Items filtered by date: Tuesday, 24 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

MESAJUL SEFULUI IPJ ALBA CU OCAZIA ZILEI POLITIEI ROMANE – 25 MARTIE 2015

Anul acesta, în 25 martie, aniversăm 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne. Sunt 193 de ani de tradiţie şi continuitate a activităţii Poliţiei Române în slujba cetăţenilor.

Noi, poliţiştii avem o misiune nobilă şi dificilă, aceea de asigurare a liniştii publice şi siguranţei cetăţenilor. Realităţile lumii moderne impun Poliţiei şi poliţistului de astăzi o implicare totală în activitatea de apărare a statului de drept şi o deplină asumare a rolului pe care îl au în comunităţile locale.

La ceas aniversar, privind retrospectiv rezultatele poliţiei din județul Alba, apreciez că poliţiştii din judeţul nostru şi-au îndeplinit misiunea ce le-a fost încredinţată de societate, cu profesionalism, dăruire şi onestitate. Evoluţiile pozitive înregistrate în ultimii ani în ceea ce priveşte siguranţa publică nu ar fi fost posibile fără pasiunea, devotamentul şi sacrificiul poliţiştilor şi personalului contractul, din structurile operative şi neoperative, din mediul urban şi rural.

Stimaţi colegi, vă cer să fiţi la fel de prompţi în protejarea cetăţenilor, a vieţii, sănătăţii şi a bunurilor acestora şi să nu vă abateţi de la principiul central ce vă călăuzeşte activitatea: LEGEA!

Tuturor vă urez sănătate, fericire şi mult noroc, iar familiilor dumneavoastră transmit aleasa consideraţie şi mulţumiri pentru sprijinul şi înţelegerea acordate.

Reprezentanţilor autorităţilor locale, partenerilor, colaboratorilor şi cetăţenilor din judeţul nostru, le mulţumesc pentru încrederea acordată şi îi asigur că vom face tot ce ne stă în putere pentru ca noi toţi să trăim o viaţă cât mai liniştită.

La mulţi ani!            

ŞEFUL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN ALBA

Chestor principal de poliţie

IOAN-NICOLAE CĂBULEA

 

Read more...

Avion de pasageri prabusit in sudul Frantei

Un Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbușit în Alpii francezi, informează marți Reuters.

Potrivit Business Insider, avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf.

La bord se aflau 142 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Avionul aparține companiei low-cost Germanwings, afiliata a companiei germane Lufthansa.

Le Figaro relatează în ediţia electronică că website-ul specializat Flighradar24 a pierdut urma zborului Germanwings la ora 10.39, ora Franței, la altitudinea de 2,07 kilometri.

Două elicoptere ale jandarmeriei franceze au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul. Fragmente din aeronavă au fost găsite în apropiere de Barcelonette.

Read more...

Eco Junior 2015 in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

Educați în spirit ecologic, copiii sunt cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea în bine. De aceea, peste 220 de scoli din România și peste 370 de profesori au ales ca în acest an să se implice în Proiectul Eco Junior 2015, realizat de Asociația Drumeții Montane.

Calitatea mediului înconjurător se reflectă direct în viețile elevilor și ale familiilor lor. Activitățile de educație ecologică prin joc ce se vor desfășura în cadrul programului "Să știi mai multe, să fii mai bun!"cu ajutorul profesorilor, cât și cele desfășurate în natură, ajută la constientizarea importanței conservării naturii de către copii.

Proiectul Eco Junior 2015, realizat de către Asociația Drumeții Montane din dorința de a educa cât mai mulți elevi în domeniul ecologic, se va desfășura în perioada 6 – 10 aprilie. Proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice din România interesate de educația ecologică si care doresc să se implice ca voluntari în organizarea de activități eco-recreative cu nuanțe ludice.

Prin intermediul acestor activități, elevii vor dobândi un set de cunoștințe ecologice și un atasament deosebit față de natură, alimentându-li-se motivația și dorinta de a participa la cât mai multe activități de a menține mediul cât mai curat.

Interacțiunea reprezentanților Asociației Drumeții Montane cu elevii, prin ieșiri în aer liber sau organizarea de activități extra-școlare cu nuanță ecologică, s- a dovedit în anii trecuți a fi cea mai eficientă acțiunea de a promova mediul înconjurător și un stil de viață sănătos.

Activitățile din cadrul Proiectului Eco Junior 2015 variază în funcție de vârsta elevilor, motiv pentru care profesorul delegat va alege tipul de activități ce se vor organiza în cadrul proiectului.

Proiectul Eco Junior 2015 este sprijinit de către CH-Center.ro

Detaliile despre acest proiect și despre temele propuse in acest an le găsiți accesând  site-ul : www.asociatia.drumetiimontane.ro  ,secțiunea ECO JUNIOR 2015, secțiune aflată în partea stângă a ecranului. Cadrele didactice pot organiza una sau mai multe activități.

Asociația Drumeții Montane este o organizație non-profit, ce are în componența sa doar voluntari,  de aceea suntem mereu în căutare de persoane pasionate de eco-turism. Dacă ești interesat(ă) de activitățile pe care le desfasoară asociația noastră sau la care participă, ești asteptat(ă) în echipa noastră!

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed