Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Misterul din spatele combinaţiei de taste Ctrl-Alt-Delete

Misterul din spatele combinaţiei de taste Ctrl-Alt-Delete

  Combinaţia de taste Ctrl-Alt-Delete pentru repornirea PC-ului a fost o eroare, a recunoscut cofondatorul Microsoft, Bill Gates, la o întâlnire cu studenţi de la Harvard, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri în scopuri de caritate, potrivit publicaţiei The Verge.
  Dezvoltatorii au dorit să creeze o funcţie a Windows care să nu permită unor terţi să sustragă parolele utilizatorilor, şi-a amintit Bill Gates, recunoscând: "A fost o greşeală".
  "Am fi putut avea o singură tastă, dar persoana care se ocupa de designul tastaturii IBM nu voia una singură", a dezvăluit Gates.
  Combinaţia Ctrl-Alt-Delete există şi în ziua de azi, chiar şi la Windows 8, permiţând utilizatorilor acceseze Task Manager, relatează Agerpres. David Bradley, inginerul care a inventat combinaţia respectivă, concepută iniţial pentru a reporni PC-ul, a declarat într-un recent interviu: "Poate că eu am inventat-o, dar Bill a făcut-o celebră".
Această combinaţie nu este singura greşeală a companiei, a mai spus Gates, admiţând că producătorul de software nu a intrat pe piaţa de telefonie mobilă când a avut ocazia.
  "Regret că a fost o perioadă la începutul anilor 2000 când ne-am concentrat pe Windows (Vista) şi că nu am putut să ne orientăm talentul la noul dispozitiv numit telefon", a recunoscut la rândul său actualul CEO Microsoft, Steve Ballmer, care intenţionează în curând să se retragă din funcţie, la o întâlnire cu analişti financiari.
  Microsoft este acum în căutarea unui nou CEO, care să vină cu o viziune nouă asupra politicii IBM, pentru ca renumita companie să recâştige o parte din piaţa telefoniei mobile, lăsând în urmă moştenirea PC-ului şi Ctrl-Alt-Delete, notează The Verge (www.realitatea.net).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686