Items filtered by date: Sunday, 12 July 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Cea mai mare temere a NATO

Uniunea Europeana și NATO sunt îngrijorate de soarta Greciei și de eventuala ei apropiere de Rusia. Occidentul este la curent cu poziția privilegiată de care se bucură spionajul rus la Atena după venirea la putere a premierului Alexis Tsipras. NATO nu exclude posibilitatea ca Grecia, care are acces la documentele secrete ale Alianței, să transmită o parte din informații Kremlinului, informează Stiripesurse.ro.

"Temerile ca Atena este atrasă pe orbita Moscovei, în pofida tuturor legăturilor cu Occidentul, nu mai pot fi considerate imaginare. Există sentimentul că NATO a devenit pentru Grecia un fel de moneda de schimb", estimează autorul articolului din The Daily Beast.

Citând, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil NATO, The Daily Beast scrie despre nemulțumirea care domnește la statul major al Alianței, unde reprezentanții Greciei sunt priviți cu tot mai mare neîncredere. "Mulți se tem că informații, inclusiv secrete și la care Atena are acces, au ajuns, într-un final, la Moscova. Recent, NATO a făcut curățenie printre coodonatorii rusi, dintre care mulți spionau, practic, pe față. Acum a apărut suspiciunea că Moscova va umple acest gol cu ajutorul grecilor", explică publicația.

Semnatarul materialului consideră că "implicarea spionajului rus în actuala nebunie elenă are un rol important, chiar dacă subiectul nu este abordat în mod deschis. Pentru spionii ruși, Grecia este ca o a doua casă, agenții KGB-ului reușind să se infiltreze adânc în politica elenă și societatea locală.

Potrivit serviciilor occidentale, de când partidul lui Tispras a venit la putere, contingentul de spioni ruși, impresionant prin efectivul său, s-a extins și mai mult. Iar rapoartele analitice guvernamentale care vin acum din Atena parcă ar fi scrise de contraspionajul rus, "ceea ce chiar așa și este, după toate probabilitățile", subliniază The Daily Beast referindu-se la spusele interlocutorului său.

"Întotdeauna i-am banuit pe greci, dar acum situația este și mai gravă decât pe vremea războiului rece. Tot acest show este dirijat în tăcere de ruși", susține autorul articolului. "Grecii sunt de partea noastră numai formal. Ne-am întors de unde am plecat. E ca atunci când noi nu aveam încredere în greci și nici ei în noi. Diferența este că, acum, în centrul acestui joc este Putin".

sursa: corectnews.com

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686