Items filtered by date: Monday, 16 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Basescu, pus sub acuzare in dosarul de santaj al Gabrielei Firea

Fostul președintele Traian Băsescu ar fi fost pus sub urmărire penală și are calitatea de suspect în dosarul în care este acuzat de amenințare și șantaj, susțin surse judiciare citate de Romania TV.

Procurorii au început urmărirea penală pentru amenințare, iar fostul șef de stat va fi audiat miercuri la Parchetul General.

Gabriela Firea l-a acționat în instanță pe Traian Băsescu după ce fostul președinte i-a atras atenția, într-o emisiune televizată din 2014, că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă. Parchetul General a încadrat afirmația lui Băsescu la declarații politice, arătând că nu-l poate ancheta, deoarece, din funcția de președinte al statului, se bucură de imunitate.

 

Read more...

Flota rusa a Nordului: ALERTA MAXIMA!

Președintele rus Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a dat ordin luni pentru plasarea în stare de alertă maximă a Flotei Nordului, precum și a unor unități separate din cadrul Districtului militar Vest și a forțelor aeropurtate în vederea unei inspecții surpriză, relatează RIA Novosti.

Manevrele Flotei de Nord a Rusiei se vor desfășura pe mare, pe uscat și în aer, în perioada 16-21 martie, fiind vorba despre un exercițiu menit să verifice cât de pregătiți sunt militarii de război.

"Principala sarcina a exercițiilor este de a evalua capacitățile forțelor armate ale Flotei de Nord de a asigura securitatea Federației Ruse în regiunea arctică", a explicat Serghei Soigu, ministrul rus al apărării.

Flota de Nord include 38.000 de militari, peste 3.300 de echipamente militare, 41 de nave, 15 submarine și 110 avioane și elicoptere.

Menționăm faptul că în cursul săptămânii trecute, un grup tactic de vase de război ale flotei ruse în Marea Neagră a efectuat exerciții militare ce vizează bombardiere și nave "inamice", în timp ce NATO a demarat propriile exerciții militare pe flancul estic al Europei.

Read more...

Nimeni nu este mai presus de lege

Într-o postare pe Facebook, președintele României, domnul Klaus Iohannis afirmă că nimeni nu este mai presus de lege.

"Traficul de influență, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscală și alte forme de corupție de care se pot face vinovați demnitarii nu compromit numai persoanele în cauză, ci și clasa politică în general și credibilitatea instituțiilor statului în ochii cetățenilor. Am asistat recent la sfidarea justiției în Parlament în cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului întârzie să-și prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influență. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-și respecte alegătorii și să întărească, prin cinste și corectitudine, instituțiile statului", a scris șeful statului duminică pe Facebook.

Read more...

Mihnea Costachi pe podium in Memorialul “Emil Pessi”

  • Published in Sport

Tânărul șahist Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a participat în weekend la Memorialul “Emil Pessi” desfășurat la București, un puternic turneu de șah rapid pentru juniori organizat de ACS Șah Apa Nova București și Federația Română de Șah. La startul acestui turneu închis s-au aflat 12 juniori români invitați de organizatori, dintre acești 9 fiind medaliați la campionatele naționale de juniori din 2014: Bogdan Deac (locul 1 la băieți sub 20 de ani), Razvan Dicu (locul 2 la B20), Ștefan Tomici (locul 1 la B18), Mihai Bida (locul 2 la B18), Alexandru David (locul 3 la B18), Andrei Dolana (locul 2 la B16), Radu Toma (locul 3 la B16), Mihnea Costachi (locul 1 la B14) și David Alexandru (locul 1 la B12). Lor li s-au alăturat Claudiu Vasile, Alexandru Banzea și Dragoș Turcuman, trei talentați juniori bucureșteni, cei 12 participanți jucând fiecare cu fiecare pe parcursul a 11 runde.

Deși nu a fost în cea mai bună formă, alternând partide foarte bune cu câteva partide mai puțin reușite, elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a reușit să se claseze pe podium în acestă veritabilă gală a laureaților campionatelor naționale de juniori. În cele 11 runde Mihnea a acumulat 8 puncte, câștigând 6 partide, remizând 4 și pierzând o singură partidă, el fiind devansat de Stefan Tomici (CS Studențesc Medicina Timișoara) cu 9 puncte și Bogdan Deac (Șah Club Râmnicu Vâlcea) cu 8,5 puncte. Interesant de menționat este faptul că Mihnea a câștigat partida directă cu învingătorul turneului și a remizat cu al doilea clasat, însa a pierdut oarecum surprinzător cu juniorul clasat pe locul 5, Alexandru David (ACS Șah Apa Nova București). Rezultatul obținut în compania celor mai titrați juniori din țară, confirmă încă o dată că Mihnea Costachi, care săptămâna viitoare va împlini 15 ani, este deja unul dintre cei mai buni juniori români sub 20 de ani și nu doar la categoria sa de vârstă.

Pentru șahiștii albaiulieni urmează participarea la Memorialul “Mircea Rădulescu”, un concurs tradițional ajuns la a 15-a ediție, și care se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 20-22 martie. Acesta va fi ultimul turneu de pregătire înaintea Campionatelor Naționale de juniori programate în perioada 30 martie – 9 aprilie la Căciulata.

Read more...
Subscribe to this RSS feed