Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633
  • Error loading component: com_content, 1
  • Error loading component: com_content, 1

Plângere penală pentru a se stabili dacă s-au respectat criteriile de transplant la Arşinel

Plângere penală pentru a se stabili dacă s-au respectat criteriile de transplant la Arşinel

  Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" a depus o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, solicitând justiţiei să lămurească dacă s-au respectat regulile şi criteriile de transplant de rinichi în cazul actorului Alexandru Arşinel.
  Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu, a depus, vineri, la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) şi Agenţia Naţională de Transplant (ANT) pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Emanuel Ungureanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că "lumea transplantului" nu este plină de oameni care zâmbesc, "ci de oameni care plâng".
  "Vreau să dau glas acelor mame ai căror copii cu insuficienţă renală s-au stins fără să aibă şanse la viaţă. Vreau, pentru acele mame, să ştie că sacrificiul copiilor lor va aduce în acest sistem echilibru, transparenţă şi echidistanţă pentru toţi. Lumea transplantului nu este plină de oameni care zâmbesc, ci de oameni care plâng. E vorba de foarte multe sicrie de care nu se vorbeşte. Am depus la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca o plângere penală faţă de ICUTR şi ANT pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi. Am cerut Parchetului să verifice dacă în cazul Alexandru Arşinel au fost respectate criteriile legale în ceea ce priveşte transplantul", a spus Ungureanu.
  Acesta a afirmat că are încredere în procurorii tineri şi în bunul simţ care spune că "la medic toţi trebuie să fie trataţi în mod egal".

  "Dan Luscalov (director executiv al ANT - n.r.) este şi angajat al ICUTR Cluj-Napoca, nu există o comisie independendtă care să verifice modul în care se efectuează un transplant şi dacă se respectă criteriile. Ministerul Sănătăţii să creeze o comisie independentă care să verifice activitatea de transplant, ca centrele de nefrologie să se ocupe de bolnavi după transplant, să fie o transparenţă reală a transplantului", a spus Emanuel Ungureanu.
  Actorul Alexandru Arşinel, care la sfârşitul lunii august a fost supus unui transplant renal şi externat în 12 septembrie, a revenit luni după-amiază, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multe investigaţii medicale, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat.
  Şeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii trecute, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.
  Joi seară, ICUTR Cluj-Napoca anunţa că starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel s-a ameliorat, după ce acesta a urmat un tratament de reechilibrare, actorul declarând că se simte "mult mai bine" şi că firele în urma operaţiei i-au fost scoase în cursul zilei.Sursa: www.gandul.info

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686