Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Friday, 23 March 2018 - Like - stiri Alba Iulia

"Nepot pentru o zi"

Sâmbătă 24.03.2017 va avea loc proiectul "Nepot pentru o zi" pentru persoanele vârstnice de la Așezământul Sf. Andrei din Bărăbanț.

În cadrul acestui proiect voluntarii Rotakids Club Alba Iulia împreună cu Chef Toma vor pregati prânzul, după care vor petrece câteva ore cu persoanele de la Așezămantul Sf Andrei. Scopul proiectului este de a aduce un zâmbet pe fața vârstnicilor , dar și să le fie dăruită o după masă frumoasă în care să uite de supărări, probleme de sănătate și nu în ultimul rând de a le reda sentimentul de a fi bunici chiar și pentru câteva ore.

 

 

 

Read more...

Concurs pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, la a VII-a ediție

Luni, 26 martie 2018, de la ora 10.00, la Sala Unirii din Alba Iulia se va desfăşura semifinala celei de a VII-a ediții a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”.

Concursul care are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric local, reunește an de an cele mai bune instituții școlare liceale din Alba Iulia. În acest an, pentru cele patru locuri din finală, s-au înscris cinci licee albaiuliene, respectiv: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Simion Ștefan, Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian, Colegiul Național Militar Mihai Viteazul și Liceul de Arte Regina Maria.

Reamintim că fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din 4 elevi, care vor trebui să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia. Astfel, în semifinală vor fi 20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Finala concursului, în care se vor califica doar patru licee, va fi organizată joi, 29 martie 2018, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall. De remarcat că din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan  nu a câștigat niciodată concursul, iarColegiul Economic Dionisie Pop Marțian  este câștigătorul ultimei ediții a concursului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

PROIECTUL EDUCAȚIONAL ”APA, SURSA VIEŢII”, EDIȚIA A V-A

22 MARTIE  – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A APEI a fost marcată în Alba Iulia la Colegiul Național HCC și Colegiul Economic DPM  și în Sebeș, Școala Gimnazială Mihail Kogalniceanu Sebeș.

Ideea acestui proiect a pornit de la realitatea cu care se confruntă omenirea şi anume, deficitul de apă la nivelul globului, iar ziua de 22 martie este marcată prin activitaţi în toate instituţiile de profil şi unitățile de învățământ din România și din alte ţări ale lumii.

De aceea inițiatorii acestui proiect, prof. Todoran–Fer Monica Nicoleta, prof. Beca Felicia, prof. Mihinda Mihaela, în colaborare cu  prof. documentarist Dobra Lavinia și bibliotecar Bârz Lucreția, au stabilit desfășurarea unor activități care implică atât elevii cât și profesorii.

Instituțiile partenere implicate în desfășurarea proiectului sunt Colegiul Național Horia Cloșca și Crișan Alba Iulia, Colegiul Economic D.P. Marțian Alba Iulia, Școala  Gimnazială Mihail Kogălniceanu Sebeș, Agenția de Protecție a Mediului Alba și Asociația Eu-ro Dinamic. Proiectul APA, SURSA VIETII  are drept scop implicarea adolescenţilor într-o serie de activităţi şi întâlniri – dezbatere, campanie de informare organizate pentru ziua de 22 martie – Ziua mondială a apei în vederea cultivării interesului pentru resursele de apă și pentru tot habitatul natural.

Obiectivele specifice ale proiectului: suntdezvoltarea unor atitudini /comportamente favorabile ameliorării relațiilor dintre om și mediu, stimularea activităţilor de grup, cultivarea capacității de colaborare în scopul protejării mediului, implicarea  grupului ţintă într-o campanie de informare pe tema APA, SURSA VIETII și propunerea capacităților creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziții și concursuri.

Elevii au realizat afișe cu tema Apa, un concurs de slogane scurte pe aceeași temă și prezentări power point/referate despre problemele globale legate de apă. La final au primit premii și au fost încurajați de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba, dl. Nicolae Gheorghe și d-na Itu Irina, să protejeze natura și apa în principal, cea mai importantă ”sursă a vieții”.

Rezultatele așteptate sunt bune având în vedere participarea unui număr mare de elevi la acest proiect (peste 150), precum și desprinderea unei concluzii esențiale, de re-evaluare a atitudinii față de folosirea apei.

În urma desfășurării acestui proiect s-a dorit pe de o parte informarea adolescenţilor în demersul de a cunoaște problemele vitale cu care se confruntă locuitorii planetei și pe de altă parte dezvoltarea unei atitudini civice responsabile faţa de mediu și apă. Întâlnirile prevăzute în proiect au oferit ocazia de a afla întrebările şi dificultăţile cu care s-au confruntat  în cadrul unor întâlniri non – formale unde şansa de fi deschişi este mult mai mare. În plus, toate activitățile au avut ca temă şi idee de bază comunicarea în diverse forme, directă, prin desen sau prin scris, încercând astfel să acoperim cât mai mult din nevoile comunicative ale grupului ţintă.

In cadrul Conferinței Naționale Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care 22 martie devenea ,,Ziua mondială a apei”. S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pură, precum și identificarea problemelor și găsirea de soluții la aceste probleme.

20180314_090840.jpg

20180322_120433.jpg

29216916_1105342162939257_6331615172578246656_o.jpg

 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686