. In plus, gandirea negativa atrage si lucrurile negative, asa ca sa nu te miri ca nu treci de niciun interviu. Gandeste pozitiv, fii optimista si vei vedea ca totul se va termina cu bine (reginele.ro).


© Albaiulianul. All rights reserved.