Items filtered by date: Friday, 04 March 2016 - Like - stiri Alba Iulia

Noi informatii despre starea Regelui Mihai. Buletinul OFICIAL de sanatate

Biroul de presă al Casei Regale a făcut  vineri noi precizări despre starea de sănătate a Regelui Mihai.

Potrivit Casei Regale, Regele se află internat de cinci zile într-un spital din Lausanne, Elveţia. Majestatea Sa este într-o stare de "accentuată slăbiciune fizică" și primește tratament permanent, informează sursa citată.

"Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public.

Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate.

Regina Ana se află în reședința privată din Elveția și a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai. Regina este într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale.

Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de Rege și Regină.

Principesele României, fiicele Majestăților Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveția pentru a-și vedea părinții. Ele sunt zilnic în legătură cu familia și urmăresc, cu tristețe și cu speranță, evoluția stării de sănătate a tatălui lor.

Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment."

Reamintim că, pe 2 martie, Regele Mihai I, în vârstă de 94 de ani,  a anunțat că se retrage din viaţa publică, iar prin intermediul reprezentantului Consiliului Regal, le-a transmis romanilor un mesaj, în care precizează că a "primit vestea unui serios diagnostic medical" și că o deleagă pe fiica sa, principesa Margareta, să îl reprezinte în viata publică.

Read more...

Openul Judetului Alba la sah rapid

  • Published in Sport

Duminica 6 martie, Hotelul Transilvania va fi gazda Openului Județului Alba la șah rapid, turneu organizat de Federația Română de Șah și CSU Alba Iulia, care precede Openul Internațional al României, care va avea loc la Alba Iulia în perioada 16-23 martie.

Ritmul de joc este 15 minute de jucător pentru toată partida, urmând a se juca 7 runde în sistem elvețian. Validarea înscrierilor se face în intervalul orar 14.00-14.30, iar prima rundă va începe la orele 15. Arbitrii turneului sunt Marius Ceteraș (Alba Iulia) și Alin Toma (Cluj-Napoca).

La turneul de duminică pot participa atât jucători legitimați cu rating FIDE sub 2300, cât și jucători nelegitimați, indiferent de vârsta. Miza principală a turneului este calificarea în Openul Internațional al României, primii trei clasați urmând a se alătura marilor maeștri și maeștrilor internaționali în turneul vedetă al festivalului șahist organizat în luna martie la Alba Iulia. Tocmai de aceea prezența jucătorilor cu rating FIDE peste 2300, care au drept de joc în Openul Internațional al României, nu este permisă în Openul Județului Alba la șah rapid, pentru a nu influenta lupta pentru calificare.

Până vineri dimineața își anunțaseră participarea 52 de șahiști din județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Sibiu și Timiș, dar organizatorii se așteaptă ca numărul participanților să crească în zilele următoare. Taxa de participare este 50 lei pentru seniori, 40 lei pentru pensionari și 30 lei pentru juniori, iar jucătorii care se înscriu până în data de 5 martie beneficiază de o reducere de 10 lei la taxa de participare.

Fondul de premiere este de 2300 lei, din care primii 5 clasați din clasamentul general vor primi 500 lei, 400 lei, 300 lei, 200 lei, respectiv 100 lei, urmând a se acorda și 8 premii speciale în valoare de 100 lei pentru cei mai bine clasați jucători la următoarele categorii: veterani peste 65 ani, veterani peste 50 ani, feminin, juniori sub 20 ani, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani și copii sub 6 ani.

Partenerii evenimentelor șahiste organizate în luna martie la Alba Iulia sunt Hotel Transilvania, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Florea Grup, Ziarul Unirea, Fundația Comunitară Alba, Școala gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, SC Oma Grup Instal SRL Alba Iulia, SC Iomir SRL Aiud, SC Energo Impex SRL Aiud, Vertical Graphic și Tao Media.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686